Czy on jest ze mną, aby zapomnieć? Czy warto kontynuować tą znajomość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy on jest ze mną, aby zapomnieć? Czy warto kontynuować tą znajomość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Czy on jest ze mną, aby zapomnieć? Czy warto kontynuować tą znajomość?

Witam wszystkich. Poproszę o Wasze rady. Sytuacja wyglada następująco:

Jakieś 2 miesiące temu na portalu randkowym (tak, wiem jak to brzmi) poznałam 26 letniego faceta. Bardzo fajnie nam się pisało i postanowiliśmy umówić się na spotkanie na żywo. Od razu coś zaiskrzyło, okazało się nawet ze mieszka niedaleko mnie. Zaczelismy razem spędzać czas. Był już za nami pierwszy pocałunek. Powiedział mi ze nie był nastawiony na poważna znajomość, bo wiadomo ze trzeba kogoś poznać ale cieszy się ze na mnie trafił. Konto na tym portalu już usunął. Wydawać się mogło ze wszystko jest super ale kilka dni temu podczas spaceru zaczelismy rozmowac o naszej przeszłości.

Powiedział mi ze on wcześniej kręcił z pewna dziewczyna, ze znali się 3 lata ale w związku z nią nie był bo ona dłuższy czas miała chłopaka. Wmówił sobie ze musi coś z tego być, ze ona się jemu spodobała ale spotykała się z nim na zasadzie „przydupasa” i zrobiła jemu nadzieje. Na koniec powiedziała, ze on jej nie odpowiada. Kiedy zaczął o tym mówić miał łzy w oczach. Spotkanie zakończyło się niefajnie poniewaz powiedziałam ze jeżeli przeze mnie on chce o niej zapomnieć to jest bardzo zły pomysł. Napisał mi potem takiego smsa;

„Wiem jak to wygląda i domyslam się ze wydaje Ci się ze to z Toba to po to żeby zapomnieć, ale naprawdę tak nie jest i nie taki był mój zamiar jak się z Toba umowilem.  Wiedziałem ze nic juz z nią nie będzie, wiec chciałem poszukać kogoś innego, Ty jesteś pierwsza dziewczyna z portalu randkowego z która się umowilem i przed spotkaniem sam nie wiedziałem czego się spodziewać, ale pomyślałem ze a nóż okaże się ze poznam kogoś fajnego i bach!!! I naprawdę nie myślę o niej i ona mnie nie obchodzi, a ze w taki sposób o tym rozmawiam to chyba dlatego ze o niczym co wywołuje we mnie jakies emocje albo mnie kiedyś zabolalo nie potrafie rozmawiać. Ale możesz być pewna ze nie pozwole na to żeby to ze mnie to zranilo, zranilo tez Ciebie, bo to ostatnia rzecz której bym chciał i nie chce zepsuć tego co jest miedzy nami. I wiesz co? Cieszę się ze tak to wszystko wyszło i ze poznałem Ciebie i zacząłem myśleć ze może tak po prostu miało być. Mam nadzieje się to w jakiś sposób pozwoli Ci mnie zrozumieć i jeśli mi wierzysz to najlepiej będzie jak o tym nie będziemy rozmawiali, a skupimy sie na nas”

Zapomnieć o tej sytuacji i normalnie spotykać się jakby nigdy nic? Dziękuje za wszelkie opinie i rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy on jest ze mną, aby zapomnieć? Czy warto kontynuować tą znajomość?

Myślę, że mało o sobie nawzajem wiecie, słabo się znacie i ferowanie wyroków w tak wczesnej fazie znajomosci, to jak wróżenie z fusów. Może jest dokładnie, jak chłopak napisał, a może jest zupełnie inaczej smile Bądź ostrożna, obserwuj go, staraj się lepiej go poznać, a za jakiś czas zweryfikujesz, czy warto sobie nim zaprzątać głowę.  Może jest po prostu wrażliwy i wciąż go porusza wspomnienie po tamtym związku? To bardzo trudno ocenić, nie mając żadnych właściwie przesłanek. Jeśli będzie nosił zdjęcie byłej w portfelu, a w pokoju ma jej zdjecia w ramkach, to wtedy wiej gdzie pieprz rośnie smile Jednak tak na początku, dałabym mu szansę smile

3

Facet brzmi dobrze.
Daj mu szansę. smile

4

otworzył się przed tobą i powiedział prawdę. ja bym dała szansę.

5

Sam jestem wrażliwcem. Z tego co przeczytałem, to zależy mu na Tobie. Zrobił gafę i faktycznie jest to niebezpieczne, że jesteś tą pierwszą randką, ale to nie musi być nic złego. Jest to cieńka bariera. Dobrze jest czasem wspomnieć o przeszłości, bo to nasze doświadczenie, ale nie może a tym żyć. Myślę, że chłop ma niskie poczucie wartości i trudno mu się pogodzić z faktrm, że został odrzucony. W tej sytuacji powinien zrobić sobie przerwę na poukładanie tego wszystkiego w głowie. Widać, że żałuję tego co zrobił, mimo tego cieszy sie, że mógł okazać swoje emocje i nie został przez Ciebie zaraz odrzucony, skrytykowany itd. zmartwiłaś się tą sytuacją i dbasz o swoje bezpieczeństwo. Myślę, że on to zauważył i widzi w Tobie wartościową dziewczynę. Nie trudno się nabić na pal. To też wymaga inteligencji i zdrowego rozsądku, żeby umieć zadbać o siebie. Jesteś mądrą i uważną dziewczyną. Poznaj go lepiej i rób, to co dalej robisz, czyli dbaj o siebie, w zdrowym tego słowa znaczeniu. Pozdro

6 Ostatnio edytowany przez wanilllia (2018-07-04 10:47:38)

Ja jemu wlasnie powiedziałam, ze powinien od tej dziewczyny zrobić sobie przerwę, zapomnieć i wtedy szukać kogoś. Powiedział ze znajomość z nią zakończyła się na początku 2018 roku. Zapytałam czy maja kontakt, odpowiedział ze czasem napiszą do siebie na Facebooku i wymienia kilka zdań.
Ja tez nie chciałabym, żeby on będąc ze mną myślał o tej dziewczynie, bo jak wspominał o niej to mało co się nie rozpłakał. Nie wiedziałam jak mam się zachować. Napisał mi ze jeżeli ja mam z tym problem to on da mi czasu abym to przemyślała. Napisałam wtedy ze to nie ja potrzebuje tego czasu...

7

Daj sobie spokój. On potrzebuje czasu, jeszcze nie dorósł do odpowiedzialnej relacji. On ma prawo z nią pisać, ale pytanie co On ma dalej w sercu? Mimo wszystko dla mnie, to dziwactwo pisać z dziewczynami, które zachowały się w taki sposób. Może być też coś, co On zrobił i nie powiedział, lub coś czego jeszcze nie spostrzegł w swoim zachowaniu. Nie można otwierać  nowego, gdy stare jeszcze nie jest posprzątane. To tak jak nosić stare buty i nakładać na nie, na siłę, nowe. W końcu to nie wypali. Może być tak, że wystarczy mu miesiąc, lub dwa, ale teraz On musi odetchnąć.
Poprostu stop. Nie chcesz, żeby Ci opowiadał jak bardzo, lub nie bardzo mu z Nią było. Prawda? Niech opowie Ci o swoje m hobby I swoich przyszłych planach, albo o Twoich pięknych oczach, ale nie o jakiejś tam sram XYZ.

8

Gdyby mi facet taki numer odwalił, zrobił nadzieje i olał to ja bym nigdy z nim nie zamieniła słowa.
On z nią utrzymuje luźny kontakt a co lepsze to ona kazała mu założyć konto na portalu randkowym „żeby zobaczył ze są tez inne kobiety oprócz niej”... trochę mnie to przybiło

9

Znowu wracamy do tematu o Niej. Już nawet płowa forum o tym furczy. Zobacz, jaki to ma wpływ na Ciebie. Ona mu pokazała ,, ej to nie koniec życia, są inne, spadaj'' On jej posłuchał, dalej nią żyje i ściąga ten temat przy Tobie. Chcesz partnera, czy dyplomu z psychoterapii?

10

Ty jesteś pierwsza dziewczyna z portalu randkowego z która się umowilem...

Jakbym coś takiego usłyszał od dziewczyny, to bym pomyślał,  że desperatka. Pierwsza lepsza i już mu zaiskrzyło, już pykło. Faceci to zadaniowcy, może on potrzebuje autorki, tylko by utrzymywać kontakt z byłą, dała mu zadanie by znalazł dziewczynę, to ją znalazł. Bedzie miał o czym do niej pisać.

11

puchaty34 napisał/a:

Ty jesteś pierwsza dziewczyna z portalu randkowego z która się umowilem...

Jakbym coś takiego usłyszał od dziewczyny, to bym pomyślał,  że desperatka. Pierwsza lepsza i już mu zaiskrzyło, już pykło. Faceci to zadaniowcy, może on potrzebuje autorki, tylko by utrzymywać kontakt z byłą, dała mu zadanie by znalazł dziewczynę, to ją znalazł. Bedzie miał o czym do niej pisać.

Tylko to nie jest w ogóle jego dziewczyna, on sobie coś wmówił ze chce koniecznie z nią być a laska traktowała go jak znajomego do spacerów i rozmowy. Ich nic nie łączy ale jakoś to się dziwnie potoczyło ze zaczął mi o niej opowiadać

12

Jestem w podobnej sytuacji, moj facet jest dwa lata po rozstaniu z ex i rok ze mna a ciagle slysze np.bo ja przez osiem lat to, ja przez osiem lat sramto tamto...
Do szału mnie to doprowadza i kiedy sie czepie o nią to cały czas mowi z emocjami, ze byla taka i owaka, ale te emocje niestety sa i bola...
Ty musisz zdecydowac czy warto dac mu szansę wink powodzenia

13

Możesz spróbować mu zaufać i zobaczyć jak sytuacja się potoczy. Chociaż jak ktoś wyżej wspomniał, nie wiadomo czy on mówi prawdę. Istnieje prawdopodobieństwo, że historia którą przedstawił nijak ma się do faktycznego stanu rzeczy smile ale może być również tak jak mówi. Znacie się krótko, to nie jest jeszcze etap angażowania się w związek. Jeszcze wiele rzeczy się o nim dowiesz i sama stwierdzisz, czy warto dalej w to brnąć.

14

Nie wiem czy autorka wróci d tego tematu, ale ja bym na ten moment nic nie osądzała.
Po pierwsze: jeśli nie lubisz desperatów, którzy zakochują się w każdej, która jest dla nich miła, to bądź ostrożna. Myślę, że on jest człowiekiem, który szybko angażuje się uczuciowo i ma parcie na zdobycie partnerki. Ale jeśli to Tobie nie przeszkadza, a jedyne o co się boisz to o to, że tamta dalej jest w jego sercu, to moim zdaniem nie musisz się bać. Miał łzy w oczach, bo nadal czuje się oszukany, a nie potrafi chować emocji. Ja czasem też tak mam, że jak wspominam coś co mnie X lat temu spotkało, to gardło mi się zaciska i łzy lecą do oczu. Nie boli go to, że akurat ona go tak potraktowała, ale, że ogólnie został odrzucony.

No takie moje zdanie.
Ale ciekawa jestem jak się wam potoczy ta znajomość.

15

Myszeczka23 napisał/a:

Nie wiem czy autorka wróci d tego tematu, ale ja bym na ten moment nic nie osądzała.
Po pierwsze: jeśli nie lubisz desperatów, którzy zakochują się w każdej, która jest dla nich miła, to bądź ostrożna. Myślę, że on jest człowiekiem, który szybko angażuje się uczuciowo i ma parcie na zdobycie partnerki. Ale jeśli to Tobie nie przeszkadza, a jedyne o co się boisz to o to, że tamta dalej jest w jego sercu, to moim zdaniem nie musisz się bać. Miał łzy w oczach, bo nadal czuje się oszukany, a nie potrafi chować emocji. Ja czasem też tak mam, że jak wspominam coś co mnie X lat temu spotkało, to gardło mi się zaciska i łzy lecą do oczu. Nie boli go to, że akurat ona go tak potraktowała, ale, że ogólnie został odrzucony.

No takie moje zdanie.
Ale ciekawa jestem jak się wam potoczy ta znajomość.

Co jakiś czas wracam do tego tematu smile
Wolałabym aby on miał jakieś wymagania a nie zakochiwał się w pierwszej lepszej i mam taka nadzieje ze tak wlansie jest, bo właściwie nie miał on żadnej dziewczyny do tej pory na poważnie i jakby się zakochiwał w każdej koleżance to myśle ze ich trochę by było.

Bardzo chce się ze mną spotykać i widać ze jemu zależy ale mamy umowę ze nie wspominamy o byłych znajomościach bo to bardziej psuje niż buduje.

16

wanilllia napisał/a:

ale mamy umowę ze nie wspominamy o byłych znajomościach bo to bardziej psuje niż buduje.

Totalna bzdura moim zdaniem. Rozmawiając o byłych najszybciej i najlepiej możemy się dowiedzieć jakich błędów nie popełniać. Przykład: dajmy na to, że poznaję Krzyśka. I dowiaduję się od niego, że miał kobietę, która mu wszystkiego zabraniała, izolowała od znajomych itd, to ja już wiem na jakim punkcie on będzie miał alergię w moim zachowaniu. Nie chodzi o to by manipulować drugą osobę i udawać przeciwieństwo byłych partnerów naszych lubych, ale żeby się jak najwięcej dowiadywać co nas drażni w drugich osobach, kiedy czujemy się krzywdzeni, nieszczęśliwi itd.
To są zdrowe rozmowy o byłych partnerach. Nigdy w życiu rozmowa o byłych nie przeszkodziła mi w związku, wręcz umacniała.

wanilllia napisał/a:

Wolałabym aby on miał jakieś wymagania a nie zakochiwał się w pierwszej lepszej i mam taka nadzieje ze tak wlansie jest, bo właściwie nie miał on żadnej dziewczyny do tej pory na poważnie i jakby się zakochiwał w każdej koleżance to myśle ze ich trochę by było.

No niekoniecznie. Może każda szybko wyczuwała w nim desperata i nawet nie dawały szansę na bliższe poznanie się. Poza tym ja nie napisałam, że leci na każdą co na drzewo nie ucieka, ale możliwe, że na każdą, która go polubi i dłużej z nim spędzi czas. I być może Ty byłaś tą pierwszą, z którą załapał jakiś większy kontakt od czasu tamtej.

Ja nie twierdzę, że to coś złego. Może Ty właśnie też na podobnych relacjach budujesz coś trwałego. Musisz sama określić czego oczekujesz w początkowej fazie znajomości. wink

17

Myszeczka23 napisał/a:
wanilllia napisał/a:

ale mamy umowę ze nie wspominamy o byłych znajomościach bo to bardziej psuje niż buduje.

Totalna bzdura moim zdaniem. Rozmawiając o byłych najszybciej i najlepiej możemy się dowiedzieć jakich błędów nie popełniać. Przykład: dajmy na to, że poznaję Krzyśka. I dowiaduję się od niego, że miał kobietę, która mu wszystkiego zabraniała, izolowała od znajomych itd, to ja już wiem na jakim punkcie on będzie miał alergię w moim zachowaniu. Nie chodzi o to by manipulować drugą osobę i udawać przeciwieństwo byłych partnerów naszych lubych, ale żeby się jak najwięcej dowiadywać co nas drażni w drugich osobach, kiedy czujemy się krzywdzeni, nieszczęśliwi itd.
To są zdrowe rozmowy o byłych partnerach. Nigdy w życiu rozmowa o byłych nie przeszkodziła mi w związku, wręcz umacniała.

wanilllia napisał/a:

No niekoniecznie. Może każda szybko wyczuwała w nim desperata i nawet nie dawały szansę na bliższe poznanie się. Poza tym ja nie napisałam, że leci na każdą co na drzewo nie ucieka, ale możliwe, że na każdą, która go polubi i dłużej z nim spędzi czas. I być może Ty byłaś tą pierwszą, z którą załapał jakiś większy kontakt od czasu tamtej.

Ja nie twierdzę, że to coś złego. Może Ty właśnie też na podobnych relacjach budujesz coś trwałego. Musisz sama określić czego oczekujesz w początkowej fazie znajomości. wink

Tzn tutaj nie chodzi o to ze w ogóle rozmowy o byłych znajomościach są zle, ale ja widzę jak ten chłopak opowiadając o tamtej dziewczynie mało co nie płacze. Mnie tez słuchanie tego trochę dołuje tak jak już napisałam w pierwszym poście.
Może być tak jak mówisz, ze okazałam mu zainteresowanie i on „wziął to” korzystając z okazji. Jeżeli to prawda to ja bym niestety nie chciała mieć takiego faceta. Byłam pierwsza osoba z która się poznał na portalu randkowym, wyszło, usunął tam konto nawet. Może to przypadek albo faktycznie jest lekko zdesperowany.

18

a Wy na tym portalu randkowym długo pisaliście ze sobą, czy na spontanie od razu się spotkaliście? Macie teraz intensywny kontakt? Istnieje opcja, że będziesz tylko plastrem i zapełnisz mu czas, aby nie myślał o tym co stało się w przeszłości. Ja też jestem wrażliwcem, ostatnie miesiące były dla mnie dramatyczne, a jednak nie wypłakuje się na randkach smile

19

medusaa napisał/a:

a Wy na tym portalu randkowym długo pisaliście ze sobą, czy na spontanie od razu się spotkaliście? Macie teraz intensywny kontakt? Istnieje opcja, że będziesz tylko plastrem i zapełnisz mu czas, aby nie myślał o tym co stało się w przeszłości. Ja też jestem wrażliwcem, ostatnie miesiące były dla mnie dramatyczne, a jednak nie wypłakuje się na randkach smile

Pisaliśmy bardzo krótko, bo ja wole się spotkać na żywo i zobaczyć kogoś po prostu na żywo niż pisać w nieskończoność. To ja pierwsza zaproponowałam spotkanie. On mi mówił ze założył to konto bez konkretnego celu, nie szukał nikogo na sile. Mówi ze spodobałam mu sie bardzo.
Ta laska podobno długo go zwodzila, ale w styczniu tego roku powiedziała jemu dosadnie, ze z tego nic nie będzie. Minęło w sumie pół roku.

20

Pół roku to dużo na otrząśnięcie się smile ale niektórzy nie potrafią w takim czasie poukładać swojego życia. Zaryzykuj, nie masz nic do stracenia. Najwyżej się z Panem pożegnasz smile

21

kategorycznie zabroń mu gadania o tej byłej. powiedź że nie chcesz dłużej o tym słuchać. albo żyje przeszłoscią albo teraźniejszością

22

Po twoich postach mam wrażenie, że to psychol, a co najmniej człowiek z rozchwianymi emocjami i nadętym ego, skoro wmawiał sobie na siłę i nie był w stanie zauważyć lub przyjąć do wiadomości, ze jest dla dziewczyny tylko kolegą. Przez trzy lala.
Uważaj na niego.

Chcesz, to daj szansę, choć bardziej na zasadzie "wyjdź i wróć za jakiś czas gdy się ogarniesz". Choć osobiście raczej nie dałabym mu jej patrząc na całokształt.

23

Normalny facet, który po prostu mocno wycierpiał przez tamtą. Ja też miałam związki, w których faceci zwierzali mi się z byłych partnerek i też emocje ich ponosiły. To normalne! Tak jak pisałam: poniosły go emocje, bo zistał źle potraktowany, a nie dlatego, że tamta ma jakieś znaczenie dla niego.

Jak wygląda teraz Wasza relacja?

24

Myszeczka23 napisał/a:

Normalny facet, który po prostu mocno wycierpiał przez tamtą. Ja też miałam związki, w których faceci zwierzali mi się z byłych partnerek i też emocje ich ponosiły. To normalne! Tak jak pisałam: poniosły go emocje, bo zistał źle potraktowany, a nie dlatego, że tamta ma jakieś znaczenie dla niego.

Jak wygląda teraz Wasza relacja?

Cytując autorkę:
Powiedział mi ze on wcześniej kręcił z pewna dziewczyna, ze znali się 3 lata ale w związku z nią nie był bo ona dłuższy czas miała chłopaka. Wmówił sobie ze musi coś z tego być, ze ona się jemu spodobała ale spotykała się z nim na zasadzie „przydupasa” i zrobiła jemu nadzieje.

Trzy lata trwały jego boje. Boje o zajętą osobę i boje urojone. Natomiast fakt, że sobie przy autorce zaczął odreagowywać swoje oklapnięte ego, to być może inna sprawa. Ale trzy lata sobie roił.
Nawet jeśli on jest "normalny", to bez poczucia godności. Jak to się mawia... płaz? wink

25 Ostatnio edytowany przez Myszeczka23 (2018-07-10 01:12:57)

A no dobra, nie doczytałam wątku, że tamta była zajęta. No to faktycznie dziwny typ...

26 Ostatnio edytowany przez slawomirj0 (2018-07-10 01:38:38)

Marzy mu się jeszcze tyłek tamtej laski, ale wie że już po ptakach. Zastanawia mnie tylko jaka musiała być super skoro aż płacze jak o niej wspomina.

Jesteś dla niego na tylko słabym pocieszeniem że związek z tobą jak widać za bardzo go nie raduje, jak tylko o niej sobie przypomina.

27

Kochani, tamta dziewczyna była zajęta ale nie cały czas. Być może sama chciała się pocieszyć wlasnie nim,
Jak wyglada nasza relacja? Widać ze strasznie jemu zależy na mnie.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy on jest ze mną, aby zapomnieć? Czy warto kontynuować tą znajomość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024