Dziewczyna pisała z byłym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna pisała z byłym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez sentei (2018-01-26 09:35:42)

Temat: Dziewczyna pisała z byłym

Hej, temat może trochę śmieszny, ale już wyjaśniam o co chodzi smile
Od około dwóch miesięcy spotykam się z nową dziewczyną, oboje jesteśmy po długich związkach, ja po 7 a ona po 4 latach. Ona bardzo chciała abym zerwał kontakt z była dziewczyną, chociaż i tak go nie miałem, bo sam tego nie chciałem, łączyły nas tylko jakieś kwestie finansowe itp co moim zdaniem w tym wypadku kontakt był uzasadniony, ale wracajmy do niej.
Siedzimy któregoś wieczoru u mnie w domu i jej były chłopak wysłał jej zdjęcie miejsca w którym się spotkali, okej może cos tam do niej jeszcze ma. Tylko ona mi mówi, po co on pisze nie mam ochoty z nim rozmawiać. I tak tez sobię pomyślałem. Jednak wróciłem do domu bodajże wczoraj i będąc samo podkusilo mnie, aby zobaczyć tę rozmowę na tablecie, bo nie wylogowala się. No i trochę się zszokowałem, bo ona wysłała mu swoje zdjecia jak aktualnie wyglada, on swoje napisala mu jeszcze, odnośnie tamtego pierwszego zdjęcia co jej wysłał, ze ,,w tym miejscu powiedziałeś, ze mnie kochasz" a potem chyba nie wiem ma pewno czy to jest prawda, screen kontaktu z telefenu jak daje mu buziaka (stare foto) no i jeszcze video chat prowadzili na msng. No i szok, nie wiem co robić teraz, czy jej powiedzieć o tym, bo nie chcę wyjść na dupka który czyta rozmowy, czy to przemilczeć? Ona twierdzi, ze mnie kocha i widziałem jak koleżance pisała, ze jestem najlepszym co ja spotkało w życiu i mi tez to mówi, ale po tym co zobaczyłem to jestem trochę hmm zazenowany? Dziwnie się czuję z tym faktem. Co radzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna pisała z byłym

He, he, ona chce abyś zerwał kontakt, a sama prowadzi dysputy z byłym- dobre wink
Źle, że zaglądałeś jej do tableta, ale cóż- pozostaje Ci albo udawać, że nic się nie dzieje, albo z nią pogadać.
Coś mi się zdaję, że dziewczyna wciąż jeszcze siedzi w poprzednim związku.

3 Ostatnio edytowany przez sentei (2018-01-26 11:27:57)

No trochę to dziwne, bo ona juz z nim ponad rok czasu nie jest i do tego momentu żadnych rozmów nie prowadziła z nim.
Ps a tablet mój, po prostu jak włączyłem przeglądarkę otwarty fb był i diabeł mnie podkusil, aby tam zajrzeć wink

4

Nic nie mów i obserwuj. Bardzo dobrze, że to zobaczyłeś, bo przynajmniej wiesz że coś się święci.
Czasami jest tak, że byli kontaktują się z braku laku, ot chwilowo są wolni, nikogo nie ma na horyzoncie, to napiszę sobie do byłej...
Czasami jest tak, że byli gdzieś przypadkiem się spotkają po czasie i nagle w nich odżywa tęsknota czy nawet jakieś tam uczucie...
Czasami jest tak, że będąc już w nowym związku olewa się takie akcje, a czasami jednak coś w serduchu zakuje i robi się nieciekawie.
Póki co dramatu nie ma, wysyłają sobie zdjęcia. Mogę ci napisać co ja bym zrobił na twoim miejscu, ale nie chcesz tego czytać, więc...
więc na razie nie podejmuj żadnych kroków i spokojnie czekaj na rozwój wypadków, stosując się do złotej zasady - ufaj, ale kontroluj wink

5

anderstud napisał/a:

Nic nie mów i obserwuj. Bardzo dobrze, że to zobaczyłeś, bo przynajmniej wiesz że coś się święci.
Czasami jest tak, że byli kontaktują się z braku laku, ot chwilowo są wolni, nikogo nie ma na horyzoncie, to napiszę sobie do byłej...
Czasami jest tak, że byli gdzieś przypadkiem się spotkają po czasie i nagle w nich odżywa tęsknota czy nawet jakieś tam uczucie...
Czasami jest tak, że będąc już w nowym związku olewa się takie akcje, a czasami jednak coś w serduchu zakuje i robi się nieciekawie.
Póki co dramatu nie ma, wysyłają sobie zdjęcia. Mogę ci napisać co ja bym zrobił na twoim miejscu, ale nie chcesz tego czytać, więc...
więc na razie nie podejmuj żadnych kroków i spokojnie czekaj na rozwój wypadków, stosując się do złotej zasady - ufaj, ale kontroluj wink

Co byś zrobił, jestem ciekaw wink?

Czasami są to tylko sentymenty. Można powspominać i się pouśmiechać do przeszłości. Jednak należy pamiętać, że to już było, a nasze życie się zmieniło.
Zazwyczaj byli odzywają się, kiedy rozstają się z kimś i przypominają sobie o byłych. Wszystko zależy od tego, jak związek się zakończył, kto go zakończył.
Wy jesteście ze sobą bardzo krótko. Nie wiemy kiedy Wasze związki się rozpadły i jak szybko po nich weszliście w ten Wasz.
Na Twoim miejscu zapytałabym się, czy ona nadal coś czuję do niego, jak widzi Waszą przyszłość. Ciężko jest budować coś nowego jak się nie zamknęło starych spraw.

7

sentei napisał/a:

Co byś zrobił, jestem ciekaw wink?

Ja co bym zrobił? Ewidentnie czuć, nawet przez kabel od internetu, że tamtych jeszcze do siebie ciągnie,
bo to nie jest jednostronne wysyłanie jakichś pitu pitu, tylko oboje aktywnie uczestniczą w tych wieczorkach wspominkowych,
ach o tu mnie zabrałeś, och a tu mi powiedziałeś, no to może ja ci wyślę swoje zdjęcia... Eeee, ale że słucham? Co to ma niby być?
Twój facet siedzi obok, a ty swojemu byłemu fagasowi chlipiesz w telefon czy tam tablet i fotki mu jakieś posyłasz?
No chyba cię popier... pomyliło ci się coś chyba. Proszę pakować manele i do widzenia. To bym zrobił smile

8

Bądź czujny, ale nie nastawiaj się na dłuższą znajomość z tą dziewczyną. Widocznie po dwóch miesiącach nie zakochała się na tyle mocno, żeby odrzucić swoją przeszłość z poprzednim facetem. Ona cały czas do niego coś czuje i schlebia jej, że były do niej pisze. Jemu też na niej zależy, skoro wysyła jej takie sygnały jak wspólne zdjęcia. Chce żeby ona o nim myślała. I wierz mi-ona to robi.

9

Wykorzystaj sytuację i sprawdź, z kim masz do czynienia.
Mianowicie:
1. Wyczekaj na właściwy moment, taki, żeby niczego nie podejrzewała (że wiesz) i zapytaj ją, czy pisze z byłym facetem. Jeśli powie prawdę, zapytaj: dlaczego. Jeśli skłamie, siedź cicho albo od razu wystaw jej walizki za drzwi.
2. W innym, dobrze dobranym momencie zapytaj ją: była prosi mnie o zdjęcie, mam wysłać? Jeśli zgodzi się, siedź cicho. Jeśli zacznie protestować, wystaw jej walizki za drzwi.

Kłamcom i hipokrytom mówimy DO WIDZENIA!

10

sentei napisał/a:

Ona twierdzi, ze mnie kocha i widziałem jak koleżance pisała, ze jestem najlepszym co ja spotkało w życiu i mi tez to mówi, ale po tym co zobaczyłem to jestem trochę hmm zazenowany? Dziwnie się czuję z tym faktem. Co radzicie?

Na słowo nie wierzyć. Jak wszyscy tutaj radzą obserwować.

11

sentei napisał/a:

Od około dwóch miesięcy spotykam się z nową dziewczyną,

...Ona twierdzi, ze mnie kocha i widziałem jak koleżance pisała, ze jestem najlepszym co ja spotkało w życiu i mi tez to mówi,

Uwierzyłeś?...a może to zbyt krótki związek na takie deklaracje?
Pomyślałabym, że to nastolatka, ale skoro po 7-letnim związku...?
Piszesz, że przez rok od rozstania nie mieli kontaktu, a teraz nagle były odezwał się - pies ogrodnika, z pewnością wie, że jesteście razem i próbuje zawalczyć.
Szkoda, że ta kochająca Cię dziewczyna daje się w to wciągać.
Tak, jak pozostali radzę; nie zdradzaj się ze swoją wiedzą, obserwuj i nie pozwól wrobić się w rolę plastra na zranione serce.

12

Po tym co przeczytałem to widać iż jesteś dla laski tylko plasterkiem na rany a nie partnerem którego kocha.
Ja bym się długo nie rozwodził nad tą sytuacją tylko zakończył tą relacje.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna pisała z byłym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024