niezdecydowany czy coś innego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » niezdecydowany czy coś innego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: niezdecydowany czy coś innego

Cześć, może osoby które chłodno usłyszą moją historię pomogą mi być może przejrzeć na oczy, coś zrozumieć..
poznałam faceta, jest dość nieśmiały, niezdecydowany, być może ma problemy z wyrażaniem emocji, potrzebował czasu aby otworzyć się przede mną i powiedzieć mi o rzeczach o których nie mówił nikomu, długo nie był chyba w związku. Nasza znajomość trwa dość długo, po ponad pół roku. Mamy kontakt codziennie, widujemy się często. Ale relacja poza rozmowami, miło spędzonym czasem, stoi w miejscu. Ja jestem nastawiona na coś więcej, ponieważ podoba mi się ten facet. Były sytuacje kiedy próbowałam uzyskać od niego informacje jak on to widzi - unikał tematu, a później odzywał się jak gdyby niby nic. Były rozmowy, że mówił, że jestem dla niego ważna, ale czy ta "ważność" oznacza coś więcej, czy tylko przyjaźń. To nie jest facet głupi, próbuje go tłumaczyć - że być może potrzebuje wiecej czasu i nie powinnam go naciskać, albo nie nastawiac się na coś więcej bo on widzi we mnie tylko dobrą koleżankę, ale uważam, że przy takiej intensywności kontaktów, powinno się to określić.

Co o tym wszystkim sądzicie? czy jest jakaś magiczna granica czasu, kiedy facet już wie, że warto być z tą kobietą?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: niezdecydowany czy coś innego

może jesteś dla niego po prostu koleżanką

3

patty_pat napisał/a:

Co o tym wszystkim sądzicie? czy jest jakaś magiczna granica czasu, kiedy facet już wie, że warto być z tą kobietą?

Najlepszym sposobem, aby się o tym dowiedzieć jest postawienie pytania smile. W zależności od odpowiedzi, powinno się przemyśleć całą sprawę i wybrać czego się oczekuje od tej znajomości. Od razu podpowiem: miga się = przywiązał się, ale nic więcej nie czuje.

4

patty_pat napisał/a:

Cześć, może osoby które chłodno usłyszą moją historię pomogą mi być może przejrzeć na oczy, coś zrozumieć..
poznałam faceta, jest dość nieśmiały, niezdecydowany, być może ma problemy z wyrażaniem emocji, potrzebował czasu aby otworzyć się przede mną i powiedzieć mi o rzeczach o których nie mówił nikomu, długo nie był chyba w związku. Nasza znajomość trwa dość długo, po ponad pół roku. Mamy kontakt codziennie, widujemy się często. Ale relacja poza rozmowami, miło spędzonym czasem, stoi w miejscu. Ja jestem nastawiona na coś więcej, ponieważ podoba mi się ten facet. Były sytuacje kiedy próbowałam uzyskać od niego informacje jak on to widzi - unikał tematu, a później odzywał się jak gdyby niby nic. Były rozmowy, że mówił, że jestem dla niego ważna, ale czy ta "ważność" oznacza coś więcej, czy tylko przyjaźń. To nie jest facet głupi, próbuje go tłumaczyć - że być może potrzebuje wiecej czasu i nie powinnam go naciskać, albo nie nastawiac się na coś więcej bo on widzi we mnie tylko dobrą koleżankę, ale uważam, że przy takiej intensywności kontaktów, powinno się to określić.

Może i jest nieśmiały, ale po pół roku intensywnej znajomości z pewnością nie jest niezdecydowany. Po prostu on nie chce być z Tobą w relacji do której Ty dążysz i w jakiej chciałabyś z nim być. Nie przyjmujesz do wiadomości uników, spławiania Cię tekstami o ważności, faktu, że jego podobno niezdecydowanie sprowadzana się do zdecydowanego trzymania Cię na dystans. To wszystko są jasne sygnały tego, że nie żywi do Ciebie gorętszych uczuć. Może jest jakaś sympatia, ale nic więcej i skoro po pół roku Twoich zabiegów nie ma nic więcej, to już nic więcej nie będzie nigdy. Jak się uprzesz to wychodzisz sobie z nim związek, ale będzie to związek, w którym Ty będziesz z braku laku, z braku tego czego naprawdę szuka i co naprawdę byłoby dla niego ważne, a nie tylko „ważne” wink
Szukasz dla niego wymówek: a to problemy z wyrażaniem emocji, a to nieśmiałość i niezdecydowanie, a to więcej czasu, a to powinnaś robić ciche podchody bo on płochliwy jak łania wink big_smile Rzeczywistość bez wymówek jest o wiele prostsza i sama ją widzisz, ale nie chcesz przyjąć do wiadomości. Czegoś takiego jak magiczna granica czasu nie ma. To Twoja kolejna wymówka dla niego. Dajesz mu wieczność na przekonanie się co do Ciebie i idei waszego związku.
Znamienne, że piszesz „facet już wie, że warto być z tą kobietą?”. Widać tu jak na dłoni i „hierarchię” w waszej relacji wink i Twoją samoocenę... Próbujesz zasłużyć na miłość, ale to tak nie działa.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » niezdecydowany czy coś innego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024