Nie odbiera telefonu i nie odpisuje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie odbiera telefonu i nie odpisuje

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1 Ostatnio edytowany przez odette (2018-05-13 23:05:12)

Temat: Nie odbiera telefonu i nie odpisuje

Dobry wieczór, mam pewien problem. Mam kolegę, a właściwie trudno go nazwać kolegą, bo coś miedzy nami było kiedyś i do niedawna. Poprosiłam go o wykonanie pewnej rzeczy dla mnie, bo akurat zawodowo się tym zajmuje. Byliśmy umówieni w piątek, że tę rzecz mi przywiezie, niestety w czwartek moja babcia trafiła do szpitala i zmarła w piątek w południe. Załamałam się i obecnie jestem w żałobie. Co prawda jej czas już się zbliżał, ale mimo to smutek jest wielki. W piątek chłopak dzwonił do mnie, ale ja nie odbierałam, bo wyciszyłam telefon, ja i cała rodzina przeżywała śmierć babci. Odezwałam się do niego dzisiaj, ale teraz on nie dobiera, i chyba nawet mnie zablokował. Napisałam mu co się stało i czemu się nie odezwałam, ale nic, zero odzewu. A ta rzecz, którą dla mnie zrobił jest mi potrzebna. Jak teraz mam się z nim skontaktować? Nie rozumem tego. Kiedyś on też mnie wystawił do wiatru, ale sprawa jakoś rozeszła się po kościach. Co teraz zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-05-13 23:05:40)

Odp: Nie odbiera telefonu i nie odpisuje
odette napisał/a:

Dobry wieczór, mam pewien problem. Mam kolegę, a właściwie trudno go nazwać kolegą, bo coś miedzy nami było kiedyś i do niedawna. Poprosiłam go o wykonanie pewnej rzeczy dla mnie, bo akurat zawodowo się tym zajmuje. Byliśmy umówieni w piątek, że tę rzecz mi przywiezie, niestety w czwartek moja babcia trafiła do szpitala i zmarła w piątek w południe. Załamałam się i obecnie jestem w żałobie. Co prawda jej czas już się zbliżał, ale mimo to smutek jest wielki. W piątek chłopak dzwonił do mnie, ale ja nie odbierałam, bo wyciszyłam telefon, ja i cała rodzina przeżywała śmierć babci. Odezwałam się do niego dzisiaj, ale teraz on nie dobiera, i chyba nawet mnie zablokował. Napisałam mu co się stało i czemu się nie odezwałam, ale nic, zero odzewu. A ta rzecz, którą dla mnie zrobił jest mi potrzebna. Jak teraz mam się z nim skontaktować?

Poczekać do jutra. Dzisiaj jest niedziela, niektórzy w weekend nie odbierają telefonów, bo mają inne zajęcia. Zwłaszcza, jeśli chodzi o rzecz zawodową.

3 Ostatnio edytowany przez odette (2018-05-13 23:07:23)

santapietruszka napisał/a:
odette napisał/a:

Dobry wieczór, mam pewien problem. Mam kolegę, a właściwie trudno go nazwać kolegą, bo coś miedzy nami było kiedyś i do niedawna. Poprosiłam go o wykonanie pewnej rzeczy dla mnie, bo akurat zawodowo się tym zajmuje. Byliśmy umówieni w piątek, że tę rzecz mi przywiezie, niestety w czwartek moja babcia trafiła do szpitala i zmarła w piątek w południe. Załamałam się i obecnie jestem w żałobie. Co prawda jej czas już się zbliżał, ale mimo to smutek jest wielki. W piątek chłopak dzwonił do mnie, ale ja nie odbierałam, bo wyciszyłam telefon, ja i cała rodzina przeżywała śmierć babci. Odezwałam się do niego dzisiaj, ale teraz on nie dobiera, i chyba nawet mnie zablokował. Napisałam mu co się stało i czemu się nie odezwałam, ale nic, zero odzewu. A ta rzecz, którą dla mnie zrobił jest mi potrzebna. Jak teraz mam się z nim skontaktować?

Poczekać do jutra. Dzisiaj jest niedziela, niektórzy w weekend nie odbierają telefonów, bo mają inne zajęcia.

Ale on mnie zablokował, bo zaraz po jednym sygnale włącza się sekretarka, a tak nie jest gdy ma się wyłączony telefon w ogóle, tylko gdy zablokuje się konkretną osobę. Poza tym był aktywny na fejsie, ale nie odpisał mi na wiadomość.

odette napisał/a:
odette napisał/a:

Poczekać do jutra. Dzisiaj jest niedziela, niektórzy w weekend nie odbierają telefonów, bo mają inne zajęcia.

Ale on mnie zablokował, bo zaraz po jednym sygnale włącza się sekretarka, a tak nie jest gdy ma się wyłączony telefon w ogóle, tylko gdy zablokuje się konkretną osobę. Poza tym był aktywny na fejsie, ale nie odpisał mi na wiadomość.

To musiałaś nieźle dzisiaj wydzwaniać, jak musiał zablokować...

5

odette napisał/a:

Dzwoniłam 5 razy, w małych ostępach czasu, ale z tego co wiedziałam u siebie w telefonie on dzwonił do mnie 6 razy. Zauważyłam że po 3 razie mnie zablokował.

6

odette napisał/a:
odette napisał/a:

Dzwoniłam 5 razy, w małych ostępach czasu, ale z tego co wiedziałam u siebie w telefonie on dzwonił do mnie 6 razy. Zauważyłam że po 3 razie mnie zablokował.

To nie musi być oznaka zablokowania.
To wygląda bardziej na odrzucanie połączenia.

odette napisał/a:
odette napisał/a:

Bo jest weekend. Może np. był w teatrze,a tu jakiś debil do niego w sprawach zawodowych wydzwania.
Nie ogarniasz, że w dni wolne się w sprawach zawodowych nie dzwoni, a masz pretensje, że on nie szanuje Twoich prywatnych spraw?

8

odette napisał/a:

Bo jest weekend. Może np. był w teatrze,a tu jakiś debil do niego w sprawach zawodowych wydzwania.
Nie ogarniasz, że w dni wolne się w sprawach zawodowych nie dzwoni, a masz pretensje, że on nie szanuje Twoich prywatnych spraw?

Ale my mamy stosunki koleżeńskie a nie zawodowe. Gadamy ze sobą po przyjacielsku.

odette napisał/a:

Poprosiłam go o wykonanie pewnej rzeczy dla mnie, bo akurat zawodowo się tym zajmuje.

10

odette napisał/a:

Poprosiłam go o wykonanie pewnej rzeczy dla mnie, bo akurat zawodowo się tym zajmuje.

No tak, ale jesteśmy kolegami i normalnie rozmawiamy ze sobą nawet w weekendy.

11

Ale masz problem, wyslij mu sms z wyjaśnieniem z innego numeru i tyle.

12

odette napisał/a:
odette napisał/a:

Nadal będę stała na stanowisku, że spraw zawodowych nie załatwia się w weekendy - chyba, że się jest strażakiem czy kimś podobnym. Przecież nie dzwoniłaś zapytać o pogodę, ogarnij się.

13

Iceni napisał/a:

Bez przesady. Zaczekam do jutra, ale znając go boje się ze tym razem mnie wystawił.

14

odette napisał/a:

Nadal będę stała na stanowisku, że spraw zawodowych nie załatwia się w weekendy - chyba, że się jest strażakiem czy kimś podobnym. Przecież nie dzwoniłaś zapytać o pogodę, ogarnij się.

Ale to nie jest sprawa zawodowa, bez przesady. To koleżeńska przysługa, a my utrzymujemy ze sobą kontakt normalnie.

15

odette napisał/a:
odette napisał/a:

Ale to nie jest sprawa zawodowa, bez przesady. To koleżeńska przysługa, a my utrzymujemy ze sobą kontakt normalnie.

To może był na randce, a Ty d.. zawracasz? Serio nie widzisz nic dziwnego w tym, że ktoś wydzwania 5 razy pod rząd? Dzwoni się raz. Ewentualnie góra dwa. A potem albo czeka na oddzwonienie, albo dzwoni w innym terminie.  Niezależnie, do kogo i w jakiej sprawie, już pomijając to, że zawracasz tyłek gościowi w sprawie zawodowej w niedzielę, czy to kolega, czy nie. Odrobina savoir-vivre.

16

odette napisał/a:

Poprosiłam go o wykonanie pewnej rzeczy dla mnie, bo akurat zawodowo się tym zajmuje. (...) W piątek chłopak dzwonił do mnie, ale ja nie odbierałam, bo wyciszyłam telefon, ja i cała rodzina

Ale Ty zdajesz sobie sprawę jak to wygląda?
- nagle przypominasz sobie o facecie,
- zawracasz mu głowę, żeby coś dla ciebie (pewnie za FREE) zrobił (bo on się zawodowo zajmuje). To tak jak wszyscy naciągają informatyków na "naprawianie komputera", księgowych na "zrobienie pita" a  maklerów na "porady giełdowe"
- odrzucasz połączenia.

Pewnie głupi wyszło, no ale nikt nie jest wróżką i nie wie, że miałaś pogrzeb w rodzinie a nie, że "masz ciekawsze zajęcia od faceta, którego naciągasz na coś"/"załatwiłaś sobie gdzie indziej"/inne takie.

ps.
Współczuję z powodu babci

17

Ale po co ten najazd na mnie. A on wydzwaniał do mnie w piątek kilka razy pod rząd i smsa. Nie zadzwonił raz i nie czekał na odpowiedź.

18

Znerx napisał/a:
odette napisał/a:

Poprosiłam go o wykonanie pewnej rzeczy dla mnie, bo akurat zawodowo się tym zajmuje. (...) W piątek chłopak dzwonił do mnie, ale ja nie odbierałam, bo wyciszyłam telefon, ja i cała rodzina

Ale Ty zdajesz sobie sprawę jak to wygląda?
- nagle przypominasz sobie o facecie,
- zawracasz mu głowę, żeby coś dla ciebie (pewnie za FREE) zrobił (bo on się zawodowo zajmuje). To tak jak wszyscy naciągają informatyków na "naprawianie komputera", księgowych na "zrobienie pita" a  maklerów na "porady giełdowe"
- odrzucasz połączenia.

Pewnie głupi wyszło, no ale nikt nie jest wróżką i nie wie, że miałaś pogrzeb w rodzinie a nie, że "masz ciekawsze zajęcia od faceta, którego naciągasz na coś"/"załatwiłaś sobie gdzie indziej"/inne takie.

ps.
Współczuję z powodu babci

Co to znaczy, ze sobie przypominam? Jesteśmy kolegami, poprosiłam go o przysługę. Mam ze sobą normalny kontakt. Nie mogłam odebrać więc zadzwoniłam dzisiaj. Rozumiem, ze może nie może odebrać, ale on mnie zablokował, nie wiem czemu?

19

Podejrzewam, że sytuacja wyglądałaby inaczej, gdybyś w piątek odebrała telefon i powiedziała, że nie możesz/nie chcesz rozmawiać z powodu straty babci lub że wyjaśnisz mu później, jeżeli nie chciałaś mówić. Albo chociaż napisała krótkiego smsa. Podstawy życia w społeczeństwie - Facet wiedziałby na czym stoi i uszanował Twoje prawo do opłakiwania babci. A tak pozostał niesmak, na miejscu faceta, też bym stwierdziła, że mam Cię w nosie i skoro nie chcesz kontaktu nie będę się narzucała. W końcu jakby nie było to Ty potrzebowałaś przysługi z jego strony, a nie odwrotnie.

20

Mirirale napisał/a:

Podejrzewam, że sytuacja wyglądałaby inaczej, gdybyś w piątek odebrała telefon i powiedziała, że nie możesz/nie chcesz rozmawiać z powodu straty babci lub że wyjaśnisz mu później, jeżeli nie chciałaś mówić. Albo chociaż napisała krótkiego smsa. Podstawy życia w społeczeństwie - Facet wiedziałby na czym stoi i uszanował Twoje prawo do opłakiwania babci. A tak pozostał niesmak, na miejscu faceta, też bym stwierdziła, że mam Cię w nosie i skoro nie chcesz kontaktu nie będę się narzucała. W końcu jakby nie było to Ty potrzebowałaś przysługi z jego strony, a nie odwrotnie.

To co teraz? Ta rzecz która dla mnie zrobił jest mi potrzebna. Wiesz, ja tego dnia byłam naprawde przybita i wyciszyłam telefon. Wiem, ze mogłam mu dać znać ale emocje były silniejsze, tym bardzie ze z babcią mam silną wieź. Miałam. Cały czas jest mi przykro. Nie wiem co teraz zrobić

21 Ostatnio edytowany przez Mirirale (2018-05-14 00:40:33)

Ja to rozumiem, ale mimo wszystko uważam, że taki SMS jest kwestią paru sekund, a wiele telefonów ma gotowe smsy, które możesz wysłać przy odrzuceniu połączenia. Ja na Twoim miejscu wysłałabym wiadomość SMS/e-mail/na messengerze przeprosiła i wyjaśniła całą sytuację. A jeżeli rzeczywiście Cię zablokował lub nie masz takiej możliwości spróbuj się z nim spotkać i wyjaśnić to nieporozumienie.

22

odette napisał/a:
Iceni napisał/a:

Bez przesady. Zaczekam do jutra, ale znając go boje się ze tym razem mnie wystawił.

Caly ten temat jest przesadą...

23

odette napisał/a:

Ale on mnie zablokował, bo zaraz po jednym sygnale włącza się sekretarka, a tak nie jest gdy ma się wyłączony telefon w ogóle, tylko gdy zablokuje się konkretną osobę.

Taki sam schemat pojawia się, kiedy abonent znajdzie się poza zasięgiem. Być może też po prostu rozładował mu się telefon.

Jeśli nie, to przychylam się do zdania Mirirale, że tak po ludzku mógł poczuć się zlekceważony. W końcu robił Ci przysługę, przypuszczalnie w tej właśnie sprawie usiłował się skontaktować, ale Ty ani telefonu nie odebrałaś, choć było to w Twoim własnym interesie, ani nawet nie wysłałaś żadnej informacji. 

W gruncie rzeczy powinien przyjąć Twoje późniejsze wyjaśnienie, bo sytuacja była szczególna, ale jeśli nie zechce, to siłą go przecież nie zmusisz.

24

Gdy dzwoniłam pierwszy raz był normalny sygnał, potem musial mnie zablokować bo był tylko jeden sygnał i sekretarka, a tzn. ze zostałam zablokowana. Ja rozumiem, ze powinnam się odezwać ale nie mogłam w tym czasie rozmawiać, poza tym mój telefon wyciszyłam. Przeciez mogl pomyśleć ze cos się stało i czekać na odzew bez spiny, sam kiedys mnie wystawił, nie odbierał i nie odpisywał a mieliśmy sie spotkać. Przeciez wyjaśniłam mu w smsie co się stało, nie rozumiem po co od razu tak reagować, wydawało mi się ze zrozumie.

25

Nie wiesz czy Cię zablokował więc nie wymyślaj.
Kiedy nie chcę mi się iść na górę do do pokoju córki to budzę ją dzwoniąc.I czasem odbiera od razu a czasem jeden sygnał i włącza się poczta.Córka mówi,że u mnie też tak czasem jest.Ani ja jej nie blokuję ani ona mnie.