Dziewczyny od paru lat na lewym udzie z boku mam taką jakby kulkę pod skórą. Kiedy stoję prosto, to z prawej strony moja noga wygląda normalnie, a z lewej odstaje właśnie ta gula. Kiedy ją mocno scisne to czuję ból w środku. Nie wiem co to jest, jakoś nie mam kiedy wybrać się z tym do lekarza. Najbardziej mnie dobija, że nie wygląda to dobrze, w stroju kąpielowym na plaży wstydzę się tego i bardzo źle się z tym czuję. Jak to usunąć?
U lekarza pora się przejść do lekarza i to pokazać.
Typowe dla kobiet. "Ojej ta kulka wygląda nieładnie, SZCZEGÓLNIE W KOSTIUMIE, jak to usunąć?". A to, że to może być stan zagrażający życiu lub zdrowiu (nie mówię że od razu nowotwór...) to do głowy nie przyszło? Ja jak każdy facet nie znoszę lekarzy, ale jak zaczęło mi się wydawać, ze z jednym z moich znamion coś się dzieje to poszedłem do dermatologa. A tu zero instynktu samozachowawczego.
Podziwiam taką beztroskę, ale niestety najwyższa pora na wizytę u lekarza. To może być łagodna zmiana, czego Ci życzę, ale może też być coś poważnego, na przykład nowotwór tkanek miękkich. Ten typ ma to do siebie, że czasem pojawia się jakieś niewinnie wyglądające zgrubienie, które nie boli i nawet przez dłuższy czas może się nie zmieniać, dlatego łatwo je zbagatelizować, a po jakimś czasie gwałtownie zaczyna rosnąć. Uwierz, że w takiej sytuacji fakt, że nie wygląda się dobrze w stroju kąpielowym, jest najmniejszym ze zmartwień.
Trzeba to wyciąć i posłać na badania. Idź do chirurga.
6 2018-01-17 12:27:10 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-01-17 12:28:41)
to może być tłuszczak, nic groznego, raczej problem natury estetycznej. Moze bolec, gdy jest spory i uciska jakies nerwy. Ale trudno sie bawic we wrozke. To musi obejrzeć lekarz. Znajdź czas i wybierz się w koncu. Samo Ci nie zniknie.
To pewno tluszczak. Niegrozny, ale warto sie wybrac do chirurga.
No, to jest łatwy zabieg, ale oczywiście najpierw skonsultuj to sobie z odpowiednim lekarzem.