W niedziele wielkie swieto syna a ja nie potrafie znalezc szarych butow do sukienki koralowej ( zakiet tez szary), jaki inny kolor ewentualnie pasuje? Jestem zielona w kwesti stylizacji:)
Do koralowej sukienki, zamiast szarych, możesz założyć buty w nieśmiertelnym, czarnym kolorze, nude, srebrne (bardzo polecam, przy czym muszą mieć właściwy fason, żeby nie 'zawiało' kiczem), jednak obecnie bardzo modne są też buty wzorzyste, kolorowe i te mogłyby się na tę okazję świetnie sprawdzić.
Natomiast, tu nawiązuję do tytułu wątku, wyraźnie odchodzi się od zestawiania butów i torebki w tym samym kolorze. Owszem, można, ale jednak mniej zachowawczo będziesz wyglądać, jeśli jedno i drugie dobierzesz w taki sposób, że będą do siebie pasować, ale nie będą stanowić kompletu.
Edit:
Teraz zwróciłam uwagę, że masz już szary żakiet, jeśli więc planujesz go założyć, to do tego zestawienia butów w kolorze nude nie polecam.
Myślę że lepszym wyborem będą dodatki w kolorze kremowym, złotym albo czarnym.
Ja poszłabym w stronę właśnie złota i czerni
Ja złotego koloru zwyczajowo nie polecam, bo pomimo że - obiektywnie oceniając - do danej stylizacji pasuje, to po prostu go nie lubię. Tutaj jednak nie wydaje mi się trafiony, bo osobiście nie zestawiłabym złota z szarością, a Autorka napisała, że ma żakiet koloru szarego.