Jaki telefon/smartfon? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

1

Temat: Jaki telefon/smartfon?

Dziewczyny byłam właśnie w Biedronce i jest tam za 399 zł snmartfon Xioami Note 5A, czy opłaca się go kupić w ogóle? Niby na pudełku pisze, ze ma dwa rdzenie i 13 mpx aparat. I szczerze cena jest kusząca. Ale jak to z takimi telefonami bywa nie zawsze opłaca się sprawdzać tylko ceny. Czy ktoś ma ten model i może podpowiedzieć czy warto?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaki telefon/smartfon?

4 rdzenie i 2gb ram. Do tego wyświetlacz 1280x720. Do tego brak lte. Ja bym go nie kupił. Z drugiej strony zależy czego oczekujesz. Do rozmów i podstawowego użytku wystarczy. Ale moja aplikacja bankowa na 8 rdzeniach i 4gb startuje że 20sekund. Na tym note 5a doczekałbym siwej brody.

3

A to czyli to ma znaczenie tak? Kurcze no ja mam aplikacje w Nest Banku i też teraz długo się włącza. Powiedz mi zatem jakie parametry powinny być w telefonie, żeby dobrze chodził? Bo wiadomo, że najlepiej to sobie każdy model w jakiejś porównywarce porównać. No i właśnie dlatego nie kupiłam tego w Biedrze, bo wolałam zapytać. Nie zawsze się wszystko opłaca jak się sugeruje tylko pieniędzmi.

4

A jaki budżet na zakup? Teraz często są promocje na iPhone' y. I jakie wymagania?

5

IPhone to już tak jakby inna liga. Ja miałem kilka telefonów i niestety zawsze jak mam oprogramowanie brandowane przez producenta to są z nimi większe, bądź mniejsze kłopoty.
Miałem Huawei, WhatsApp sie zawieszał. Wielokrotnie zdarzało się że czekałem kilka godzin na wiadomości, po czym jak uruchamiałem komunikator, to wpadało od razu 20 zaległych z pieciu-szesciu godzin. Koleżanka ma samsunga- nie synchronizuje jej kalendarza, a raczej synchronizuje tylko częściowo, co jest jeszcze gorsze. To samo dzieje się z innymi markami.
Gdzieś przeczytałem o android one, który to system jest bez żadnych dodatków. Znalazłem bodajże sześć telefonów z tym systemem. Jednym z nich jest Xiaomi mi a1. Za ok 800 zł mam telefon który ma 5,5'', full HD, osiem rdzeni CPU, chyba 3 GB ram. Miałem iPhone, flagowego Samsunga, Huawei, Sony. Żaden nie porówna się szybkością i płynnością działania.
Poza tym brak aplikacji producenta powoduje że nie ma żadnych aplikacji w tle jeśli nie są częścią androida, bądź ja osobiście ich nie zainstalowałem w efekcie bateria trzyma, jeśli nie siedzę cały dzień na netkobietach smile, dwa dni, zawsze działa GPS, komunikatory, kalendarz, poczta.
Od czasu jak go mam, to wreszcie działa mi wszystko tak jak JA chcę, a nie tak jak jakiś Mędrek w Chinach sobie wymyślił.
A i co dla mnie wazne- dostaje aktualizacje od Google, więc wreszcie marcową poprawkę bezpieczeństwa dostałem w marcu, a nie w listopadzie albo wcale.

6

Czyli co? Bo sprawdzam te modele co mi polecasz w komórkomacie i szczerze kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę, bo w specyfikacjach one mają często podobne parametry ale jednak inne. Kompletnie już nie wiem co wybrać. No taka synchronizacja to by była dobra rzecz. Początkowo sugerowałam się aparatem ale widzę z tego co mówisz, że nie do końca tylko tym sugerować się trzeba. To jeśli chodzi o Xioami to co polecasz i jeśli chodzi o androida to który?

7

Ja już to kiedyś pisałem, ale się powtórzę. Najlepsza opcja:

http://milicja.net/_images/reszta%20kolekcji/800/telefon%20tulipan.JPG

Model bardzo mało awaryjny. Części do niego są tanie. Można nim karpia zabić, gwoździa przybić. Z lewej strony klawiatury ma zainstalowany organizer. Można w tym miejscu naklejać żółte karteczki. Świetny jest też np. jako docisk do dokumentów. No i nie ma żadnych problemów z baterią.

8

Faktycznie masz poczucie humoru. Jednak jakoś wcale mnie ono nie śmieszy. Dla mnie pytanie i szukanie opinii jest ważne, bo nie chce wydać pieniędzy na coś co mi się popsuje. No chyba, że dla kogoś pieniądze nie mają większego znaczenia to niech sobie kupuje co chce. Ja ślęcze nad tą porównywarką telefonów i już zielona jestem, bo nie wiem jaki model jest na prawdę warto kupić. Bo modeli smartfonów jest masa.

9

Jeśli nie chcesz czegoś, co się popsuje, a masz budżet, to kup iphone’a.

10

agilla napisał/a:

Faktycznie masz poczucie humoru. Jednak jakoś wcale mnie ono nie śmieszy. Dla mnie pytanie i szukanie opinii jest ważne, bo nie chce wydać pieniędzy na coś co mi się popsuje. No chyba, że dla kogoś pieniądze nie mają większego znaczenia to niech sobie kupuje co chce. Ja ślęcze nad tą porównywarką telefonów i już zielona jestem, bo nie wiem jaki model jest na prawdę warto kupić. Bo modeli smartfonów jest masa.

Chcesz radę na poważnie ? Nie ślęcz nad tą porównywarką, bo faktycznie gówno Ci da. Ja kiedyś chciałem kupić aparat Canona. Nie mogłem się zdecydować jaki kupić. Więc szukałem opinii w sieci. Wszedłem na forum właścicieli aparatów Canona (!!) i to co ja się tam naczytałem tak mnie kompletnie zamotało, że w końcu kupiłem Minoltę big_smile
Smartfonów jest zatrzęsienie. Całe mnóstwo ma podobne parametry, a różni się jedynie etykietą i ceną. Najbardziej znane marki mają swoich fanów i zaciekłych krytyków. Nigdzie nie znajdziesz jednoznacznej odpowiedzi na to jaki telefon jest najlepszy. Skup się na tym na czym Ci zależy. Co chcesz mieć koniecznie w tym aparacie, a co nie musi być. I wceluj się w swój budżet. Niestety to zawsze jest jakaś loteria. Smartfony mają 2 lata gwarancji i taka jest ich średnia żywotność. Nie licz na więcej. Wymagania oprogramowań ciągle rosną i za półtora roku już Twój nowy aparat zacznie Ci się denerwująco "zamulać". Zwłaszcza jeśli to będzie smartfon ze średniej półki cenowej. Nie spinaj się więc. W większości i tak płaci się za markę. Bebechy są w wielu przypadkach z tych samych źródeł.

11

Makigigi napisał/a:

Jeśli nie chcesz czegoś, co się popsuje, a masz budżet, to kup iphone’a.

Przy takim pułapie cenowym jak ten Xiaomi to może kupić tylko używanego iphona.

12

agilla napisał/a:

Czyli co? Bo sprawdzam te modele co mi polecasz w komórkomacie i szczerze kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę, bo w specyfikacjach one mają często podobne parametry ale jednak inne. Kompletnie już nie wiem co wybrać. No taka synchronizacja to by była dobra rzecz. Początkowo sugerowałam się aparatem ale widzę z tego co mówisz, że nie do końca tylko tym sugerować się trzeba. To jeśli chodzi o Xioami to co polecasz i jeśli chodzi o androida to który?

Poleciłem ci tylko jeden z którego jestem bardzo zadowolony. U mnie w firmie wszyscy z budżetem do 300€ używają Xiaomi i wszyscy są zadowoleni. Ja osobiście kupiłem sobie Xiaomi Mi A1, bo jeszcze mieści się w dłoni, już ma przyzwoite "bebechy" i ma Android One. Ten system nie jest brandowany przez producenta więc nie ma dodatkowych zamulaczy. Ja mam obecnie Android 8.0.1 bezpośrednio od Google z aktualizacjami na marzec 2018. Używam go dwa miesiące i wczoraj odebrałem drugi dla żony. W Polsce kosztuje on w granicach 750-850 złotych zależnie od sklepu. Ja na Amazonie dałem 200€ za wersję europejską z futerałem i Gorilla Glass. Ja mam wersję z 32gb pamięci, ale za bodajże 50zl więcej można kupić 64gb, to dla tych którzy zbierają filmy, muzykę i zdjęcia. Ja tego nie potrzebuje więc wybrałem ten z mniejszą pamięcią.
Telefon jest dość delikatny, więc polecam kupić go od razu z futeralikiem i Gorilla Glass, bo nikt nie lubi porysowanej obudowy i szybki.

A jeśli chodzi o porównywarki, to jedyna której używałem w Polsce to Ceneo, ale w od kiedy mieszkam w Niemczech używam Amazona. Liczba opinii naogol X10, a to daje jakiś tam obraz co ludzie myślą o sprzęcie który kupuje.

13

agilla napisał/a:

Wpisz jaką kwotę chcesz wydać. Wówczas będziesz miała mniejszy wybór. Kolejny krok, to opinie.

14

Lou71.71 napisał/a:
agilla napisał/a:

Wpisz jaką kwotę chcesz wydać. Wówczas będziesz miała mniejszy wybór. Kolejny krok, to opinie.

Budżet do powiedzmy 1000 zł, ale wiadomo, że jak się uda wydać mniej za coś lepszego to będę zadowolona. Nie chce nic używanego. Wolę coś na gwarancji. I phone odpadaja bo nie lubię. Jak już to na androidzie. Ale wiem, ze właśnie nie byle jaka wersja bo nie zamulają. I tu pytanie co w taką porównywarkę wpisać by chociaż wytypować jakieś modele godne uwagi.

15 Ostatnio edytowany przez szakisz (2018-04-11 23:10:52)

Jeżeli góra do 1000 zł to tylko Xiaomi: z Polski - Redmi Note 4 lub Mi A1 (czysty android, bez nakładki i spowalniaczy producenta). Z Chin jeśli nie boisz się braku gwarancji i dłuższego czasu wysyłki możesz często na promocji wyrwać w tej cenie Mi Note 3 z lepszym procesorem, aparatem oraz 6 GB RAMu zamiast 4, co pozwoli na jeszcze szybsze i płynniejsze korzystanie z telefonu, zwłaszcza przy wielu aplikacjach otwartych jednocześnie. Aktualnie trwa własnie promocja w jednym z chińskich sklepów ze słowem "light" w nazwie.

16

Niecałe dwa lata temu kupiłam sobie LG Xscreen i bardzo go chwalę. Nie czuję, żeby zamulał, a po moich bojach z samsungiem jestem naprawdę mile zaskoczona.
Przez ten czas ani razu nie miałam z nim żadnego problemu.

17

Lady Loka napisał/a:

Niecałe dwa lata temu kupiłam sobie LG Xscreen i bardzo go chwalę. Nie czuję, żeby zamulał, a po moich bojach z samsungiem jestem naprawdę mile zaskoczona.
Przez ten czas ani razu nie miałam z nim żadnego problemu.

LGkow nie znam to się nie wypowiem, ale jak chodzi o szajsungi, to mają tak skopane oprogramowanie, że naprawdę ciężko być z nich zadowolonym. Miałem cztery i jedyny akceptowalny jakiego miałem w ręce to był note 4, ale był wielki jak pół telewizora, więc raczej nie dla osoby o małych dłoniach.

18

Oczywiście wiele zależy od oczekiwań, bo każdy z nas używa smartfona w nieco innym celu, ale jeśli Twoje nie są wybitnie wygórowane, to do 1000 zł z czystym sumieniem mogę Ci polecić Nokię 6. Ma czystego Androida i ośmiordzeniowy procesor, dzięki czemu całkiem sprawnie pracuje, mocną baterię, LTE, ochronę Gorilla Glass, robi naprawdę niezłe zdjęcia (16 Mpx aparat tylny, 8 Mpx przedni i wystarczająco mocna lampa błyskowa 2xLED), głośniki stereo, czytnik linii papilarnych, a do tego (w końcu kobietą jestem big_smile) jest bardzo ładny wizualnie - cieniutki, elegancki, ale to trzeba zobaczyć w realu, bo zdjęcia w sieci zupełnie tego efektu nie oddają.
Możesz sobie na YouTube poszukać filmików z testami - powinny Cię przekonać. W każdym razie od siebie dodam, że tym modelem (i ósemką, która jest jednak sporo droższa) marka chciała odzyskać swoją rynkową renomę, oczywiście w tej klasie urządzeń, dlatego został solidnie dopracowany.

19

Olinka napisał/a:

Oczywiście wiele zależy od oczekiwań, bo każdy z nas używa smartfona w nieco innym celu, ale jeśli Twoje nie są wybitnie wygórowane, to do 1000 zł z czystym sumieniem mogę Ci polecić Nokię 6. Ma czystego Androida i ośmiordzeniowy procesor, dzięki czemu całkiem sprawnie pracuje, mocną baterię, LTE, ochronę Gorilla Glass, robi naprawdę niezłe zdjęcia (16 Mpx aparat tylny, 8 Mpx przedni i wystarczająco mocna lampa błyskowa 2xLED), głośniki stereo, czytnik linii papilarnych, a do tego (w końcu kobietą jestem big_smile) jest bardzo ładny wizualnie - cieniutki, elegancki, ale to trzeba zobaczyć w realu, bo zdjęcia w sieci zupełnie tego efektu nie oddają.
Możesz sobie na YouTube poszukać filmików z testami - powinny Cię przekonać. W każdym razie od siebie dodam, że tym modelem (i ósemką, która jest jednak sporo droższa) marka chciała odzyskać swoją rynkową renomę, oczywiście w tej klasie urządzeń, dlatego został solidnie dopracowany.

I musi koniecznie pasować do torebki, szminki i samochodu (jeśli kobieta ma własny) tongue

20

wilczysko napisał/a:
Olinka napisał/a:

I musi koniecznie pasować do torebki, szminki i samochodu (jeśli kobieta ma własny) tongue

Szyderco Ty tongue
śmiej się, ale jak tata ostatnio kupił mi laptopa pod choinkę to bez pytania wiedział, że ma wybrać taki, który będzie ładnie wyglądał big_smile

21

wilczysko napisał/a:

Może nie aż tak, ale coś w tym jest big_smile. Poza tym brzydkiego to nawet mój mąż sobie nie kupi - przynajmniej jakieś minimum estetyki musi zostać zachowane, inaczej cierpią oczy big_smile.

22

kobitki, ale przecież można kupić etui - (przy okazji zabezpiecza, przed niebezpiecznie zbliżającą się ziemią tongue) natomiast tak na poważnie - to musi mieć mocną baterię smile

23

A co myślicie o smartfonie Huewei P20?

24

Cyngli napisał/a:

Każdy flagowiec tak naprawdę jest dobry. Huawei w tym roku, podobnie jak Samsung postawił na aparaty. Także jeśli to jest dla ciebie priorytetem, bierz w ciemno.

25

szakisz napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Każdy flagowiec tak naprawdę jest dobry. Huawei w tym roku, podobnie jak Samsung postawił na aparaty. Także jeśli to jest dla ciebie priorytetem, bierz w ciemno.

No właśnie nie wiem sama. Zaproponowano mi Huawei P20 w ramach przedłużenia umowy. Obecnie użytkuję Samsunga Galaxy S8+.

26 Ostatnio edytowany przez szakisz (2018-04-14 17:57:56)

Kwestia czy dany operator ci nie podpadł tongue To klasyczny trik aby zatrzymać klienta. Szczerze? ja bym nie wymieniał. S8+ to nadal kawał bardzo sprzętu, a cenię sobie wolność zmiany sieci wedle własnego widzimisię. Ale jak mówię... to ja tongue

27

Właśnie medytuję nad tym, czy wymienić i sprzedać Samsunga, czy to zatrzymać, a sprzedać nowego Huawei.

28

Jeśli zamierzasz jednego upłynnić, a drugiego zatrzymać to polecam opchnąć Huaweia. Za nowego, jak to za nowego, wyciągniesz więcej kasy, a Samsung spokojnie będzie ci w stanie posłużyć rok, dwa. I to nawet biorąc pod uwagę, że producent najprawdopodobniej porzuci jego wsparcie do tego czasu, (co też jest działaniem celowym tak przy okazji).

29

Dzięki za radę!

30

Cyngli, ja z kolei proponuję, żebyś skalkulowała co Ci się lepiej opłaci, ale porównując sytuacje, kiedy przedłużysz umowę z telefonem, nawet ten nowy sprzedając, z alternatywną - kiedy weźmiesz sam abonament. Osobiście od jakiegoś czasu uważam, że najkorzystniej jest podpisać umowę wyłącznie na abonament, w dodatku na czas nieokreślony, dzięki czemu można ją w każdej chwili zmienić, a telefon w razie potrzeby kupić samemu, choćby na Allegro na raty 0%. Operatorzy wciskając nam urządzenia sami na tym zyskują najbardziej, choćby przywiązując do siebie klienta.

31

Mam czas na podjęcie decyzji do wtorku, także na spokojnie sobie ogarnę wszystkie za i przeciw.

32

Olinka napisał/a:

Osobiście od jakiegoś czasu uważam, że najkorzystniej jest podpisać umowę wyłącznie na abonament, w dodatku na czas nieokreślony, dzięki czemu można ją w każdej chwili zmienić, a telefon w razie potrzeby kupić samemu, choćby na Allegro na raty 0%.

O tym też pisałem. Dziś standardem jest "no limit". Każdy tylko prześciguje  się w tym za ile. Osobiście nigdy nie byłem na abonamencie. Uważam, że kupując telefon za pełną kwotę czy nawet rozbijając ją na 24 raty, doliczając koszt "no limit" wyjdzie nam dużo taniej niż u operatora, nie wspominając o wolności. Sam korzystam z tzw. operatorów wirtualnych, są w stanie zaoferować pakiety w fenomenalnych  cenach, właśnie dlatego, że korzystają z gotowej już infrastruktury, nie mają stacjonarnych punktów (ewentualnie mają podpisaną umowę o obsłudze w salonach jednego z "wielkiej czwórki), a co za tym idzie nie muszą zatrudniać sztabu ludzi. Dzięki takiemu kompromisowi jestem w stanie korzystać z oferty typu: 15 zł za wszystko.

Oczywiście, tak jak mówiłem trzeba pójść na kompromisy. Liczę się z tym, że mogę nie mieć salonu pod ręką, bądź odwiedzić salon sieci, za którą, niekoniecznie przepadam tongue

Jeszcze inną kwestią są ceny telefonów. Przyzwyczajono nas konsumentów, że "musimy mieć flagowce" za 4000, 5000 zł, aby mieć dobry sprzęt. Jednocześnie statystyki pokazują, że największym uznaniem cieszy się sprzęt z przedziału średnia bądź wyższa średnia półka, czyli telefony z przedziału 1000-2000 zł. Obecnie rozwój technologii pozwalana na to, by te urządzenia działały równie dobrze, albo prawie tak dobrze jak zeszłoroczne modele premium.

Biorąc to pod uwagę, uważam że branie tak naprawdę bądź co bądź słuchawki za cenę większą niż 2000 zł mija się z celem. Na cenę najnowszego iPhona X, który kosztuje tyle ile pierwszy samochód, po prostu spuszczę zasłonę milczenia.

33

szakisz napisał/a:

Uważam, że kupując telefon za pełną kwotę czy nawet rozbijając ją na 24 raty, doliczając koszt "no limit" wyjdzie nam dużo taniej niż u operatora, nie wspominając o wolności. Sam korzystam z tzw. operatorów wirtualnych, są w stanie zaoferować pakiety w fenomenalnych  cenach, właśnie dlatego, że korzystają z gotowej już infrastruktury, nie mają stacjonarnych punktów (ewentualnie mają podpisaną umowę o obsłudze w salonach jednego z "wielkiej czwórki), a co za tym idzie nie muszą zatrudniać sztabu ludzi. Dzięki takiemu kompromisowi jestem w stanie korzystać z oferty typu: 15 zł za wszystko.

Pozostaje mi się tylko podpisać, choć mam ofertę o kilka złotych droższą, za to z taką ilością Internetu, że choćbym nie wiem jak się starała, to nie wykorzystam, pomimo że zdarza się, że smartfon muszę wykorzystać jako router do laptopa.

szakisz napisał/a:

Liczę się z tym, że mogę nie mieć salonu pod ręką, bądź odwiedzić salon sieci, za którą, niekoniecznie przepadam tongue

Czuję, że jesteśmy w domu big_smile, bo ja też nie przepadam, ale za to przynajmniej nazwa, która mi się wyświetla, brzmi całkiem przyjemnie cool

szakisz napisał/a:

Jeszcze inną kwestią są ceny telefonów. Przyzwyczajono nas konsumentów, że "musimy mieć flagowce" za 4000, 5000 zł, aby mieć dobry sprzęt. Jednocześnie statystyki pokazują, że największym uznaniem cieszy się sprzęt z przedziału średnia bądź wyższa średnia półka, czyli telefony z przedziału 1000-2000 zł. Obecnie rozwój technologii pozwalana na to, by te urządzenia działały równie dobrze, albo prawie tak dobrze jak zeszłoroczne modele premium.

Tu akurat nigdy się specjalnie nie nakręcałam, bo nie wydaje mi się, żebym była gadżeciarą, dlatego zwykle po prostu szacowałam jaką kwotę jestem skłonna wydać i szukałam czegoś, co spełnia moje określone wymagania, a cała ponadpodstawowa reszta była już tylko miłym dodatkiem. Przy czym nie ukrywam, że te wymagania jednak regularnie rosną, ale tak już jest, że jak się człowiek do jakiegoś poziomu przyzwyczai, to poniżej niego raczej nie zejdzie.

34 Ostatnio edytowany przez szakisz (2018-04-15 00:47:17)

Olinka napisał/a:

Czuję, że jesteśmy w domu big_smile, bo ja też nie przepadam, ale za to przynajmniej nazwa, która mi się wyświetla, brzmi całkiem przyjemnie cool.

Czyli rozumiemy się świetnie. Piona!! big_smile

Olinka napisał/a:

Tu akurat nigdy się specjalnie nie nakręcałam, bo nie wydaje mi się, żebym była gadżeciarą, dlatego zwykle po prostu szacowałam jaką kwotę jestem skłonna wydać i szukałam czegoś, co spełnia moje określone wymagania...

Ja jestem gadżeciarzem. Smartfony i ogólnie technologia to mój konik, ale właśnie tę wiedzę stosuje bardziej do wyboru sprzętu "idealnie skrojonego na miarę" niż do kupowania najdroższego i "najlepszego". Dodatkowo z racji tego, że mam jakąś tam wiedzę o instalacji systemów mobilnych, jestem w stanie dać telefonowi 2 życie, nawet po zakończeniu jego oficjalnego okresu wsparcia przez producenta. Nie bójmy się tego powiedzieć, sprzęt 2 letni to wciąż dobry sprzęt, jednak pozbawiony łatek bezpieczeństwa i aktualizacji jest przymusowo "uśmiercany". Planowane postarzanie produktu trwa...

35

Lady Loka napisał/a:

Szyderco Ty tongue
śmiej się, ale jak tata ostatnio kupił mi laptopa pod choinkę to bez pytania wiedział, że ma wybrać taki, który będzie ładnie wyglądał big_smile

Ja się wcale nie śmieję tongue Ja wiem jakie to jest dla Was istotne.

36

Bogdan Dąbrowski napisał/a:

Kupiłem iPhone'a 14 w sklepie internetowym iLounge https://ilounge.pl i miałem świetne wrażenia. Proces realizacji transakcji przebiegł sprawnie i doceniłem różne dostępne opcje płatności. Dostawa była szybka, a gadżet dotarł w doskonałym stanie. Nadal warto prać ich bardzo duży wybór.

7 stów za ładowarkę... Ceni się ten sklep oj ceni wink

37

Witam serdecznie!
Bardzo proszę o poradę, przesiadam sie z redmi note 9 pro (6/128). Szukam czegoś raczej minimum 8/256 i dobrej baterii.
Na aparacie mi jakoś szczególnie nie zależy, fotograf ze mnie żaden, jedyne zdjęcia to te bąbelka i to po widoku.
Gram, nie jakoś mega dużo, ale fajnie jakby jako tako działał, przynajmniej nie gorzej niż 9 pro. No i żeby nie zamulał na podstawowych czynnościach.
Budżet ok 2k, najlepiej jakies rtv euro, media,  żeby wziąć na raty.
Myślałam o poco f5, ale dokopałam się słabych opinii że optymalizacja to katastrofa, że mulą powiadomienia itp. Może ktoś go ma i mógłby napisać swoją opinie?
A jak inny to jaki? Od X lat używam różnych tel od Xiaomi i jakoś się zawsze się lubimy, ale rozważę też inne byle nie Samsungi.  Najlepiej do kupienia z kodem rabatowym https://kodyrabatowe.naszemiasto.pl/skl … /rtv-i-agd
Będę baaardzo wdzięczna za pomoc! Pomóżcie bo nigdy się nie zdecyduje sad( Pozdrawiam!

38

danielasawka napisał/a:

Witam serdecznie!
Bardzo proszę o poradę, przesiadam sie z redmi note 9 pro (6/128). Szukam czegoś raczej minimum 8/256 i dobrej baterii.
Na aparacie mi jakoś szczególnie nie zależy, fotograf ze mnie żaden, jedyne zdjęcia to te bąbelka i to po widoku.
Gram, nie jakoś mega dużo, ale fajnie jakby jako tako działał, przynajmniej nie gorzej niż 9 pro. No i żeby nie zamulał na podstawowych czynnościach.
Myślałam o poco f5, ale dokopałam się słabych opinii że optymalizacja to katastrofa, że mulą powiadomienia itp. Może ktoś go ma i mógłby napisać swoją opinie?
A jak inny to jaki? Od X lat używam różnych tel od Xiaomi i jakoś się zawsze się lubimy, ale rozważę też inne byle nie Samsungi.  Najlepiej do kupienia z kodem rabatowym https://kodyrabatowe.naszemiasto.pl/skl … /rtv-i-agd
Będę baaardzo wdzięczna za pomoc! Pomóżcie bo nigdy się nie zdecyduje sad( Pozdrawiam!

Sądzę, że koleżanka spamerka lada moment Cię poratuje cool.

39

Olinka napisał/a:
danielasawka napisał/a:

Witam serdecznie!

Sądzę, że koleżanka spamerka lada moment Cię poratuje cool.

To tylko ifon, wg mnie wszystkie są podobne w użytkowaniu

40

Nie chciałam kupować  droższego telefonu, nie jest mi taki potrzebny, więc muszę się pogodzić, że a kilka lat telefon się zestarzeje i znów będę poszukiwać nowszego smile
Chciałam tylko zwrócić uwagę, że lepiej kupować w necie  niż w salonie e względu  na bogatszą  ofertę. Oz a tym sprzedawcy w salonach mają  albo słabe pojęcie o ty, co sprzedają,  albo po prostu chcą sprzedać to, co się nie cieszy popularnością. W czasie pandemii nabyłam telefon, który się grzeje po kilkuletnim użytkowaniu. W nowszych nie da się tej baterii wymienić, więc trzeba się z tym liczyć.

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024