zwrot podatku ze stażu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: zwrot podatku ze stażu

Hej, obyłam 2 staze w 2016 i 2017 roku finansowane z funduszy unii europejskiej (tzw projekt PO WER). Słyszałam ze od 2017 roku weszło rozporządzenie, które umożliwia otrzymanie zwrotu z podatku. Czy to prawda? Za te dwa staze nie otrzymałam żadnego PITa, jedynie roczny raport. czy tylko jest możliwy zwrot ze staży finansowanych z funduszu pracy czy tez z unii europejskiej?

Zobacz podobne tematy :
Odp: zwrot podatku ze stażu

Stypendia unijne już wcześniej były zwolnione z podatku, więc nie masz z czego otrzymać zwrotu, bo nikt Ci tego podatku nie pobrał.

Rozporządzenie dotyczyło osób pobierających stypendia z Funduszu Pracy, które te podatki płaciły. Chodziło o ujednolicenie  - teraz po prostu nikt nie płaci podatku, niezależnie, czy jest to wypłacane ze środków unijnych, czy z Funduszu Pracy.

3

rozumiem, mam jeszcze pytanie.
Dostałam pracę i w kwestionariuszu osobowym w miejscu "przebieg dotychczasowego zatrudnienia" powinnam wpisać te dwa staże czy tylko okres, kiedy miałam umowę o pracę?

4

Powinnaś wykazać te staże bo liczą się one do stażu pracy np. w zakresie naliczania urlopu czy tzw. stażowego.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024