Plamienia w ciąży ?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Plamienia w ciąży ??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Plamienia w ciąży ??

Witam,

Razem z narzeczonym staramy się dziecko. Ostatni okres miałam 2.02. od około połowy cyklu pojawiło sie brązowe plamienie ( nie jest mocne, raczej taka plamka) na poczatku myślałam, że to owulacja bo we wcześniejszych cyklach tak miałam ale plamienie jest do dziś. Byłam u ginekologa przedwczoraj, powiedział ze nic niepokojącego nie widzi, że plamienie pochodzi z macicy, że to moze być od jajeczkowania i przed okresem rownież może sie pojawić. Z Racji tego, Że staramy sie o dziecko lekarz przepisał mi luteine ( 3 miesiace temu poroniłam w 10 tygodniu) i kazał brać od 16dc ale jeŻeli bym okresu nie dostała do czwartku ( to by był 35 dc) to mam zaczac brać bo gdyby to była ciąża to plamienia nie zwiastują nic dobrego. Wczoraj zrobiłam test ciążowy wyszedł pozytywny, dziś również powtorzyłam i też pozytywny. Zastanwiam się czy już zacząć brać ta luteine czy poczekać jeszcze te 4 dni.. strasznie sie boje, że póżniej może być za pózno. Wiem, że testy mogą sie mylić albo mogą wykazywać coś innego ale z drugiej strony ginelokog badał mnie i wszystko było w porządku. Co o tym sadzicie ? poczekać jeszcze ? ktoś tak miał i było wszystko ok ??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Plamienia w ciąży ??

Zaufaj lekarzowi. To najlepsze, co możesz zrobić.

3

Tak Cyngli ma rację, zaufaj lekarzowi i postępuj zgodnie z jego zaleceniami. Zawsze możesz tez pójść dodatkowo na wizytę jeśli masz wątpliwości

4

Skoro już wiesz, że jesteś w ciąży- czyli sytuacja się zmieniła poinformuj o tym lekarza i się dopytaj co masz zrobić.

5

zapomniałam dodać, że moje endometrium wynosi 5mm czyli nie możliwe żebym była w ciąży a jednak testy pokazują coś innego .. czy jest wogóle możliwa ciąża przy tak cienkim endo ?

6

katty1543 napisał/a:

zapomniałam dodać, że moje endometrium wynosi 5mm czyli nie możliwe żebym była w ciąży a jednak testy pokazują coś innego .. czy jest wogóle możliwa ciąża przy tak cienkim endo ?

Skąd mamy to wiedzieć? Na tego typu pytania powinien również odpowiedzieć lekarz ginekolog.

7

katty1543 napisał/a:

Kobieto, o godzinie 11.30 zamiast iść do lekarza, piszesz na forum nie wiem, w nadziei że Cię zdiagnozujemy, bez badania ginekologicznego, bez usg, i bez wiedzy medycznej- specjalistycznej, no chyba, ze jest "na sali" lekarz ginekolog, ale też wątpię, zeby tak wyrokował przez neta.

Jak zalezy ci na ciąży i dziecku to idź do lekarza. Ja zaczęłam leciutko plamić w miesiąc po zapłodnieniu i w niecały tydzień po pierwszej wizycie u lekarza, od razu zadzwoniłam do Pani doktor, która powiedziałą, ze musi mnie koniecznie zbadać i w godzinę później już byłam u niej "wciśnięta" między innymi pacjentkami. Od tego momentu, czyli już od 4 miesięcy jestem na luteinie, plamienia w sumie trwały niecałe 4 dni i były bardzo małe. Teraz już już ok.

8

Witaj katty,

ja też mam za sobą dość dużo stresujących przeżyć w staraniu się o dzidzię. Mam 6-letniego wspaniałego synka z poprzedniego związku, ale marzyliśmy z mężem o naszej wspólnej małej księżniczce. Przeżyliśmy 2 poronienia (w 6-8 tyg.), zapowiadało się pięknie, dziesiątki pozytywnych testów, mega BHCG, ale niestety po 2-3 tygodniach radości czar pryskał. Wreszcie w październiku udało się. Chuchałam i dmuchałam, bo bałam się nawet cieszyć. Do 12 tyg przechodziłam jak na szpilkach, bo oczywiście pojawiały się plamienia - a po poronieniach to już wyły w głowie wszystkie syreny. Od pierwszych tygodni od razu luteina (najpierw pod postacią Duphastonu) i zastrzyki heparynowe (Neoparin) codziennie w brzuch, które mam do dziś, luteinę skończyłam brać w 20 tyg. W 15 tyg rano dostałam potężnego krwotoku, na szczęście okazało się to "tylko" niskim położeniem łożyska i uciskiem na szyjkę. 2 tyg rygorystycznego leżenia plackiem. Od tamtej pory pojawiło się wiele straszaków, dni z fatalnym samopoczuciem, bólami brzucha itp. Jednak udaje mi się chronić i utrzymywać przy życiu i w zdaje się dobrym stanie moje już 26 tyg. maleństwo. Dowiedziałam się również, że moja wyczekiwana księżniczka okazała się Xavierem smile Piszę już o sobie, bo tatuś zdecydował się pójść swoją drogą i już mu nie zależy na tych marzeniach i ich spełnianiu w naszej rodzinie.... sad Mam nadzieję jednak, że ja z moimi dwoma wspaniałymi synkami nauczę się żyć bez niego i damy sobie we trójkę wystarczająco szczęścia i miłości, skoro tata tego nie rozumiał i nie chciał ... sad

9

Jak żyć - mam wrażenie, że faceci często uciekają, bo czują się piątym kołem u wozu przy matce, której tak strasznie zależy na dziecku, ze starania o nie przysłaniają wszystko inne.

10

Żeby nie spamować, podłączę się pod ten temat.
Otóż kilkanaście dni temu pojawiło się u mnie spore brązowe plamienie. Pojechałam do szpitala, w którym zostałam na obserwację. Lekarze podawali leki, przeprowadzili badania, po kilku dniach było ok i wróciłam do domu.
Teraz znów pojawiło się brązowe plamienie. Lekarz prowadzący ciążę zbadał mnie i nie stwierdził żadnych nieprawidłowości. Oprócz plamienia nic go nie zaniepokoiło. Kazał się oszczędzać (cały czas to robię), zażywać leki przepisane ze szpitala. Stosuję się do tego. Jednak plamienie raz na jakiś czas się pojawia. Na pewno jest poniekąd to wynik hemorodiów, które niestety pękają, krwawią i siąpią. Dodam, że lekarz powiedział, że nieraz się tak zdarza, że mimo iż z dzieckiem jest wszystko prawidłowo, ciąża się dobrze rozwija, to plamienia się pojawiają.
Moje pytanie jest takie: czy powinnam martwić się tym plamienie i jednak znów jechać do szpitala? Czy poczekać parę dni i liczyć, że to się uspokoi skoro lekarz nie zauważył nic niepokojącego? Staram się praktycznie cały czas leżeć, jedynie wstaję z łóżka w celu udania się do toalety.
Nie wiem już co o tym myśleć.
Czy któraś z Was miała takie dolegliwości?

11

Musisz zaufać lekarzowi. Jeżeli nie ufasz - idź do takiego lekarza, któremu zaufasz.

Ciągłym leżeniem sama zaszkodzisz sobie bardziej, bo Twoje mięśnie nie będą pracować. W końcu będziesz musiała wstać na dłużej, a im więcej leżysz teraz, tym później takie wstanie będzie coraz bardziej ryzykowne dla dziecka.

12

Ufam lekarzowi, po prostu się martwię i boję.
Nie wiem, które objawy i dolegliwości są "normalne", a które powinnam uznać za niepokojące. Nie chcę narazić dziecka ani siebie.

13

Poczytaj blog mamaginekolog, może trochę się uspokoisz.
Oszczędzanie się to nie ciągłe leżenie. Ciągłe leżenie wcale nie jest zdrowe. Osłabisz mięśnie tak, że potem wstaniesz i urodzisz przedwcześnie, bo mięśnie nie będą przygotowane na dłuższy wysiłek (tak, były takie przypadki).

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Plamienia w ciąży ??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024