Co najbardziej cenisz w życiu ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Co najbardziej cenisz w życiu ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Co najbardziej cenisz w życiu ?

Jakie macie priorytety ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co najbardziej cenisz w życiu ?

a Ty?

3

Niezapominajka3 napisał/a:

Jakie macie priorytety ?

buk,humor,obczyzna smile

Jaaa cię,płodna jesteś jak królik smile

4

1. Rodzina
2. Zdrowie
3. Praca
4. Pozostałe wink

5

gojka102 napisał/a:

Jakie macie priorytety ?

buk,humor,obczyzna smile

No kochana za ten buk,humor, obczyzna masz u mnie kawę:)

6

1975bastian napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Jakie macie priorytety ?

buk,humor,obczyzna smile

Twoja szczodrość nie zna granic tongue

dzięki za odp satysfakcjonująca .

8

1975bastian napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Jakie macie priorytety ?

buk,humor,obczyzna smile

Wyślesz mi pocztą ? smile

9

1975bastian napisał/a:

a Ty?

trollowanie smile

10

gojka102 napisał/a:
1975bastian napisał/a:
gojka102 napisał/a:

buk,humor,obczyzna smile

Myślałem o wypiciu smile
Ale jak wolisz w paczce to mogę podrzucić wink

11

1975bastian napisał/a:
gojka102 napisał/a:
1975bastian napisał/a:

Myślałem o wypiciu smile

Jak pozwolisz wybrać kafejkę-może być smile

12

gojka102 napisał/a:
1975bastian napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Myślałem o wypiciu smile

Hmm, z ciekawości zapytam,  która kafejka??

13

Co najbardziej cenię w życiu?

1. Moja rodzina - synek i mąż - są dla mnie tak samo ważni jeden i drugi
2. Siebie - sama dla siebie  jestem równie ważna
3. Spokój i komfort psychiczny, który zapewnia mi mój dom
4. Przyjaciele i dobrzy ludzie wokół mnie
5. Moje hobby - bieganie

14

1975bastian napisał/a:
gojka102 napisał/a:
1975bastian napisał/a:

Myślałem o wypiciu smile

Hmm, z ciekawości zapytam,  która kafejka??

Zorik cafe na Milano Square  big_smile

15

Moze to zabrzmi banalnie, ale najbardziej  cenię sobie zdrowie (własne i bliskich mi osób). Na drugim, a moze nawet równoważnym, miejscu jest u mnie rodzina. Jak czasem słucham lub czytam z jak ciężkimi chorobami zmagają się ludzie, jak to niszczy rodziny, jak całe życie nagle jest podporządkowane walce o przetrwanie, to mam łzy w oczach. Wydaje mi się, że nie każdy potrafi docenić zdrowie własne, dziecka czy małżonka...

16

Miłość i umiejętność cieszenia się z małych rzeczy smile

17

no raczej oczywiste, ze zdrowie i rodzina to priorytety większości ludzi. U mnie jest tak samo.

18

To co straciłam.

19

Święty spokój.

20

adiaphora napisał/a:

no raczej oczywiste, ze zdrowie i rodzina to priorytety większości ludzi. U mnie jest tak samo.

Tak wiekszosc deklaruje, ale ilu jest ludzi, ktorzy popieraja te deklaracje dzialaniem? Dbaniem - o zdrowie, dbaniem o więzi rodzinne - tych juz znacznie mniej..

Po kilku tygodniach w gipsie i spaniu wyłącznie na wznak kiedy mogłem wreszcie zasnąć na boku (tak jak zawsze sypiałem) dosłownie płakałem ze szczęścia. Nie płakałem ze szczęścia chyba nigdy wcześniej w życiu - ani sie żeniąc ani przy narodzinach dzieci hmm

22

Benita72 napisał/a:
adiaphora napisał/a:

Tak wiekszosc deklaruje, ale ilu jest ludzi, ktorzy popieraja te deklaracje dzialaniem? Dbaniem - o zdrowie, dbaniem o więzi rodzinne - tych juz znacznie mniej..

co racja to racja. Szlachetne zdrowie nikt się nie dowie jako smakujesz, aż się zepsujesz...

23

Najbardziej cenię w życiu to, że kiedyś się skończy. Często żałuję chwil, kiedy wątłe włókno nadziei utrzymuje mnie na jego powierzchni. 
Zdarzają się w życiu chwile zachwytu. Są obietnicą, jak piękny letni poranek. Jest w życiu współczucie nad losem innych i radość w ich oczach, gdy dajemy im serdeczność. Są logiczne struktury, których studiowanie daje satysfakcję i poczucie panowania dla umysłu. Najlepiej opisał to Oswald Spengler. Jest też melancholia, którą nazywam wspomnieniem śmierci Baldura. Jest cierpienie i złe uczynki. Jest pokuta i są bezsenne, pełne strachu noce. Ból, smutek i krzywda. Nieumiejętnie wyrażana miłość, która jest nieszczęściem. Śmierć bliskich, a potem zapomnienie o nich, przez co stają się mdłym wspomnieniem, którym i my staniemy się po śmierci dla naszych dzieci. Jest hańba, krew i niezmywalny brud zbrodni naszych przodków, którą jesteśmy splamieni.   

Patrzyłem przez duchowe oko Kählera. Pomagałem słabym. Obejmowałem nagie, piękne kobiety i unosiłem ich kształt w odwiecznym tańcu. Dbałem by inni wzrastali. Zadawałem ból i dawałem ukojenie. Byłem zdradzany, pomawiany i raniony. Raniłem. Byłem odrażający. Czułem do siebie wstręt i byłem głupcem.  Obserwowałem młodych chłopców spółkujących z niepełnosprawną intelektualnie dziewczyną, którą stręczył im jej brat. Znałem piękną kobietę pełną wielkiej goryczy, gdy jej uroda przeminęła. Spotkałem starców, którzy radośnie grali w szachy w południowych krajach i człowieka, który oddał życie by ocalić godność innego. Brałem kąpiel w chłodzie oceanu arktycznego i czułem żar pustynnego piasku.

Świadomość, że to wszystko się kiedyś skończy, jest dla mnie ulgą.

24

Agn-3 napisał/a:

Moze to zabrzmi banalnie, ale najbardziej  cenię sobie zdrowie (własne i bliskich mi osób). Na drugim, a moze nawet równoważnym, miejscu jest u mnie rodzina. Jak czasem słucham lub czytam z jak ciężkimi chorobami zmagają się ludzie, jak to niszczy rodziny, jak całe życie nagle jest podporządkowane walce o przetrwanie, to mam łzy w oczach. Wydaje mi się, że nie każdy potrafi docenić zdrowie własne, dziecka czy małżonka...

To prawda, ale wielu o tym nie myśli dopóki sam nie doświadczy sad

25

kacerz napisał/a:

Najbardziej cenię w życiu to, że kiedyś się skończy. Często żałuję chwil, kiedy wątłe włókno nadziei utrzymuje mnie na jego powierzchni. 
Zdarzają się w życiu chwile zachwytu. Są obietnicą, jak piękny letni poranek. Jest w życiu współczucie nad losem innych i radość w ich oczach, gdy dajemy im serdeczność. Są logiczne struktury, których studiowanie daje satysfakcję i poczucie panowania dla umysłu. Najlepiej opisał to Oswald Spengler. Jest też melancholia, którą nazywam wspomnieniem śmierci Baldura. Jest cierpienie i złe uczynki. Jest pokuta i są bezsenne, pełne strachu noce. Ból, smutek i krzywda. Nieumiejętnie wyrażana miłość, która jest nieszczęściem. Śmierć bliskich, a potem zapomnienie o nich, przez co stają się mdłym wspomnieniem, którym i my staniemy się po śmierci dla naszych dzieci. Jest hańba, krew i niezmywalny brud zbrodni naszych przodków, którą jesteśmy splamieni.   

Patrzyłem przez duchowe oko Kählera. Pomagałem słabym. Obejmowałem nagie, piękne kobiety i unosiłem ich kształt w odwiecznym tańcu. Dbałem by inni wzrastali. Zadawałem ból i dawałem ukojenie. Byłem zdradzany, pomawiany i raniony. Raniłem. Byłem odrażający. Czułem do siebie wstręt i byłem głupcem.  Obserwowałem młodych chłopców spółkujących z niepełnosprawną intelektualnie dziewczyną, którą stręczył im jej brat. Znałem piękną kobietę pełną wielkiej goryczy, gdy jej uroda przeminęła. Spotkałem starców, którzy radośnie grali w szachy w południowych krajach i człowieka, który oddał życie by ocalić godność innego. Brałem kąpiel w chłodzie oceanu arktycznego i czułem żar pustynnego piasku.

Świadomość, że to wszystko się kiedyś skończy, jest dla mnie ulgą.

Jaaa ... cieeeee,
Ale to poetyckie, a przy tym prawdopodobne i smutne.
Nie rozumiem dlaczego ulgą ... Przecież było wiele niesamowitych rzeczy, o których np.ja nie mam pojęcia i może jeszcze być wiele innych równie ciekawych.
Jednak trochę odbiegłeś od tematu ...miały być priorytety

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Co najbardziej cenisz w życiu ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024