Rodzina zaczyna zazdrościć mi chłopaka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Rodzina zaczyna zazdrościć mi chłopaka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Rodzina zaczyna zazdrościć mi chłopaka

Moje rodzeństwo, które już dawno jest po ślubie i ma swoje rodziny. Ja nigdy nikogo nie miałam. W końcu go poznałam. Oboje jesteśmy w okolicach 30. Pracujemy, nie mamy żadnych zobowiązań. Lubimy sobie czasem gdzieś wyskoczyć. I to zaczynają się problemy. Moje rodzeństwo potrafi mi powiedzieć wiele przykrych słów z tego tytułu. Ale kiedy mam wyjeżdżać jak nie teraz? Im nikt nie broni. Też mogą jeździć. Nie mają dzieci, większych kredytów. Ciągle mi coś wypominają i robi się to nie znośne. Dochodzi do tego, że jak gdzieś pojadę to zaczynam mieć wyrzuty sumienia z tego powodu. Bardzo zaczynam mnie to męczyć. Wcześniej byliśmy zgodnym rodzeństwem, a teraz to szkoda gadać. Czy ktoś miał podobną sytuację?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rodzina zaczyna zazdrościć mi chłopaka
wiktoria1984 napisał/a:

Moje rodzeństwo, które już dawno jest po ślubie i ma swoje rodziny. Ja nigdy nikogo nie miałam. W końcu go poznałam. Oboje jesteśmy w okolicach 30. Pracujemy, nie mamy żadnych zobowiązań. Lubimy sobie czasem gdzieś wyskoczyć. I to zaczynają się problemy. Moje rodzeństwo potrafi mi powiedzieć wiele przykrych słów z tego tytułu. Ale kiedy mam wyjeżdżać jak nie teraz? Im nikt nie broni. Też mogą jeździć. Nie mają dzieci, większych kredytów. Ciągle mi coś wypominają i robi się to nie znośne. Dochodzi do tego, że jak gdzieś pojadę to zaczynam mieć wyrzuty sumienia z tego powodu. Bardzo zaczynam mnie to męczyć. Wcześniej byliśmy zgodnym rodzeństwem, a teraz to szkoda gadać. Czy ktoś miał podobną sytuację?

Tłamszą Cię bo pewnie mieli nadzieję, że zostaniesz starą panną, której będzie można dzieci podrzucić, i która zaopiekuje się rodzicami, jak będą starzy. Oni będą mieli bajlandoo, a Ty będziesz tylko do roboty. Nie rób z siebie ofiary i ich olej, bo zmarnujesz sobie życie

3 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2018-06-25 13:21:47)

wiktoria1984 napisał/a:

Oni tobie nie zazdroszczą, ale wtrącają się w twoje życie. Określ i postaw wyraźne granice, jeśli nie chcesz, żeby ci mówili, jak masz żyć.
Twoich wyrzutów sumienia w ogóle nie rozumiem, potrzebujesz ich akceptacji, źeby czuć się w porządku? To nie jest normalne dla 30latki.

4

Tak mi jest przykro z tego powodu. Wcześniej faktycznie tak było, że tylko siedziałam w domu bo nie miałam z kim gdzieś wyjść. Oni jeździli na wakacje, ale ja im tego nie zazdrościłam. A teraz to szkoda gadać. Dla mojego chłopaka są też średnio mili. Może wynikać to też z faktu, że ma pieniądze. Może nie jest bajecznie bogaty, ale ma dobrą i stabilną pracę.

5

wiktoria1984 napisał/a:

Tak mi jest przykro z tego powodu. Wcześniej faktycznie tak było, że tylko siedziałam w domu bo nie miałam z kim gdzieś wyjść. Oni jeździli na wakacje, ale ja im tego nie zazdrościłam. A teraz to szkoda gadać. Dla mojego chłopaka są też średnio mili. Może wynikać to też z faktu, że ma pieniądze. Może nie jest bajecznie bogaty, ale ma dobrą i stabilną pracę.

Zdradzę ci sekret - inni ludzie nie odpowiadają za twoje emocje, tworzysz je sama, więc jak przestaniesz uwzględniać opinie innych osób, to będzie ci się żyło lżej.

6

wiktoria1984 napisał/a:

Przykro Ci, dlaczego? Przykre, że dotyczy to Twojego rodzeństwą, ale oni nie mają wyrzutów sumenia względem Ciebie. Zgadzam się z opinią Nirvanki, myślę, że trafiła w sedno.
Przestań się przejmować, ciesz się swoim związkiem, a ich opinię lekceważ, a na przyszłość trzymaj ich z daleka od swoich planów wyjazdowych, czy w ogóle spraw związanych z Twoim życiem osobistym.

7

I temat jest przykładem o braterstwie, gdzie wszyscy, wszystkich mają, gdzieś.Przykre, to, ale w dużej mierze, takie zachowanie jest wynikiem wychowania.Od początku rodzice nie dbali, nie wpajali miłości do rodzeństwa.A być może i w domu rodzicielskim zabrakło czynnika aprobaty drugiego człowieka, takim jaki jest..i  wzajemnego szacunku.

8 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-06-27 13:46:02)

a gdzie tu powód do zazdrosci? Siostry jakieś stare panny? Nie. Przeciwnie. Nie mogą sobie pozwolić na wyjazdy? Tez nie. Nie wymyslaj  więc z tą zazdrością.
Konkretnie jakie wymowki Ci robią? Bo nie wierze, ze typu " znowu gdzieś jedziesz, zamiast siedzieć w domu".  Z jakiego tytułu i dokładnie jakie słowa Ci potrafią powiedzieć?
Musza mieć jakiś powód - co nie znaczy, ze maja racje -  do takiego zachowania. Bo nie sadze, ze zazdroszcza Ci czegos, co sami maja lub miec mogą.. Może -  pisze przykładowo - mieszkasz z rodzicem/ami potrzebującymi opieki, która do tej pory spoczywała glownie na Tobie a w związku ze teraz więcej czasu poswiecasz chłopakowi i wspolnym wypadom,  oni  muszą bardziej się angażować w opieke,  wiec nieprzyzwyczajeni, kwękają. Ale to nie zazdrość jest powodem a wygoda.
Pomysl wiec, co się jeszcze zmieniło oprócz tego, ze masz chłopaka? Ty tak to sobie interpretujesz, bo tak najprościej, ale może jest jakieś drugie dno.

9

No dokładnie, też mi się tak wydaje, że to nie chłopak jest problemem, a coś innego.
smile

A ty, nie zadręczaj się, tylko żyj. Nie ma co się przejmować ludźmi, to twoje życie, twoje wybory.

Zadbaj o swój związek.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Rodzina zaczyna zazdrościć mi chłopaka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024