Stosowanie tabletek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Stosowanie tabletek

Hej dziewczyny. Stosuje antykoncepcja hormonalna doustna tzw. tabletki od 5miesiecy. Ostatnio miałam ciężki czas i straciłam zupelnie nad tym kontrolę. Odstawilam tabletki na 4 dni, 4 dostałam krwawienie I tego samego dnia rozpoczęłam kolejne stosowanie tabletek. Na drugi dzień wspolzylam bez zabezpieczenia do końca. Czy mogą być tego jakieś konsekwencje czy stosunek był w pełni zabezpieczony?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Stosowanie tabletek

Tabletki to nie dropsy. Należy je przyjmować regularnie.
Moim zdaniem masz powód do niepokoju.

3

Cyngli napisał/a:

A gdzie napisałam, że nie przyjmuje ich regularnie? Napisałam, że zaczęłam kolejne opakowanie po 4 dniach a nie 7 i czy to może mieć jakiś wpływ na plodnosc

4

kakarina123 napisał/a:
Cyngli napisał/a:

A gdzie napisałam, że nie przyjmuje ich regularnie? Napisałam, że zaczęłam kolejne opakowanie po 4 dniach a nie 7 i czy to może mieć jakiś wpływ na plodnosc

Na ulotce wyraźnie jest napisane, że przerwę między opakowaniami można skrócić, ale nie wolno jej wydłużać.
Niemniej jednak na Twoim miejscu stosowałabym dodatkowe zabezpieczenie przez 7 dni.

Regularne stosowanie to stosowanie według ulotki. Czyli 21 dni + 7 dni przerwy. Wtedy nie ma powodu do żadnych zmartwień.

5

Teoretycznie przerwę można skrócić. A ona skróciła, więc nie ma problemów. Jednak fakt faktem, w pierwszym poście nie napisałaś czy była to przerwa po całym opakowaniu czy w trakcie.

6

Zawsze dla pewności możesz zadzwonić dopytać swojego lekarza, a zapobiegawczo zastosować drugą metodę.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024