Pierwsza dziewczyna w wieku 28 lat - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierwsza dziewczyna w wieku 28 lat

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 60 ]

1

Temat: Pierwsza dziewczyna w wieku 28 lat

Tak w tym wieku miałem swoją pierwszą dziewczyna i zarazem pierwszy raz.

Ten niby związek trwał licząc od pierwszego pocałunku niecałe 2 tygodnie, był seks itd. wcześniej się tylko spotykaliśmy od czasu do czasu jako ale popchalem to dalej tzn pocałunek , dotyk itd.
Męczy mnie to dlaczego w ciągu tych dwóch padały z jej ust słowa typu kochanie , mój drogi myślałem że wszystko jest na dobrej drodze . Razem pracujemy w tym samym zakładzie , razem dojeżdżaliśmy do pracy w tym czasie i nagle zaczęła mi dziwne zeczy mówić typu znajdź sobie młodsza ( ona ma 32 lata i córkę ) , po co ci taka stara baba , znajdź sobie normalna kobietę . WTF wyślę sobie coś jest nie tak . I pod koniec drugiego tygodnia sama zerwała ze mną słowami że jej życie jest skomplikowane, sama nie wie czego chce ale nie pod mi głównego powodu zerwania tylko ze mi powie za jakoś czas!!! Od tamtej pory nie odzywam się do niej ani ona do mnie. Mam mętlik w głowie bo całe życie próbowałem mieć kobietę , przeżyć swój pierwszy stworzyć zwiazek  i w końcu się udało ale tylko na chwilę.

Po tym wszystkim mam blokadę żeby kogoś nowego poznac po prostu się boje ze tak samo się skończy :-\

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez hehheh (2018-05-29 05:50:07)

Odp: Pierwsza dziewczyna w wieku 28 lat

Nie załamuj się. Kobiety robią tak. Jak sama stwiedziła nie raz nie wiedzą czego chcą i są skomplikowane. Nie pierwszy raz, nie ostatni. Na filmach, w książkach widzimy, że wszystko ma sens, jest wytłumaczone, żeby czytelnik, widz to kupił, ale w życiu tak nie jest.

3

Doskonale wiedziała że jest moja pierwsza kobieta , wszystko jej szczerze opowiedziałem o sobie i mnie zaakceptowała, ale dlaczego dała tyle nadzieji na przyszłość, sama zaplanowała swój urlop tak żeby mieć kiedy ja mam i była rozmowa o wyjeździe nad morze , pytała się jaką mam zmianę 22 czerwca bo jej córka ma występ w tym dniu i chciała żebym też tam byl. Zaplanowany był kolejny wyjazd do  filharmonii w lipcu . Cały czas się starałem , pokazywałem że mi na nich zależy ona tak samo mówiła że jej zależy na mnie . Teraz naprawdę się boje coś nowego zaczynać po tej relacji .

Tak na marginesie nie jestem już prawiczkiem ale to nic nie zmieniło w moim życiu i już wiem że rozprawiczenie nie zmienia faceta w niewiadomo kogo.

4

dan513 napisał/a:

Tak w tym wieku miałem swoją pierwszą dziewczyna i zarazem pierwszy raz.

Ten niby związek trwał licząc od pierwszego pocałunku niecałe 2 tygodnie, był seks itd. wcześniej się tylko spotykaliśmy od czasu do czasu jako ale popchalem to dalej tzn pocałunek , dotyk itd.
Męczy mnie to dlaczego w ciągu tych dwóch padały z jej ust słowa typu kochanie , mój drogi myślałem że wszystko jest na dobrej drodze . Razem pracujemy w tym samym zakładzie , razem dojeżdżaliśmy do pracy w tym czasie i nagle zaczęła mi dziwne zeczy mówić typu znajdź sobie młodsza ( ona ma 32 lata i córkę ) , po co ci taka stara baba , znajdź sobie normalna kobietę . WTF wyślę sobie coś jest nie tak . I pod koniec drugiego tygodnia sama zerwała ze mną słowami że jej życie jest skomplikowane, sama nie wie czego chce ale nie pod mi głównego powodu zerwania tylko ze mi powie za jakoś czas!!! Od tamtej pory nie odzywam się do niej ani ona do mnie. Mam mętlik w głowie bo całe życie próbowałem mieć kobietę , przeżyć swój pierwszy stworzyć zwiazek  i w końcu się udało ale tylko na chwilę.

Po tym wszystkim mam blokadę żeby kogoś nowego poznac po prostu się boje ze tak samo się skończy :-\

Ale wiesz, ze w wiekszosci przypadkow się tak konczy? Bez wzgledu na to, czy ktos zaczyna w wieku lat 28, 20 czy 16... a nawet jak juz do tego slubu/zwiazku dojdzie to tez moze sie rozpasc?

5 Ostatnio edytowany przez hehheh (2018-05-29 07:22:26)

dan513 napisał/a:

Tak na marginesie nie jestem już prawiczkiem ale to nic nie zmieniło w moim życiu i już wiem że rozprawiczenie nie zmienia faceta w niewiadomo kogo.

Ależ odkrycie!
Dzieciaki nie wchodzą na to forum, więc nie musisz się z nami dzielić takimi "nowościami".
Ale ok, już widzimy, że i Ty podchodziłeś do relacji z nią niedojrzale. Zaczynamy rozumieć sensowność jej odmowy.

6

To że ktoś z Tobą zerwał nie znaczy że zrobiłeś coś nie tak, ani że w przyszłości powinieneś postępować inaczej z kobietami.
Możesz być fantastycznym facetem, a i tak dostać kosza. Nie chodzi o to jaki Ty jesteś, ale jaką tworzycie parę.
Wiesz jeśli ktoś ma ochotę na ciastko z kremem, to jak dostanie nawet najlepszy sernik to mu może nie podejść bo on miał ochotę na to z kremem akurat.
Sprawiasz wrażenie sympatycznego faceta, więc nie ma się czego bać, wcześniej czy później ktoś to doceni.
PRAWIE KAŻDY z nas dostał kiedyś kosza i ktoś nie odwzajemnił jego uczuć, naprawdę niewiele jest ludzi dla których ich pierwsza miłość okazała się tą "jedyną".
Witamy w świecie zwykłych ludzi smile

7

MuseHudson napisał/a:

To że ktoś z Tobą zerwał nie znaczy że zrobiłeś coś nie tak, ani że w przyszłości powinieneś postępować inaczej z kobietami.
Możesz być fantastycznym facetem, a i tak dostać kosza. Nie chodzi o to jaki Ty jesteś, ale jaką tworzycie parę.
Wiesz jeśli ktoś ma ochotę na ciastko z kremem, to jak dostanie nawet najlepszy sernik to mu może nie podejść bo on miał ochotę na to z kremem akurat.
Sprawiasz wrażenie sympatycznego faceta, więc nie ma się czego bać, wcześniej czy później ktoś to doceni.
PRAWIE KAŻDY z nas dostał kiedyś kosza i ktoś nie odwzajemnił jego uczuć, naprawdę niewiele jest ludzi dla których ich pierwsza miłość okazała się tą "jedyną".

Cały czas obwiniam siebie że to się skończyło bo coś źle zrobiłem albo czegoś za dużo zrobiłem.

8

Jak to facet. tongue

9

hehheh napisał/a:

Jak to facet. tongue

Czyli nie potrzebnie ryje sobie głowę heh...

10

Może ona chciała tylko seksu a Ty jej się spodobałeś co do tego.
Ale po tym co napisałeś to sądzę że trafiłeś na uczciwą kobietę, która jednak nie chce Cię wykorzystywać jako ojczyma-jelenia.

11

X77 napisał/a:

Ale po tym co napisałeś to sądzę że trafiłeś na uczciwą kobietę, która jednak nie chce Cię wykorzystywać jako ojczyma-jelenia.

Raczej nie do seksu bo zabardzo mi nie pomagała w tym a wiedziała że to mój pierwszy raz , miałem problemy z postawieniem konara w kolejnych  zbliżeniach to musiałem się tabletkami wspomagać

12

"- Na pewno sobie kogoś znajdziesz, bo jesteś WSPANIAŁYM facetem i KAŻDA dziewczyna chciała by sięz takim spotykać."
"- To ze mną jest problem. Muszę sobie w głowie poukładać"

Przecież to tak banalne, że aż smutne. Dać komuś kopa i nawet nie powiedzieć dlaczego. No tak, pewnie dla jego "dobra". Dzięki temu się chłopak nie dowiedział, że np.:
- sex był kiepski,
- były się odezwał,,
- bo jest/okazał się .... (tu wstaw negatywne cechy, które skreślają go w jej oczach)
- poznała fajniejszego.

To jest... ta... no... słynna kobieca empatia.

13

A ciekawe, jakby mu powiedziała, że seks był kiepski, to jaka byłaby reakcja? tongue

14

Znerx napisał/a:

"- Na pewno sobie kogoś znajdziesz, bo jesteś WSPANIAŁYM facetem i KAŻDA dziewczyna chciała by sięz takim spotykać."

Przecież to tak banalne, że aż smutne. Dać komuś kopa i nawet nie powiedzieć dlaczego. No tak, pewnie dla jego "dobra". Dzięki temu się chłopak nie dowiedział, że np.:
- sex był kiepski,
- były się odezwał,,
- bo jest/okazał się .... (tu wstaw negatywne cechy, które skreślają go w jej oczach)
- poznała fajniejszego.

Jest jedyna opcja. Poznała innego. To standard.

15 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-05-29 17:06:47)

[ups, nie przeczytałam ze zrozumieniem]

16 Ostatnio edytowany przez hehheh (2018-05-29 16:47:05)

santapietruszka napisał/a:

A ciekawe, jakby mu powiedziała, że seks był kiepski, to jaka byłaby reakcja? tongue

Dobra. Z tego, co pisze autor wątku, to w miarę jest opanowany co najmniej. Sam wie, że był kiepski. W końcu się zaraz z nim pożegnała. Wszystko w końcu wychodzi - kłamstwo ma krótkie nogi.
Tak wgl to mam prawie 28 lat i nie miałem dziewczyny, jestem prawiczkiem. Takie pocieszenie dla gościa, który w tym wieku wielce odkrył, że zaliczenie seksu nic nie zmienia. tongue

17 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-05-29 17:05:31)

Przestań kraść wątek nicponiu! my tu rozmawiamy o jego problemach a nie twoich tongue

18

MuseHudson napisał/a:

To niby mnie cytujesz? hola, hola ja tego nie powiedziałam!.

Że jak? czemu niby Ciebie? Zobacz co autor tematu napisał w 1szym poście.

Zresztą

jest klasyką tekstów na zerwanie. Pewnie każdy facet to słyszał z 1 raz big_smile.

19

aha sorki, pomyliłam się, potem powiedziałam coś podobnego, kilka postów niżej, więc myślałam że to sparafrazowałeś. Mój błąd.

20

To napiszę jak to było do końca . Jak się spotykaliśmy ona jeszcze mieszkała z facetem byli z sobą 3 lata . W marcu zerwała z nim i się wyprowadziła od niego . Jak się spotykaliśmy na spacer to mówiła że jeszcze resztę zeczy zabiera od nie go i wraca do swojego mieszkania . W kwietniu poruszylem temat co z nami będzie a ona na to że pierwszy musi zakończyć z tamtym żeby zacząć coś nowego . Jak mi mówiła jej były był dla niej  tylko przyjacielem pod koniec związku.  Pod koniec kwietnia znowu poruszyłem nasz temat no i poszło to dalej , zbliżenia pocałunki itd. dwa tygodnie to trwało jak pisałem wcześniej .

I teraz tak albo byłem plasterkiem na ranę która się szybko zagoiła, albo był ktoś jeszcze ale nie zauważyłem tego, albo wróciła do byłego .

21

MuseHudson napisał/a:

Przestań kraść wątek nicponiu! my tu rozmawiamy o jego problemach a nie twoich tongue

Z tym chyba też chyba przekręciłaś, bo jeśli jakiś wątek podkradłem to nie ten, tylko ten o zakochaniu w prowadzącym.

22

Byłeś dla niej tylko zwykłą zabawką z którą trochę się pobawiła i wyrzuciła, teraz pewnie ma już innego i o tobie nawet już nie pamięta więc nie przeżywaj tak.

Ps: Następnym razem lepiej nie bądź taki szczery i nie gadaj że nigdy nie miałeś kobiety albo masz z nimi problemy bo znowu powtórzy się wątek który założyłeś.
Kobiety po prostu gardzą facetami z zerowym doświadczeniem związkowym i seksualnym.

23

To teraz powiedzcie mi jak mam się zachowywać w pracy? bo od poniedziałku schodzą nam się zmiany i przez 3 tygodnie będziemy razem na zmianie, a ona ma swoje stanowisko 3 metry od mojego tak że przez 8 godzin będzie kontakt wzrokowy. Udawać że nic się nie stało i ja jako wyrzucona zabawka mam się dobrze czy olewać ja totalnie ????

24

Ja bym ją olał i traktował jak powietrze i tobie też to radzę.

25

Tom94 napisał/a:

Ja bym ją olał i traktował jak powietrze i tobie też to radzę.

Ciężko będzie ale tak spróbuję zrobić, ale coś czuję że będzie się często patrzeć w moją stronę , zresztą tak robiła jak byliśmy razem.

26

Przestań to tak analizować.
Ludzie są głupi, czasem im się wydaje że ktoś im się podoba, ale nawet po wielu latach małżeństwa zmieniają zdanie.
Czasem myślą że chcą czegoś, ale jak to mają okazuje się że to było fajne tylko w teorii.
Czasem zrywają bo są zbyt zakompleksieni żeby ciągnąć związek.
Czasem bo są zbyt pewni siebie i uważają że mogą mieć kogoś lepszego.
Czasem bo nie mają czasu na miłość/seks, wolą weekendy spędzać z dzieciakiem, albo z przyjaciółmi.

To że ktoś Ci dał kosza nie znaczy, że jest wyrachowany i jesteś jego "zabaweczką".
Tym razem nie wyszło, no bywa, nie zrażaj się i jeśli bycie w związku jest dla ciebie ważne, to aktywnie poszukaj kogoś nowego.

27

Jednak był ktoś inny wiem z pewnych źródeł , z tego co się dowiedziałem spotykała się z nim jak była ze mną. Teraz już wiem skąd te słowa '' sama nie wiem czego chcę"" heh nie wiedziała on czy ja . Wybrała jego ehh niech im się dobrze wiedzie, dobrze że się wyleczyłem z niej a jutro będziemy się widzieć w pracy tak że nie ruszy mnie jej widok . Napewno podejdzie zagadać coś, będę się zachowywał normalnie jak by nic się nie stało, bo to co się wydarzyło między nami to już jest przeszłość.

28

Jasne, prawidłowe podejście.

29

Jak to mówią pierwsze koty za płoty , szukam dalej ...

30

Jak to mówią pierwsze koty za płoty , szukam dalej ...

31 Ostatnio edytowany przez X77 (2018-06-03 23:42:51)

Znerx napisał/a:

- sex był kiepski,
- były się odezwał,,
- poznała fajniejszego.

Taaa.... A potem kobiety bardzo się dziwią że jakiś facet(który im się nie podoba) sam nie widzi swoich wad, sam się dziwi czemu kobiety go nie chcą, uważa się za odpowiedniego, nie pracuje nad sobą, itp.
A jak niby młody niedoświadczony chłopak ma wiedzieć co jest z nim nie tak i nad czym powinien u siebie popracować, skoro dana kobieta zamiast szczerze o tym powiedzieć, woli go okłamywać takimi zgniłymi banałami nie rzadko fundując mu traumę i skrzywienie psychiczne?
Potem taki będzie się bał następnych związków, kobiet itp. to znowu zostanie kopnięty i nie będzie wiedział za co.
A mówi się że kobiety o wiele wcześniej dojrzewają niż faceci. No ale ja od dawna się z tym nie zgadzałem.

Zaraz pewnie odezwie się tu jedna z drugą: "A co? Wolisz żeby kobieta cię zwyzywała i upokorzyła? Wtedy byście płakali na forum, jakie to kobiety są podłe"
Ale to tylko świadczy o tym, że niektóre kobiety zwyczajnie nie odróżniają normalnej, szczerej rozmowy od chamstwa.

dan513 napisał/a:

Jednak był ktoś inny wiem z pewnych źródeł , z tego co się dowiedziałem spotykała się z nim jak była ze mną. Teraz już wiem skąd te słowa '' sama nie wiem czego chcę"" heh nie wiedziała on czy ja . Wybrała jego ehh niech im się dobrze wiedzie, dobrze że się wyleczyłem z niej a jutro będziemy się widzieć w pracy tak że nie ruszy mnie jej widok . Napewno podejdzie zagadać coś, będę się zachowywał normalnie jak by nic się nie stało, bo to co się wydarzyło między nami to już jest przeszłość.

I widzisz dan? Zamiast od niej samej dowiedzieć się o tym innym, to dowiedziałeś się od innych. To jednak nie świadczy najlepiej o Twojej byłej.
Powodzenia w szukaniu odpowiedniej dla siebie partnerki - wierz mi, tych nieodpowiednich jest bardzo wiele, że się jeszcze nie raz o taką potkniesz.

32

X77 napisał/a:
Znerx napisał/a:

- sex był kiepski,
- były się odezwał,,
- poznała fajniejszego.

Taaa.... A potem kobiety bardzo się dziwią że jakiś facet(który im się nie podoba) sam nie widzi swoich wad, sam się dziwi czemu kobiety go nie chcą, uważa się za odpowiedniego, nie pracuje nad sobą, itp.
A jak niby młody niedoświadczony chłopak ma wiedzieć co jest z nim nie tak i nad czym powinien u siebie popracować, skoro dana kobieta zamiast szczerze o tym powiedzieć, woli go okłamywać takimi zgniłymi banałami nie rzadko fundując mu traumę i skrzywienie psychiczne?
Potem taki będzie się bał następnych związków, kobiet itp. to znowu zostanie kopnięty i nie będzie wiedział za co.
A mówi się że kobiety o wiele wcześniej dojrzewają niż faceci. No ale ja od dawna się z tym nie zgadzałem.

Zaraz pewnie odezwie się tu jedna z drugą: "A co? Wolisz żeby kobieta cię zwyzywała i upokorzyła? Wtedy byście płakali na forum, jakie to kobiety są podłe"
Ale to tylko świadczy o tym, że niektóre kobiety zwyczajnie nie odróżniają normalnej, szczerej rozmowy od chamstwa.

dan513 napisał/a:

I widzisz dan? Zamiast od niej samej dowiedzieć się o tym innym, to dowiedziałeś się od innych. To jednak nie świadczy najlepiej o Twojej byłej.
Powodzenia w szukaniu odpowiedniej dla siebie partnerki - wierz mi, tych nieodpowiednich jest bardzo wiele, że się jeszcze nie raz o taką potkniesz.

Tutaj masz rację x77 dalej nie wiem co było powodem zerwania to że był inny to ok ale co ze mną było nie tak. Napiszę szczerze że mam obawy przed następną relacja bo moze coś być ze mną nie tak  o czym dalej nie wiem i nie mam jak na tym popracować . Dzisiaj będę się z nią widział w pracy i chciałem podejść do niej i zapytać co było powodem zerwania ale szczerze mam to gdzieś , jak nie była na tyle dojrzała żeby to odrazu powiedzieć to niech zachowa to dla siebie .

33 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-06-04 11:42:30)

X77 napisał/a:

Ale Ty wiesz, że obowiązkiem dziewczyny nie jest wychowywanie swojego chłopaka?
A jeśli coś jej nie odpowiada, ma prawo zamiast tłumaczyć mu jak krowie na rowie zwyczajnie zerwać.
Życie jest trochę za krótkie na taką wyrozumiałość.

Mylisz dwa zjawiska. Kobietą(mężczyzną zresztą też) przeszkadza raczej, że w dłuższym związku partner zaczyna się zapuszczać, przestaje dbać o nią i o siebie, nie chce mu się nic w sobie zmieniać, mimo usilnych próśb . Tu jest mowa o 2 tygodniowej przelotnej znajomości, to tylko autor postrzega to jako znaczące doświadczenie które odciśnie się piętnem na całym jego późniejszym życiu. Zupełnie niepotrzebnie, nie ma sensu go nakręcać dalej na takie mylne myślenie.

Do tego zakładasz mylnie, że ludzie kierują się zawsze jakimiś sensownymi przesłankami. To nieprawda. Ludzie są głupi, zmieniają zdanie, uczucia, plany czasem z błahych powodów. Często sami nie wiedzą czego chcą, albo wydaje im się że wiedzą a jak to dostaną odwiduje im się bez powodu. Tak jest pogódź się z tym, przestań tak analizować.

34

Ja tam jestem zwolenniczką wyjaśniania rzeczy, ale w sumie nie ma takiego obowiązku. Po dwóch tygodniach znajomości to naprawdę chyba mało kto ma ochotę wyjaśniać i analizować, które z cech drugiej osoby powodują, że nie iskrzy. Zerwanie może być powodem do "podróży wgłąb siebie" i nic nie stoi na przeszkodzie, by autor - zamiast oczekiwać, że ktoś mu wyjaśni, co jest nie tak - podjął się działań zmierzających do lepszego rozumienia siebie. Tu warsztaty, tam wyjazdy, nowi ludzie, nowe miejsca, może terapia, a może czytanie książek, a może rozmowy z przyjaciółmi.

35 Ostatnio edytowany przez dan513 (2018-06-04 23:55:37)

Teraz wiem jedno, nie nadaje się do związku coś jest ze mną nie tak, bo jak by nie zaiskrzyło miedzy nami to mi by o tym powiedziała, a ona nie chciała podać powodu rozstania tylko powiedziała że kiedyś mi powie. Pewnie chodziło o mnie, o mój brak doświadczenia z kobietami tylko nie chciała mi tego mówić żeby mnie jeszcze bardziej nie zranić. Wiedziała ze jest moją pierwsza kobietą w życiu i zaakceptowała to ale widocznie zmieniła zdanie po czasie i zakończyła to, pewnie z tym co się spotykała jak była ze mną to był bardziej doświadczony...

Wybieram samotność bo z każdą kolejną kobietą bedzię tak samo, mój brak doświadczenia będzie wychodził na każdym kroku a z tego co wyczytałem na tym forum to kobiety omijają takich jak Ja szerokim łukiem, nie dziwię sie im bo facet w tym wieku co Ja to powinien mieć jakieś doświadczenie. Ja mam nadal zerowe bo co w 2 tygodnie można się nauczyć ? Nic.

Temat uważam za zamknięty, dziękuje wszystkim za wypowiedzi . Pozdrawiam

36

MuseHudson napisał/a:

nie jest wychowywanie swojego chłopaka (...) tłumaczyć mu jak krowie na rowie zwyczajnie zerwać.

Ponieważ nie ma nic pomiędzy: "krową i wychowaniem" a "jesteś ideałem i każda by cię chciała, to ze mną jest problem". roll

37 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-06-05 16:51:12)

Wiesz, ale ludzie zrywają bo DO SIEBIE NIE PASUJĄ. Ona może tylko ocenić czy on JEJ pasuje. Może ogólnie być fajny i większość kobiet by chciała mieć kogoś takiego, ale jej po prostu nie odpowiada.
Nie uważam że jest sens robić komuś przykrość tego typu uwagami, bo to co ONA postrzega jako wadę, ktoś inny może postrzegać jako zaletę.
Np. to co ktoś postrzega jako arogancję i chamstwo, dla kogoś innego może być pewnością siebie i asertywnością; kobieta która dla jednego jest gruba, dla innego może być kobieca i pociągająca; mężczyzna który dla jednej jest zabawny, dla kogoś innego może być irytujący, dziecinny.
Często te opinie po osób które się zna przelotnie mogą być sprzeczne i gdyby chcieć się do nich dostosować toby było fizycznie niemożliwe.
Swoją drogą ludzie rozchodzą się czasem bez powodu zupełnie, bo np. okres "wow" minął i nawet nie wiedzą po co im była ta znajomość.

Jasne, to co innego jak ktoś po kilku latach chce się rozejść, bez słowa, ale po 2 tygodniach to byłaby lekka przesada.

Monoceros, ma absolutną racje, jest to dobry bodziec żeby się zastanowić nad sobą, a nie czekać aż ktoś zrobi to za nas.

Swoją drogą Znerx, wolałbyś od każdej dziewczyny którą znasz przelotnie, słyszeć "jesteś za niski", "jesteś za wysoki, wolę drobnych i szczupłych", "seks z tobą jest nudny",  "seks z tobą jest podejrzanie dobry, pewnie się nie przyznasz ale masz na swoim koncie wiele dziewczyn", "czemu nigdy nie wychodzimy?", "czemu cięgle musimy gdzieś wychodzić, zamiast zostać w domu?", "to dziwne że depilujesz klatę", "to dziwne że nie depilujesz klaty", "wolę puszystych", "wolę fit", "lubie jak ktoś dla mnie gotuje", "czemu ty ciągle musisz gotować?! znajdz sobie jakieś męskie hobby!",  i tak w kółko, co kilka tygodni jakieś dziwne komunikaty dostawać, czasem sprzeczne, niejasne, wykluczające się, a jak już się zmienisz to się okazuje że niepotrzebnie bo nową dziewczynę kręci coś innego.

38

X77 napisał/a:

Doprawdy?

dan513 napisał/a:

dlaczego dała tyle nadzieji na przyszłość, sama zaplanowała swój urlop tak żeby mieć kiedy ja mam i była rozmowa o wyjeździe nad morze , pytała się jaką mam zmianę 22 czerwca bo jej córka ma występ w tym dniu i chciała żebym też tam byl. Zaplanowany był kolejny wyjazd do  filharmonii w lipcu . Cały czas się starałem , pokazywałem że mi na nich zależy ona tak samo mówiła że jej zależy na mnie . Teraz naprawdę się boje coś nowego zaczynać po tej relacji .

Autorze, już miałeś być wciągnięty w życie jej córki, żebyś związał się emocjonalnie nie tylko z nią, ale z córką także. Już miała zaplanowane szczęśliwe życie z potomstwem jakiegoś bad boya czy innego samca alfa a Ty miałeś być właśnie rzeczonym ojczymem-jeleniem. Widocznie w międzyczasie pojawiła się jakaś lepsza możliwość zrealizowania szlachetnego planu podkukułczenia komuś potomstwa i przestałeś być potrzebny. Kiepskim seksem się nie przejmuj, seks jest dla średnio urodziwej kobiety bardzo mało wart, bo może go mieć bez problemu.

Generalnie to radzę Ci być na przyszłość bardzo ostrożnym, jesteś praktycznie z zerowym doświadczeniem i jakaś cwana i mająca doświadczenie kobieta może Cię bez problemu wykorzystać jeśli pociągnie za odpowiednie sznurki. I miej świadomość że kobiety w tym wieku mają już bardzo konkretne oczekiwania i wymagania, motylki w brzuchu są dla nich mało istotne tongue

39

To chyba spora nadinterpretacja.
Nie sądzę że podejście pt. "cwane baby chcą mnie wykorzystać"i dopatrywanie się manipulacji ze strony kobiet, jest dobrą radą dla osoby która dopiero zaczyna prowadzić swoje życie uczuciowe.

Obiektywnie: to był przelotny 2 tygodniowy romans, w oczach autora: najważniejsze wydarzeni w życiu, już nigdy nie będę w stanie nikomu zaufać.
Było, minęło; jeszcze wiele przed nim miłych chwil, nie ma sensu go nakręcać dalej, bo i tak za mocno to przeżywa.

40 Ostatnio edytowany przez dan513 (2018-06-06 09:11:25)

Gaunter o'Dim napisał/a:
X77 napisał/a:

Doprawdy?

dan513 napisał/a:

dlaczego dała tyle nadzieji na przyszłość, sama zaplanowała swój urlop tak żeby mieć kiedy ja mam i była rozmowa o wyjeździe nad morze , pytała się jaką mam zmianę 22 czerwca bo jej córka ma występ w tym dniu i chciała żebym też tam byl. Zaplanowany był kolejny wyjazd do  filharmonii w lipcu . Cały czas się starałem , pokazywałem że mi na nich zależy ona tak samo mówiła że jej zależy na mnie . Teraz naprawdę się boje coś nowego zaczynać po tej relacji .

Autorze, już miałeś być wciągnięty w życie jej córki, żebyś związał się emocjonalnie nie tylko z nią, ale z córką także. Już miała zaplanowane szczęśliwe życie z potomstwem jakiegoś bad boya czy innego samca alfa a Ty miałeś być właśnie rzeczonym ojczymem-jeleniem. Widocznie w międzyczasie pojawiła się jakaś lepsza możliwość zrealizowania szlachetnego planu podkukułczenia komuś potomstwa i przestałeś być potrzebny. Kiepskim seksem się nie przejmuj, seks jest dla średnio urodziwej kobiety bardzo mało wart, bo może go mieć bez problemu.

Generalnie to radzę Ci być na przyszłość bardzo ostrożnym, jesteś praktycznie z zerowym doświadczeniem i jakaś cwana i mająca doświadczenie kobieta może Cię bez problemu wykorzystać jeśli pociągnie za odpowiednie sznurki. I miej świadomość że kobiety w tym wieku mają już bardzo konkretne oczekiwania i wymagania, motylki w brzuchu są dla nich mało istotne tongue

To mam rozumieć że wszystkie samotne kobiety po 30 z dziećmi szukają ojczyma-jelenia ? I trzeba na nie uważać ?

41

dan513 napisał/a:
MuseHudson napisał/a:

Cały czas obwiniam siebie że to się skończyło bo coś źle zrobiłem albo czegoś za dużo zrobiłem.

Może zapytaj ją wprost co jest przyczyną jej odejścia, skoro z Twojej strony nie miała się do czego doczepić.. może ona poznała kogoś..

42

MuseHudson napisał/a:

To chyba spora nadinterpretacja.
Nie sądzę że podejście pt. "cwane baby chcą mnie wykorzystać"i dopatrywanie się manipulacji ze strony kobiet, jest dobrą radą dla osoby która dopiero zaczyna prowadzić swoje życie uczuciowe.

Obiektywnie: to był przelotny 2 tygodniowy romans, w oczach autora: najważniejsze wydarzeni w życiu, już nigdy nie będę w stanie nikomu zaufać.
Było, minęło; jeszcze wiele przed nim miłych chwil, nie ma sensu go nakręcać dalej, bo i tak za mocno to przeżywa.

Tutaj masz rację, mam teraz problem z zaufaniem hmm

43 Ostatnio edytowany przez dan513 (2018-06-06 10:04:09)

_ossi_ napisał/a:
dan513 napisał/a:
MuseHudson napisał/a:

Może zapytaj ją wprost co jest przyczyną jej odejścia, skoro z Twojej strony nie miała się do czego doczepić.. może ona poznała kogoś..

Dla mojego zdrowia psychicznego wolę nie wiedzieć co było powodem zerwania. Wystarczająca męką jest to że pracujemy razem i się cały czas widzimy.

44 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-06-06 10:33:40)

Ok, to jakiś TROLL(albo na tyle mało pojętny człowiek, że dobre rady i tak nie są w stanie pomóc).

45

dan513 napisał/a:

To mam rozumieć że wszystkie samotne kobiety po 30 z dziećmi szukają ojczyma-jelenia ? I trzeba na nie uważać ?

No jasne!!! Nawet w tajemnicy Ci powiem, że takie przed 30 i bez dzieci też!!!

46

big_smile big_smile big_smile

47

Dla zainteresowanych moim tematem.

Znam powód zerwania , a jest taki że Ona złożyła zeznania na policję na kogoś nie powiedziała mi na kogo ale ta osoba zaczęła jej wysyłać groźby na emalia, bała się że coś mi się stanie i dlatego zerwała ze mną .

Sama mi to powiedziała w pracy dzisiaj i powie wam szczerze że sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć

48

Może niech zmieni maila? Skończą się groźby i bez przeszkód rozpoczniecie nowe życie smile

49

MuseHudson napisał/a:

Może niech zmieni maila? Skończą się groźby i bez przeszkód rozpoczniecie nowe życie smile

Wiesz dla mnie też to wydaje się takie proste jak dla Ciebie ale coś tam jest na rzeczy grubego i zmiana e-maila nie pomoże .

50 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-06-07 10:56:24)

Może niech zmieni też IP?

51

MuseHudson napisał/a:

IP

Zmiana IP nic tutaj nie zmieni a wiesz dlaczego, bo jak by chciała być ze mną być, to by mi powiedziała że ma taki problem i byśmy wspólnie go rozwiązali. A ona zerwała ze mną poprostu zasłaniając się tym że to dla mojego bezpieczeństwa. Prawdy nigdy się nie dowiem i nie chce.

52

MuseHudson napisał/a:

ludzie zrywają bo DO SIEBIE NIE PASUJĄ. Ona może tylko ocenić czy on JEJ pasuje.

No wiec masz: - Nie pasujemy do siebie.
Proste i uczciwe.

od każdej dziewczyny którą znasz przelotnie, (...)  i tak w kółko, co kilka tygodni jakieś dziwne komunikaty dostawać,

Dla jasności wink
Kilka - więcej niż 2 a mniej niż 10. Przynajmniej według słownika PWN.
Przekładając to na standardowy rok mamy, pi razy oko, 6-20 dziewczyn. Przy takim przerobie, na tyle bliskim, żeby otrzymywać od panny komunikat o związkowej atrakcyjności dla Ty-ona, to już nie potrzebujesz żadnego feedbacku.... chyba, że masz IQ niższe od rozmiaru buta lol

Twarz, nazwisko i miejsce zamieszkania. Szczególnie jak np.: zeznawała przeciwko swojemu EX.

53 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-06-07 16:51:32)

Ja tobym się poważnie zastanowiła nad programem ochrony świadków, nasz kawaler dan513 może być zagrożony.

Chodziło mi o to, że czasem to nie zawsze jest wartościowy"feedback", tylko szukanie dziury w całym, że te komunikaty nie zawsze są merytoryczne, a ludzie często starają urobić sobie partnera pod swoje widzi mi się; więc słuchanie tego nic do Twojego życia nie wniesie. Z mojego doświadczenia: lepiej by mi było nie słyszeć tych bredni którymi ludzie argumentują swoje postępowanie bo większość była naprawdę idiotyczna.

Przejrzyj sobie tylko to forum-zobacz jak różne opinie ludzie mają nt tego samego zdarzenia.

54

MuseHudson napisał/a:

Ja tobym się poważnie zastanowiła nad programem ochrony świadków, nasz kawaler dan513 może być zagrożony.

Bo były (takie robocze założenie) jego ukochanej zakopie go w lesie.

W sumie, "rzucam cię/kończę romans bo zeznawałam na policji i się o ciebie boję" to też niezły argument. wink
Jedzie ściemą na milę.

Chodziło mi o to, że czasem to nie zawsze jest wartościowy"feedback", tylko szukanie dziury w całym, że te komunikaty nie zawsze są merytoryczne, a ludzie często starają urobić sobie partnera pod swoje widzi mi się; więc słuchanie tego nic do Twojego życia nie wniesie. Z mojego doświadczenia: lepiej by mi było nie słyszeć tych bredni którymi ludzie argumentują swoje postępowanie bo większość była naprawdę idiotyczna.

Przejrzyj sobie tylko to forum-zobacz jak różne opinie ludzie mają nt tego samego zdarzenia.

Jeżeli 10 facet z rzędu mówi Ci, że jesteś za gruba to może pora wejść na wagę.

"Zbiorowa mądrość" jest całkiem skuteczna w ocenia różnych rzeczy. Choćby szacowaniu ilości cukierków wink więc pewnie i czyichś wad.

55 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-06-07 21:58:44)

Ja się absolutnie zgadzam, jeśli 10 osób ci mówi zmień tę jedną rzecz to jasne że najprawdopodobniej oni mają rację nie ty.

Ale to teoria, a życie, życiem i nie spotykasz cały czas takich samych osób,więc te uwagi są różne: jedna osoba mówi "jesteś za gruba", inna "jesteś za szczupła, po co ci dieta", a kolejna nawet nie zauważy tego bo zwraca uwagę na twarz, oczy uśmiech. Więc takie próby trafienia w czyjś gust są bez sensu. Szczególnie jeśli jest to gust osoby z którą już nie jesteś i straciła nami zupełnie zainteresowanie.

Uważam że ta historia jest bardzo możliwa i na pewno to nie troll. Szczególnie że ostatnio do kin weszło mnóstwo filmów gangsterskich, które jasno potwierdzają że takie rzeczy się zdarzają każdemu. Pościgi, śledztwa, intrygi, przesłuchania.

Czekamy na jakieś nowinki co u ciebie dan513.

56

Dzisiaj było ciekawie, wpadliśmy na siebie w mieście krótka wymiana zdań i zaproponowałem spacer , zgodziła się i teraz najlepsze . Nie wie co mi do łba strzeliło ale myślę sobie spróbuję ją pocałować i najlepsze to że nie stawiała oporów. Jeszcze parę razy się pocałowaliśmy trochę po poprzytulalismy sie i koniec końców wyższa rozmowa co dalej z nami, wygląda to tak że zależy jej na mnie dalej ale przez te zeznania dalej się boi o mnie.

Tak zależy mi na niej dalej ,w niedzielę mamy się spotkac i pogadać . Porozmawiam z nią tak że pomogę jej w tym wszystkim i będę przy niej w tym czasie a jak dalej nie będzie chciała żebym jej pomógł bo się boi o mnie to całkowity koniec między nami ...

57

Cały ten wątek jest coraz ciekawszy i wcale a wcale nie pachnie trollem.

Może zrób sobie licencję na broń i noś ja przy sobie żeby ochronić konkubinę w razie niebezpieczeństw?

58

Po przeczytaniu i zastanowieniu się, sądzę iż Gaunter o'Dim jednak może mieć rację. Też bym radził  autora uważać na takie kobiety jak jego była.

59 Ostatnio edytowany przez dan513 (2018-06-10 12:48:06)

Od wczoraj sie nie odzywała, ostatniego sms ja napisałem wczoraj. Dzisiaj napisała że przespała pól dnia i nie da rady sie spotkać ze mną. Olewam ją nic nie odpisuje, zobaczę jutro w pracy jak bedzię sie zachowywać. Ja trzymam dystans do niej od teraz bo coś mi sie wydaje że testowała mnie bo  po zerwaniu ze mna dalej dała sie pocałować i przytulać a jeszcze wiem z pewnych zródeł ze jakiś facet kręcił sie koło niej neutral

60

dan513 napisał/a:
X77 napisał/a:

Raczej nie do seksu bo zabardzo mi nie pomagała w tym a wiedziała że to mój pierwszy raz , miałem problemy z postawieniem konara w kolejnych  zbliżeniach to musiałem się tabletkami wspomagać

To nie twoje dziewictwo ją zniechęciło, ale fakt, że będąc jeszcze młodym mężczyzną (jesteś przed 30stką, a nie po 50tce), a już musisz brać tabletki. Nie rób niczego na siłę, nie możesz spać z kimś do kogo nic nie czujesz, kto cię nie pociąga fizycznie.

Posty [ 60 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierwsza dziewczyna w wieku 28 lat

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024