pytanie od faceta, który ma małe potrzeby seksualne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » pytanie od faceta, który ma małe potrzeby seksualne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1 Ostatnio edytowany przez anonimm (2018-05-13 15:54:35)

Temat: pytanie od faceta, który ma małe potrzeby seksualne

Przypadkiem trafiłem na temat 'Żony aseksualnych mężczyzn - gdy on nie chce seksu.' na tym forum i mam pytanie.

Jestem facetem, mam 33. lata, aktualnie nie jestem w związku. Mam małe potrzeby seksualne, dodatkowo jestem impotentem (sporadycznie mi 'staje') - czy Wy jako kobiety naprawdę uważacie, że to problem w związku?? Zawsze uważałem, że dla kobiet kwestie seksualne są mało istotne. Szukam tej jedynej, miłości, ale seks nie jest mi potrzebny.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pytanie od faceta, który ma małe potrzeby seksualne

"czy Wy jako kobiety naprawdę uważacie, że to problem w związku??"
nikt nie ma prawa wypowiadać się w imieniu WSZYSTKICH kobiet.
każda przedstawi ci jedynie swoje zdanie, dziewczyna obok może mieć inne preferencje a co za tym idzie inne zdanie, więc nie należy generalizować.
dla mnie niskie libido u faceta jest nie do przyjęcia w związku.

3

Dzięki za odpowiedź sosenek, poczekam jeszcze na odpowiedzi innych kobiet.

4

Zastanów się po co kobieta wchodzi w związek z mężczyzną? Lubi prać gacie, skarpety, gotować, sprzątać i te wszystkie atrakcje związane z byciem z kimś? Żeby sobie czasem z kimś pogadać? Mam koleżanki więcej niż pełnoletnie, które w związkach nie są. Robią co chcą, nie muszą się z nikim konsultować czy mogą to czy tamto. Mają koleżanki z którymi rozmawiają o ważnych i mniej ważnych sprawach. I po co im facet? Podstawowym powodem dla którego mężczyzna jest z kobietą, a kobieta z mężczyzną jest seks. Oczywiście że są w tym wszystkim uczucia, potrzeby społeczne i cała ta otoczka, ale związek zaczyna i kończy się na seksie. Ktoś może go potrzebować trzy razy dziennie, ktoś raz w miesiącu, ale seks jest w związku ważny.

5

Impotencja wywołana chorobą raczej nie bylaby dla mnie  problemem nie do przeskoczenia, natomiast minimalne libido i minimalne potrzeby seksualne już mogły by być.

Zwłaszcza, jeżeli mezczyzna nigdy nic z tym nie robił (nie sprawdził chociażby czy jest to związane z za niskim poziomem testosteronu) tylko brak chęci na seks uznał jako stan naturalny, poddał się bez żadnej walki - to wtedy tak, wtedy to by mi bardzo przeszkadzało.
Już nawet nie z samego braku seksu, ale obawiałabym się, że facet będzie również taki miękki w sprawach życiowych (bo testosteron też za to odpowiada), że zamiast walczyć o lepsze zycie bedzie po prostu dopuszczał

A z taką osobą nie chciałabym spędzić życia...

6

anonimm napisał/a:

Przypadkiem trafiłem na temat 'Żony aseksualnych mężczyzn - gdy on nie chce seksu.' na tym forum i mam pytanie.

Jestem facetem, mam 33. lata, aktualnie nie jestem w związku. Mam małe potrzeby seksualne, dodatkowo jestem impotentem (sporadycznie mi 'staje') - czy Wy jako kobiety naprawdę uważacie, że to problem w związku?? Zawsze uważałem, że dla kobiet kwestie seksualne są mało istotne. Szukam tej jedynej, miłości, ale seks nie jest mi potrzebny.

Wiem, że takie problemy się leczy. Tylko czy ty chcesz, czy tobie zależy ...
Może znajdzie się kobieta, która podobne jak ty będzie miała małe potrzeby seksualne. Powodzenia

7

Nie leczyłem się z tego powodu i jeśli miałbym się leczyć to tylko gdyby moja potencjalna partnerka mnie do tego namawiała. Sam nie odczuwam potrzeby by coś w tym kierunku zmienić. Przejrzałem też tematy na tym forum i widzę, że to chyba częsty wątek, że facet nie chce sexu a kobiecie to przeszkadza - jestem zaskoczony, bo do tej pory słyszałem zwykle tylko o odwrotnym problemie - że to facet chce, a kobieta nie.

8

Mogę wypowiedzieć się tylko za siebie - dla mnie nie stanowiłoby to problemu.

9

teoretycznie to możesz znaleźć podobną do siebie.. ale ona może chcieć mieć dziecko, czy Ty możesz chcieć. a potem burza hormonów i może jej się odmienić.. i co wtedy?

10

Absolutnie nie chcę dziecka.

11 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-05-13 16:56:21)

anonimm napisał/a:

To chyba gorzej. Szczerze mówiąc nie rozumiem po co ci związek ...
bez seksu, bez dzieci ...

12

Lou71.71 napisał/a:
anonimm napisał/a:

nie każdy musi ich chcieć.. ale też jestem ciekawa, czego oczekujesz od związku?

13

Ela210 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
anonimm napisał/a:

nie każdy musi ich chcieć.. ale też jestem ciekawa, czego oczekujesz od związku?

Wiadoma sprawa, ale napisałam - brak dzieci, brak seksu, to na czym polegałaby miłość i po co związek?

14

Czuję się samotny, chciałbym mieć kogoś u swego boku, obdarzyć uczuciem i sam uczucia doświadczyć.

15

anonimm napisał/a:

Czuję się samotny, chciałbym mieć kogoś u swego boku, obdarzyć uczuciem i sam uczucia doświadczyć.

I tak całe życie przytulalibyście się?
No nie wiem. Białe małżeństwa bywają ...
Ja będąc w twoim wieku nie poszłabym na taki układ

16

Bez seksu i bez dzieci to raczej trudno stworzyć długotrwałą relację. Bardziej chyba na zasadzie wlasnie zwiazku z rozsądku, z lęku przed samotnością.

No ale tak, owszem, są kobiety o niemal zerowym libido, więc nic nie jest niemożliwe. 

Tylko, że znów  - taka osoba musi mieć swój świat, swoje pasje, pracę, bo przecież ten czas trzeba jakoś zapełnić.

17

Są kobiety, które mają większe potrzeby, są i takie, które te potrzeby mają minimalne, a i są kobiety aseksualne. Musisz poszukać takiej odpowiedniej dla siebie. Ja osobiście nie mogłabym być w związku bez seksu lub jakiejkolwiek jego formy. Ale wiem, że są kobiety, które traktują seks jako obowiązek, a nie przyjemność.

18 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2018-05-13 21:28:43)

anonimm napisał/a:

czy Wy jako kobiety naprawdę uważacie, że to problem w związku?? .

Wszystko zależy od potrzeb, od temperamentu kobiety. Trudno jednak szukać kobiety w oparciu o niskie potrzeby seksualne hmm . A z pewnością są kobiety z niskim libido i jestem pewna na 100%, że się tym nie chwalą. Znalezienie takiej kobiety nie jest to jednak niemożliwe.
Tulenie czy pocałunek, np. głaskanie po dłoni i inne czułości powinny być. Całkiem bez okazywania uczuć i jakichkolwiek zbliżeń trudno utrzymać bliskość z drugą osobą. Chyba, że będzie to związek oparty jedynie na rozsądku.

19 Ostatnio edytowany przez Monoceros (2018-05-13 21:27:48)

Odróżnijmy zaburzenie popędu u osoby, która kiedyś odczuwała ochotę na seks od osoby z niskim libido od osoby aseksualnej. Trzy różne sprawy. Pierwsza - idziesz i się leczysz, bo można coś z tym zrobić (jeśli chcesz). Druga rzecz - szukasz sposobu na zwiększenie libido (jeśli chcesz), a najlepiej szukasz osoby o podobnych potrzebach seksualnych. Trzecia - to nie jest choroba, szukasz kogoś, kto ma tak jak ty albo kogoś, kto ma potrzeby seksualne, ale umawiacie się, że te będzie zaspokajać gdzie indziej.

Aseksualność to kontinuum, więc podejście zero-jedynkowe jest nie na miejscu. Są osoby, które nie potrzebują seksu, ale go uprawiają, gdy są w związku, ale są też takie osoby aseksualne, które nienawidzą seksu. Są osoby aseksualne, które generalnie na seks nie mają ochoty, ale zdarza im się odczuwać pociąg fizyczny do osoby, z którą są w związku. Może się to zdarzać dowolnie często - od bardzo rzadko do bardzo często. Osoby nie odczuwające ochoty na seks nadal ten seks mogą uprawiać, ale niekoniecznie z tego samego powodu co osoby odczuwające pożądanie.

Aseksualność to nie choroba. Osoby aseksualne też tworzą związki. Tak, nie potrzebują do nich seksu, bliskość budują w inny dowolny sposób. To, że ktoś jest aseksualny, nie znaczy, że jest aromantyczny; tzw. Asy mają potrzeby bliskości, czułości, miłości, odczuwają zakochanie tak jak każdy inny człowiek, ale bez (albo z małym) komponentem pożądania seksualnego.

20

anonimm napisał/a:

jest sporo kobiet o niskim lub zerowym libido, wiec raczej nie grozi Ci życie w samotności.

21 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-05-15 13:42:10)

adiaphora napisał/a:
anonimm napisał/a:

jest sporo kobiet o niskim lub zerowym libido, wiec raczej nie grozi Ci życie w samotności.

A jednak nie bedzie mu latwo. Bo nawet te, ktore tak mają oficjalnie do tego się nie przyznają. Być może dlatego, ze wysoki poziom testosteronu i ekspansywnosc sukcesy w zyciu idą w parze i takie kobiety nie chcą wycofanego w zyciu Pana wiec poswięcą się na początku znajomosci.
Jezeli to nie przekroczy Twoich granic autorze: jak Ci sie uklada w innych dziedzinach? Moze zaprzeczysz moim teoriom..

22 Ostatnio edytowany przez Koczek (2018-05-15 17:51:20)

To szukaj na stronach dla aseksualnych. Ewentualnie, napisz ogłoszenie na jakimś portalu, zaznaczając, że masz bardzo niewielkie potrzeby i szukasz podobnej do siebie kobiety. Myślę, że takiej kobiecie jest równie ciężko znaleźć kogoś podobnego, jak facetowi, po prostu oboje muszą na siebie trafić, a skoro są w mniejszości, to nie jest to łatwe. Ale, że niełatwe, to nie niemożliwe. Masz kilkadziesiąt mln Polek i jeszcze parę mld kobiet innej narodowości, to nawet jak podobnych sobie znajdziesz 0,5% z tego (dajmy na to), to daje jednak z całej tej rzeszy kobiet pewną, nie tak strasznie małą liczbę do wyboru.
No chyba, że wolisz się leczyć. Ale jak Ci nie przeszkadza, to w sumie po co.

23

Wypowiem się może jako facet choć w sumie płeć tu nie ma najmniejszego znaczenia. Układ, w którym nie ma seksu a więc i pożądania jest tylko przyjaźnią (choć i we friendzone'ie taka występuje). "Małe potrzeby" to określenie strasznie niejasne - wszystko zależy od tego, jak się partnerzy dobiorą choć podejrzewam, że żadna kobieta (bez względu na potrzeby) nie chciała by partnera, któremu nawet nie stanie w jej obecności

24

tale012 napisał/a:

choć podejrzewam, że żadna kobieta (bez względu na potrzeby) nie chciała by partnera, któremu nawet nie stanie w jej obecności

Bywają kobiety aseksualne. Dla takiej kobiety podobny mężczyzna może być obiektem zainteresowania. A nawet wybawieniem wręcz. Jej w końcu też nie jest łatwo kogos takiego znaleźć. Tak więc nie powiedziałabym wcale, że każda jedna kobieta tego pana przekreśli. Że ma małe szanse na znalezienie - to prawda. Ale nie żeby niemożliwe. To tak jakby powiedzmy pan uwielbiał operę i szukał koniecznie kobiety, która uwielbia operę. To jest duże ograniczenie w doborze, bo prędzej znajdzie fankę techno, albo innej muzyki, a opery słucha malo ludzi. Podobnie, aseksualnych osób jest też bardzo mało. No ale jak już taka pani się odnajdzie z takim panem i przypasują sobie do gustu - to ja tu żadnych przeciwwskazań do związku nie widzę. Mogą zamieszkać ze sobą i stworzyć tzw. białe małżeństwo. Kto wie nawet, czy nie trwalsze, lepsze, od wielu tradycyjnych.
Tak że nie ma co zniechęcać na wstępie.
Acha, jeszcze dodam, że układ taki wcale nie musi być tylko przyjaźnią. Jest takie zjawisko, jak miłość platoniczna smile Zresztą, nie o nazewnictwo się tu rozchodzi, tylko po prostu o stworzenie z drugą osobą trwałej, pozytywnej więzi. Do tego sex jest przydatny oczywiście, ale nie jest konieczny. Jak nie ma u żadnej ze stron oczekiwań co do uprawiania sexu, to w takim układzie nie jest to problemem. Inaczej, gdyby jedna osoba nie miała potrzeb, a druga jakieś miała. Dlatego właśnie polecałam poszukać na stronach dla aseksualnych. A ogólnie to też nie udawać, że tego problemu się nie ma, bo druga osoba musi być świadoma, że tak jest. I wtedy się dopiero może decydować, czy jej to przeszkadza, czy wręcz przeciwnie. Inaczej to można kogoś zranić. Myślę, że nie warto po prostu udawać kogos, kim sie nie jest, ani stwarzać jakichś pozorów, które mogą zmylić drugą osobę, bo to nieuczciwe.

25

Szczerze? Byłabym szczęściarą spotykając się z takim facetem. I jak wyżej: do stworzenia fajnej więzi seks wcale nie jest niezbędny. Ale czułe gesty- i owszem.

26

anonimm napisał/a:

Dla mnie ok. Pod warunkiem, że nie będziesz strzelal focha, gdy twoja kobitka będzie zaspokajać swoje potrzeby seksualne z kimś innym, i zdołasz przyjąć takie rozwiązanie.
A jeśli tego nie zniesiesz, to najlepiej, abyś szukał podobnej do siebie.

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » pytanie od faceta, który ma małe potrzeby seksualne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024