Urząd pracy a ciąża - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Urząd pracy a ciąża

Witam.  Jestem zarejestrowana w urzędzie pracy, niedawno dowiedziałam się  że jestem w ciąży,, jeżeli powiadomię UP o tym fakcie, jakie zaświadczenie będę musiała donieść? (nie pobieram zasiłku itp)
Dodam, że mam zadzwonic 27.07 a podpis jakoś na początku września, jeżeli powiadomię telefonicznie w lipcu to ewentualne zaświadczenia czy coś będę musiała dać od razu czy przy podpisie????

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Urząd pracy a ciąża

Natrafiłam na ten post i postanowiłam odpowiedzieć, być może przyda się komuś innemu ta informacja bo autorka posta już zapewne sobie poradziła smile

W mojej miejscowości w Urzędzie Pracy od kobiety w ciąży wymagana jest karta ciąży (ksero pierwszej strony), którą osoba dostarcza na wyznaczonej wizycie (ewentualnie jeśli nie wiedziała będąc na wizycie to musi donieść w miarę jak najszybciej- najpóźniej na kolejnej wyznaczonej wizycie).
Natomiast po urodzeniu dziecka można złożyć oświadczenie o chęci skorzystania z urlopu macierzyńskiego (nawet 52 tyg.)- wtedy nadal jesteś zarejestrowana jako osoba bezrobotna, jesteś ubezpieczona, ale przez wybrany przez siebie okres (do roku po urodzeniu) nie musisz zgłaszać się na wizyty i nie są kierowane do Ciebie oferty pracy (chyba, że chcesz, ale zazwyczaj logicznym jest, że to czas kiedy chcesz zająć się dzieckiem).

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024