Nie ukrywam, że z powodu niepewności czy w ogóle będę mogła pojawić się na imprezie, temat zostawiłam niemal na ostatnią chwilę, a teraz, kiedy już wiem, że będziemy mogli pojechać, czas mnie nieźle goni . Otóż w najbliższą sobotę mój chrzestny wraz z żoną obchodzą 50-tą rocznicę ślubu. Z tej okazji planowane jest eleganckie przyjęcie na około 40 osób. Mam ogromny problem z wyborem właściwego na taką okazję prezentu. Jedni mówią, że to prawie jak wesele, inni, że daje się tylko skromne upominki. Dodam, bo to może być istotne, w końcu w różnych regionach kraju panują różne zwyczaje, że jadę w okolice Krakowa. Ciocia, która stamtąd pochodzi i która zresztą na imprezie również będzie obecna, twierdzi, że prezent powinien być skromny. Ja sama nie chciałabym zanadto wychylić się ani w jedną, ani w drugą stronę, a zupełnie nie wiem na czym się skupić.
I teraz pozostaje mi krzyczeć 'help!' i prosić o pomoc. Jakieś podpowiedzi, sugestie, doświadczenia? Za wszystko z góry dziękuję i już wyrażam swoją wdzięczność .