Czy moja dziewczyna chce mnie spłukać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy moja dziewczyna chce mnie spłukać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

Temat: Czy moja dziewczyna chce mnie spłukać?

Witam,

Mój związek jest bardzo bużliwy, wrocilismy do siebie na początku roku i coraz bardziej mam wrazenie ze chodzi jej bardzo o pieniądze. Wręczyłem jej spóźniony prezent po świetach, pozłacaną biżuterie i pare innych pierdół, razem ok 300zł- sam nic nie dostalem. Od miesiąca kilka razy jedliśmy na miescie zapraszalem ja do restauracji, a to pizza a to jakis burger, generalnie nigdy nie musiala za siebie placic. Ostatnio przygotowałem jej równiez kolacje, wino o owce morza itd. O małych gestach nawet nie wspomne jednak dzisiaj miarka sie przebrala. Zadzwonila o mnie po pracy i spytala co szykje na walentynki i uwaga ze oczekuje ze sie postaram no wiec powiedzialem ze zapraszam ja na dobra kolacje na co ona ze chyba zartuje i ze bez zadnego dodatkowo prezentu to sie nie obejdzie. I generalnie zrobila mi awanture ze bedzie "tylko" kolacja. zaczela wjezdzac na moj ubior, ze kupilem soie drogie buty i ze jak tak wyglada sprawa to ona pojdzie sobie na walentynki z kims innym. Co ja mam o tym sadzic? Chcialbym podkreslic ze jestem na studiach dziennych ( magisterka) no i dorabiam bardziej niz pracuje gdyz nie mam czasu na caly etat.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy moja dziewczyna chce mnie spłukać?

Trafiłeś na.paniusie, która uważa że wszystko jej się należy. Nigdy nie byłam w związku, w którym za wszystko placilby facet, zawsze się dzielilismy kosztami. Wyjasnij jej, że nie jesteś jej sponsorem, jak nie zrozumie to odejdź od niej.

3

hahaha niezła jest wink

4

Troll czy pantoflarz? Sądzę, że to drugie po pobieżnym sprawdzeniu pozostałych Twoich tematów. Pakujesz się w toksyczne związki, brak Ci asertywności. Twoja dziewczyna widzi w Tobie luksusowe prezenty i portfel, nic więcej. Zerwij tą znajomość. Jeszcze znajdziesz kogoś, kto będzie widział w Tobie coś więcej niż pieniądze i skinienie na każde zawołanie. Ale musisz się bardziej cenić i nie dawać się wykorzystywać innym.

5

A tam zaraz spłukać. Po prostu drogie prezenty to dla niej dowody miłości.

A tak serio: co Ty z nią jeszcze robisz?

6

Jak masz z tego chociaż dobry seks, to może coś jej kup:P, ale ogólnie uważam, że prostytutki są tańsze, a bardziej wykwalifikowane. A jak szukasz miłości i udanego związku ( a nie układu sponsorowanego) to zmień dziewczynę.

7

Zwykła prostytutka, co się wypina za błyskotki.

Dopóki masz z tego seks i wychodzi taniej niż prostytutka, to korzystaj, jej chodzi tylko o korzyści materialne, a tobie będzie chodziło tylko o zamoczenie i spokój.

8

Nawet jak teraz jakoś wybrniesz,to Dzień Kobiet się zbliża.
Ogólnie weź ją na tą kolacje!Po posilku powiedz,że idziesz po prezent...i zostaw ją z rachunkiem.
Wyslij jej smsa,że to na Prima aprilis od razu impreza.
To pewnie jedna z tych kobiet ,którym "podobają się faceci drukowani na banknotach NBP"
Współczuję

9

Obawiam się, że jesteś traktowany jak sponsor do spełniania zachcianek, a nie partner w związku, jednym słowem mamy tu roszczeniową księżniczkę i brak jakiejkolwiek równowagi. Przyznam też, że zupełnie niezrozumiałym jest dla mnie rozliczanie Cię z wydawania własnych pieniędzy na własne potrzeby. No litości! Przynajmniej na to w jakikolwiek sposób zareagowałeś?   

Bezimienny napisał/a:

I generalnie zrobila mi awanture ze bedzie "tylko" kolacja. zaczela wjezdzac na moj ubior, ze kupilem soie drogie buty i ze jak tak wyglada sprawa to ona pojdzie sobie na walentynki z kims innym.

Proponuję dać jej do zrozumienia, że wybierasz tę drugą opcję i na tym temat zakończyć.

10

Bezimienny napisał/a:

Mój związek jest bardzo bużliwy, wrocilismy do siebie na początku roku

Z ciekawości spytam, czy to ta dziewczyna, która 4 lata temu chciała ślubu i dzieci, czy ta, która Cię biła?

Bezimienny napisał/a:

Zadzwonila o mnie po pracy i spytala co szykje na walentynki i uwaga ze oczekuje ze sie postaram no wiec powiedzialem ze zapraszam ja na dobra kolacje na co ona ze chyba zartuje i ze bez zadnego dodatkowo prezentu to sie nie obejdzie. I generalnie zrobila mi awanture ze bedzie "tylko" kolacja.

Cóż, jesteś niereformowalny. Dajesz sobie ciosać kołki na głowie. Wystarczyło odbić piłeczkę i spytać, co ona dla Ciebie przygotowała, bo jeśli nie ma prezentu, to zorganizujesz sobie wyjście z inną dziewczyną. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.
Naprawdę wierzysz, że ona Cię kocha? Wyczuła (wybacz) frajera, dlatego nie odpuści tak długo, jak długo pozwolisz się doić.
Daj sobie z nią spokój i zastanów się, dlaczego ciągle trafiasz na takie dziwadła.

11

josz napisał/a:

Wystarczyło odbić piłeczkę i spytać, co ona dla Ciebie przygotowała, bo jeśli nie ma prezentu, to zorganizujesz sobie wyjście z inną dziewczyną.

W sumie racja - bardziej pójdzie w pięty, bo czasem nie ma innej metody, jak po prostu dać odczuć, że to tak nie działa, jak się drugiej osobie wydaje. Można jeszcze dodać sarkastyczne "tak jak to miało miejsce z okazji świąt" - to w odniesieniu do ewentualnego braku prezentu.

12

Poczytaj mój wątek. Zobaczysz jak ewoluuje kobieta pazerna na pieniądze.
Koniec końców lepiej oddaj ją komuś kogo na nią stać
skoro masz tego typu problemu w związkach i wciąż jesteś ofiarą to  może powinieneś zastanowić się nad swoim systemem wartości. Ile dla siebie sam znaczysz .

13

Niestety, ale wygląda na to, że przyssała się do Twojego portfela i bez porządnego kopa w dupsko się nie odklei.

14

Czy watek dotyczy dziewczyny, o której pisałeś w swoich dwóch poprzednich tematach ?
http://www.netkobiety.pl/t106628.html
http://www.netkobiety.pl/t84642.html

15 Ostatnio edytowany przez BelleDeNuit (2018-02-05 13:52:50)

Niektóre kobiety to są naprawdę skandaliczne. Zero godności.

16

josz napisał/a:
Bezimienny napisał/a:

Mój związek jest bardzo bużliwy, wrocilismy do siebie na początku roku

Z ciekawości spytam, czy to ta dziewczyna, która 4 lata temu chciała ślubu i dzieci, czy ta, która Cię biła?

Ta co biła

17

IsaBella77 napisał/a:

Czy watek dotyczy dziewczyny, o której pisałeś w swoich dwóch poprzednich tematach ?
http://www.netkobiety.pl/t106628.html
http://www.netkobiety.pl/t84642.html

Tak

18

Hahahahaha smile c ciebie jest doopa a nie facet. Chyba to lubisz, prawda? Bo inaczej po co byś do niej wracał? Masz, co chciałeś.

Zastanów się, dlaczego pakujesz się w takie relacje. Część problemu jest po Twojej stronie - to Ty zgadzasz się na związek z psychopatką, a zamiast uciekać, to się zastanawiasz, czy.. dlaczego... a co... a jak... nie wyciągasz nauczki i jeszcze wchodzisz w to samo bagno drugi raz. A to już jest z definicji głupota.

19

evalougo napisał/a:

Rozumie moje potrzeby, rozumiemy się bez słów, jest bardzo atrakcyjna. Generalnie jeżeli chodzi o seks to jest tak zajebista i jest tak idealnie w łóżku, że nie da się tego opisać. Po prostu z nikim nigdy nie było mi tak dobrze. Wydaje mi się, że jednak tylko to mnie teraz przy niej trzyma po tych wszystkich jej akcjach i odpałach które kiedyś tu opisywałem. I masa miłych wspomnień, chce pamiętać tylko te dobre. Spędzanie czasu z inną kobietą nie sprawia mi przyjemności, nie potrzebuje koleżanek żeby iść z nimi na piwo czy na impreze. Jestem osobą, która potrzebuje przyjaciółki i kochanki w jednym. A ona to zapewniała

20

Ach, czyli luksusowa prostytutka.

21

Bezimienny napisał/a:
evalougo napisał/a:

Rozumie moje potrzeby, rozumiemy się bez słów, jest bardzo atrakcyjna.

Nooo... w jednym z poprzednich wątków pisałeś, że komunikuje sięz Tobą głównie za pomocą pięści i pazurów tongue

spoza jej tyłka świata nie widzisz.

22

CatLady napisał/a:
Bezimienny napisał/a:
evalougo napisał/a:

Rozumie moje potrzeby, rozumiemy się bez słów, jest bardzo atrakcyjna.

Nooo... w jednym z poprzednich wątków pisałeś, że komunikuje sięz Tobą głównie za pomocą pięści i pazurów tongue

spoza jej tyłka świata nie widzisz.

Bo tak jest jak jej odwala, mówie jak jest dobrze i jest spokojna. Troche tak jest, ale ja wierze w to, że ona się zmieni, tylko chyba nigdy to nie nastąpi. Dzisiaj dzwoniła do mnie i nie odebrałem 2 razy, potem pisała mi na fb i odzdzwoniłem. Oczywiście dostałem zjeby, że nie odbierałem i że przywiezie mi moje rzeczy i że to koniec znajomości [?] coś tam jeszcze wykrzyczała i sie rozłaczyła. Generalnie wiekszosc osób pewnie mysli ze po takim telefonie ide w kat i sobie szlocham, nie, mam to już gleboko w d i nie robi to na mnie wiekszego wrazenia, przyzwyczailem sie, ale ciezko zostawic kogos do kogos cos sie czuje, uwierzcie mi ciezko.

30min temu znowu dzwonila ze jej kolezanka miala wypadek w pracy i ze zostala sama w biurze i ze sie boi i ze za mna teskni. Po prostu staram sie ja zrozumiec, ale nie potrafie, zero logiki. I tak cały czas skrajne emocje. Jej zachowanie spierdoliło się na amen?

23

Bezimienny napisał/a:

Jestem osobą, która potrzebuje przyjaciółki i kochanki w jednym. A ona to zapewniała

Nie pierdziel głupot, gdzie tu przyjaźń? ona nie jest Twoją przyjaciółką. Nie ma co się oszukiwać, oczy picką Ci zarosły i w sumie  ok, Ty chcesz seksu, a ona chce kasy. to nie związek, ani przyjaźń, to prostytucja/ układ sponsorowany. Ja nie oceniam, czy to dobre, czy złe, namawiam jedynie do tego, żebyś sobie uświadomił, w jakiej relacji funkcjonujesz.

24

Nirvanka87 napisał/a:
Bezimienny napisał/a:

Jestem osobą, która potrzebuje przyjaciółki i kochanki w jednym. A ona to zapewniała

Nie pierdziel głupot, gdzie tu przyjaźń? ona nie jest Twoją przyjaciółką. Nie ma co się oszukiwać, oczy picką Ci zarosły i w sumie  ok, Ty chcesz seksu, a ona chce kasy. to nie związek, ani przyjaźń, to prostytucja/ układ sponsorowany. Ja nie oceniam, czy to dobre, czy złe, namawiam jedynie do tego, żebyś sobie uświadomił, w jakiej relacji funkcjonujesz.

Ale ona sama uwielbia seks i często go inicjuje, może nawet częściej niż ja. Oboje to lubimy

25 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2018-02-05 19:26:15)

Bezimienny napisał/a:
Nirvanka87 napisał/a:
Bezimienny napisał/a:

Ale ona sama uwielbia seks i często go inicjuje, może nawet częściej niż ja. Oboje to lubimy

i ok, ale popatrz, ona ma z tego i fajny seks i kasę, a jeszcze i może wyżyć się na Tobie,  a Ty masz spoko seks i upokorzenia i wykorzystywanie. Jeżeli ten zajeb***ty seks Ci równoważy te złe chwile i jej wady, to ok, nie pozostaje mi życzyć nic innego, jak dalszych upojnych chwil i szczęśliwego "związku".

A i jeszcze kwestia inicjowania, może i rzeczywiście jej dobrze, ja tego nie neguję, ale też może ten seks traktować jako kartę przetargową. Ja Ci seks Ty mi kase i rozrywki.

26

No wlasnie tak to jest, ze fajna dziewczyna nie ma szansy poznać takiego faceta. Jeju, ja nigdy od partnera nawet biżuterii nie dostałam, wypomniał mi nawet kupno jakiejś taniej figurki porcelanowej....
Dziewczyna jest perfidna.

27 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2018-02-05 20:19:31)

kiwibrunantny napisał/a:

Troll czy pantoflarz? Sądzę, że to drugie po pobieżnym sprawdzeniu pozostałych Twoich tematów. Pakujesz się w toksyczne związki, brak Ci asertywności. Twoja dziewczyna widzi w Tobie luksusowe prezenty i portfel, nic więcej. Zerwij tą znajomość. Jeszcze znajdziesz kogoś, kto będzie widział w Tobie coś więcej niż pieniądze i skinienie na każde zawołanie. Ale musisz się bardziej cenić i nie dawać się wykorzystywać innym.

Podsumowując kolejny który z własnej woli wchodzi w dziwny układ (po raz n-ty), a później ma o to wyrzuty. Za głupotę dosłownie się płaci wink.

Ewelina.es napisał/a:

No wlasnie tak to jest, ze fajna dziewczyna nie ma szansy poznać takiego faceta. Jeju, ja nigdy od partnera nawet biżuterii nie dostałam, wypomniał mi nawet kupno jakiejś taniej figurki porcelanowej....

Chyba dobrze? Autor ma tendencje do pakowania się w toksyczne związki, a to chyba nie najlepiej świadczy?

28

To ta, co biła??
Macki opadają i nie mam więcej pytań.
Pozostaje Ci korzystać z jej chęci do seksów wink za odpowiednią opłatą, oczywiście.

29

Daj jej ten prezent, bo skończysz w szpitalu połamany. Warto zdrowie szargać za kilka złotych?

30

cwany_gapa napisał/a:

Daj jej ten prezent, bo skończysz w szpitalu połamany. Warto zdrowie szargać za kilka złotych?

a i jeszcze pociupcia tongue

31

No właśnie!
Ja w ogóle nie rozumiem, nad czym tu się zastanawiać.
Prezent i seks.
Lub brak prezentu i wp....l.
Wybór jest prosty.

32

cwany_gapa napisał/a:

No właśnie!
Ja w ogóle nie rozumiem, nad czym tu się zastanawiać.
Prezent i seks.
Lub brak prezentu i wp....l.
Wybór jest prosty.

Ja tez nie rozumiem o co placz Autora. Skoro seks jest dla niego najwazniejszy i daje sie za jego cene szmacic to niech sobie tkwi w tym ukladzie i ludziom gitary nie zawraca. A jak juz to niech nazywa chociaz rzeczy po imieniu. Nie dziewczyna a prostytutka ktora lubi dawac tylka za prezenty i zadna przyjaciolka bo takowa nie upokaza, nie bije i nie traktuje drugiej strony jak smiecia.
Generalnie mi Ciebie Autorze wcale nie zal. Jak ktos chce dobrowolnie byc losiem i idiota to wiadomo ze znajda sie ludzie ktorzy na tym skorzystaja. Tu sie znalazla bystra dziewucha i korzysta.

33

Bezimienny napisał/a:
josz napisał/a:

Ta co biła

Jeśli już pisałeś o tej dziewczynie, to zamiast zakładać nowy wątek, powinieneś kontynuować poprzedni - nie byłoby wątpliwości, nikt nie musiałby dopytywać, a Ty nie złamałbyś regulaminu. Z uwagi na fakt, że tutaj pojawiło się już sporo wypowiedzi, wątku nie zamknę, ale proszę, abyś w przyszłości stosował się do obowiązujących na Netkobietach zasad, a równocześnie uprzedzam, że kolejnym razem otrzymasz ostrzeżenie.
Z pozdrowieniami, Olinka

34

Ewelina.es napisał/a:

Pomijając tę konkretnie dziewczynę, to wydaje mi się, że samo dawanie prezentów, to trochę za mało, aby można było powiedzieć, że chłopak jest wartościowy i wart uwagi.

35 Ostatnio edytowany przez josz (2018-02-05 23:44:21)

Bezimienny napisał/a:
josz napisał/a:

Ta co biła

Oto wydarzenia sprzed 5 miesięcy:

"zaczela mnie bic po twarzy, ciagnac za wlosy, probowala mi skrecic kark i mowila ze jestem smieciem, ze jestem gnojem, ze mnie nienawidzi i ze jej zrujnowalem zycie i tylko probowalem ja odepchnac i wyjsc ale ona nie dawala mi spokoju i ciagnela mnie za wlosy z calej sily probowalem ja przytrzymac przez ten caly czas ale gdy tylko sie uspokajala i ja puszczalem znow to robila, z calej sily wpychala mi palce w oczy, jakby probowala je wydlubac, ja ją tylko delikatnie odpychalem na lozko i mowilem zeby sie ogarnela, ale jak z 3 pietrawyrzcila moje buty i probowala wyrzucic laptopa ktory jest bardzo drogi i cenny nie wyrztymalem zaczalem ja szarpac za wlosy ze jest chora. Wtedy zaczela mi grozic ze mi zniszczy zycie, ze udostepni moje kompromitujace zdjecia, ze nikt mnie nie bedzie lubil, ze moi rodzicie to smiecie i ze jej koledzy mnie dojadą. Trwalo to jakies 15 inut ta szarpanina, w pewnym momencie zaczela mnie bic piescia ale jak wiedziala ze to nic nie daje ( jestem duzy i jednnym machnieciem moglbym zrobic jej krzywde) zlapala za pusta butelke po piwie i chciala mnie uderzyc nia ale sie zawachala i odpuscila, WTedy zaczalem wolac jej wspollokatora zeby ja ogarnal a ona wtedy pobiegla do niego z placzem ze ja bije, ze sie nad nia znecam i zeby dzwonil na policje ze jestem pijany i chory. W miedzy czasie o polnocy ktos do niej dzwonil i nie chciala mi pokazac kto to byl. Caly poobdzierany wyszedlem z domu szukac butow a w miedzyczasie 2 jej kolegow przyszlo ( pewnie po nich zadzwonila ) a ja nie chcialem juz robic dziwnych akcji i wychodzic na debila i sie z nimi bic tylko zamowilem taksowke.

To nie 1 raz kiedy mnie pobila. 1 raz mialo miejsce ok 4 miesiace temu, w podobnych okolicznosciach ale nie moglem bez niej wytrzymac i wymieklem po 2 miesiacach i wrocilismy do siebie. ok miesiac temu bez wiekszego powodu znow byla klotnia i bila mnie piesciami, a gdy probowalem sobie pojsc bo znow nie moglem tego zniesc popchnela mnie z calej sily i upadlem. ok 2tyg temu podczas klotni ciagnela mnie za wlosy i bila z otwartej reki a na koniec z calej sily kopnela mnie w krocze."

Nirvanka87 ma racje pisząc, że oczy Ci pipką zarosły, straciłeś instynkt samozachowawczy.

Bezimienny napisał/a:

Bo tak jest jak jej odwala, mówie jak jest dobrze i jest spokojna.

O boziu sad

36

Bezimienny, robisz wszystko, by spełnić jej oczekiwania. No a ona Ciebie nie szanuje, bije (jeżeli teraz tego nie robi, to nic nie zmienia), wykorzystuje, byś wszystko jej kupował. Sama od siebie się nie postara i korzysta z wygodnego układu. Fajny seks możesz mieć też gdzieś indziej, a gdybyś był dla niej ważny, to by Cię tak nie traktowała. Mało się o tym mówi, ale przemoc kobiet wobec mężczyzn też istnieje. Dlatego najlepiej jak pójdziesz do psychologa i porozmawiasz o tym. Musi być jakaś przyczyna jak u każdej osoby, która wchodzi w taki związek.

37

Co Wy się z nim cackacie. Juz po tym, jaki sobie nick wybrał, można poznać, kim jest dla siebie. Jest nikim. Do tego jeszcze kapuścianym głąbem jak ja 4 lata temu big_smile, kiedy też dawałem się "dymać" przez taką księżniczkę, choć ona nie była taka wulgarna jak ta jego i nie krzyczała. A'propos... poziom Autora i jego panny raczej pozostawia trochę do życzenia, sądząc po opisach jej zachowania i występowaniu w postach Autora wyrazów wulgarnych (nawet tu nie potrafi się opanować). Z całym szacunkiem, ale zajeżdża mi tu patolstwem...

38

Nie wiem kto bardziej jest porąbany w tym"związku".
Trudny wybór  hmm

39

truskaweczka19 napisał/a:

Dlatego najlepiej jak pójdziesz do psychologa i porozmawiasz o tym. Musi być jakaś przyczyna jak u każdej osoby, która wchodzi w taki związek.

Dokładnie, Bezimienny, Truskaweczka ma racje, potrzebujesz psychoterapii.
Ja bym podejrzewała, ze miałeś taki wzór w domu - narcystyczny rodzic, może tez przemocowy. Stad te toksyczne związki oraz potrzeba adrenaliny..

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy moja dziewczyna chce mnie spłukać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024