hej gojka102,
dzięki za post 
wiesz, od lat korzystam z internetu w różnych celach. między innymi również po to, aby poznać inne osoby, inne mamy, rozszerzyć grono znajomych czy przyjaciół, znaleźć rówieśników do zabawy dla mojego syna. i miałam tu do tej pory najlepsze doświadczenia.
rozumiem bardzo dobrze obawy, które masz przed takim rodzajem "urlopu". ja też takie początkowo miałam, z czasem wyzbyłam się ich. chyba przede wszystkim dlatego, że lubię być otwarta i w razie potrzeby szukać nowych rozwiązań. rozczarowania albo odmienność zdać istnieje nawet między mną a moją mamą, choć znam się z nią od 40 lat 
pewnie, że wolałabym mieć na miejscu męża, który przejmuje część obowiązków, babcię na stałe gotową na spontaniczne akcje, rodzeństwo i kuzynostwo, z którymi mój syn mógłby spędzać czas, przyjaciół i sąsiadów z dziećmi do wspólnych zabaw, gotowych do pomocy... nie mam tego, wychowuję mojego syna sama i z doświadczenia wiem, że takich matek jak ja jest sporo. i spośród nich są na pewno też takie, z którymi ja i mój syn potrafimy się dogadać 
więc szukam dalej!
))))