Przyjaźń - związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przyjaźń - związek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Przyjaźń - związek

Siemka. 
Jestem Artur mam 19 lat. Miałem  przyjaciółkę  ponad 5 lat.  W pewnym momencie zbliżyliśmy sie bardzo widać było zawsze cos nas ciągnęło do siebie big_smile ona powiedziała że mnie kocha  i w około tydzień  stanęliśmy  sie parą.  Chodzimy do tej samej szkoły  a wiec po tych naszych wspólnych spotkań w wakacje zaczęła  się szkoła. Z racji iz  tyle sie znamy podchodzilem  do związku  luźno  wiedxialem ze mnie kocha nie robilem awantur ani nic.  Co moglo spowodować  brak zainteresowania z mojej strony hmm i okazywałem mało uczuć.  Po 5 miesiącach  takiego związku  dziewczyna  zażądała  przerwy..  Przerwa odbywała  się  otworzyła  mi oczy że  na prawde to nie działa.  W czasie  przerwy zrozumiałem  wszystko co moglem zrobić  źle .  Powiedziałem  wszystko dogadalismy  sie ale ona chciala byc pewna że  nie wypalila sie i ciagnela przerwę .  Wszystko przez ten czas bylo w porządku  z racji iz  normalnie pisaliśmy.  Ufalismy sobie w 100 procentach umielismy sie dogadac i rozumiec siebie  w kazdym momencie i dlatego to było  cos wyjatkowego .  Ona widzi we mnie wszystkie zalety a wad prawie  wcale.  Ja sie staralem  ona ciagle nie wiedziała  czy to jest to. Po około tygodniu lub dwoch normalnego  kontaktu kiedy ja powoli sie godzilem z tym lecz ona mowi ze  teskni  za mna.  Spotkaliśmy  się  przytulilismy sie lecz bez całowania.  Mijają  dni ona wciaz nie wie czy wracać  mimo ze napełnila mnie nadzieją. Az w koncu ktos zaczął  sie ja interesować.  Postanowiliśmy  zróbic przerwe z totalnym brakiem kontaktu lecz to dziwne ponieważ  chodzimy do jednej szkoły  i codziennie sie widzimy.  Minął  niecały  tydzień  widze ze ten chłopak  rozwinal z nią  kontakt  ale to tylko rozmowy i pisanie.  Porozmawialismy i ona stwierdzila  ze z czasem czuje ze sie oddala od naszej sprawy ...  Czy tydzien to było  za mało ? Po tych słowach  ze oddalilismy sie stwierdziła  ze to chyba nie to .  Mimo ze pierwsze dni byly dla niej ciężkie.  Co robić  teraz zeby w razie czego miec szanse jeszcze  wrócić  do takiej wartościowej  kobiety? Utrzymywać  kontakt ?  Pisac jak dawniej codziennie bo wiem ze by pewnie nie narzekala na to?  Czy moze nie pisac wgl?  Ona mówi  ze by chciala mnie w jej zyciu ale aktualnie  jako przyjaciela.  Co robic?  Mam dobry kontakt z jej siostrami  i rodzina  i wszyscy  są  ze mną .  Przepraszam, za niezrozumiałe  zdania  xd czy może  żyć  dalej rozmawiać  z innymi a jak ma wrocic  to sama wroci ? Czy być  przy niej mimo wszystko jako przyjaciel,  cxy to da efekt ..?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez zmartwiony86 (2018-02-21 19:35:05)

Odp: Przyjaźń - związek

Schemat, jakich tysiące na forum:
1. Jest sobie związek, nic nie wskazuje że coś może być nie tak.
2. Kobieta ni z gruchy ni z pietruchy oświadcza, ze ona "nie wie", "potrzebuje czasu". ewentualnie "chce zobaczyć czy zatęskni".
3. Facet nie wie o co chodzi, ona nie mówi żadnych konkretów, ale zaczyna się starać. Obiecuje i jej i sobie poprawę, stara się, zaprasza na randki, kupuje prezenty. Czuje się winny tej sytuacji, bo to na pewno on zaniedbał.
4. Dziewczyna przesuwa granicę coraz dalej i dalej, by zobaczyć na ile facet jej pozwoli. Na początku pozwala na wiele, w imię ratowania związku, żeby unikać awantur. Prędzej czy później jednak nie wytrzymuje. A kobieta wykorzystuje to jako pretekst do zakończenia całej relacji.
5. Kobieta przerzuca całą winę na faceta, zarówno w rozmowach z koleżankami jak i samym facetem. Ona jest ok, po prostu facet dał ciała.

Ty jesteś na punkcie 4. Prędzej czy później zrobisz jej scenę zazdrości o tego faceta, a ona to wykorzysta by zerwać. Drugi wariant jest taki, ze nie zrobisz nic, a wtedy i tak będzie Twoja wina bo nie zawalczyłeś i się nie starałeś.
Przykro mi, ale to się powtarza w 99% przypadkach, a sytuacje gdy taki "czas na zastanowienie" wniósł coś pozytywnego to rzadkość. Związku nie da się ratować uciekając od partnera.

3

Witamy w życiu.

4

Oczywiście ta wersja, którą nam tu przedstawiasz nie jest prawdziwa. Z tym kolegą, to ona kręciła jeszcze przed waszą przerwą. Przerwa była już dla nich, żebyś nie przeszkadzał i nie zajmował czasu.
Co zrobić? Szukać innej dziewczyny.

5

balin napisał/a:

Co zrobić? Szukać innej dziewczyny.

I zachować przy tym godność. To z perspektywy czasu jest bardzo ważne dla własnego zdrowia psychicznego.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przyjaźń - związek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024