Witam moze ktoras z was miala taka dolegliwosc.
Od okolo 2 miesiecy pojawia mi sie bol podobny do miesiaczki . Czuje go az na plecach i dretwieja mi nogi.Pojawia sie jak siedze albo jak sie poloze . Jest nagly i bardzo nasilony . Trwa on okolo pol godz i znika tak samo jak sie pojawia . Nie ma znaczenia czy jestem przed czy po miesiacce .Bylam z tym u ginekologa ale nic nie wykryl . Ten bol z kazdym dniem jest coraz gorszy , bywa ze nie moge sie podniesc .
Nie wiem juz gdzie moge sie zglosic czy isc ponownie do lekarza i czy moze to byc cos powaznego.
Ja bym zaczęła od tomografii głowy, a potem od sprawdzenia każdego odcinka kręgosłupa od szyi w dół. Może coś naciska na nerwy i stąd ból oraz drętwienie.
Obstawiam odcinek ledzwiowo krzyzowy z ewentualnym zespolem miednicy mniejszej. Odcinek szyjny i piersiowy daja objawy do innych czesci ciala. Dretwienie nog raczej wyklucza kwestie ginekologiczne.
Nogi moga jak najbardziej dretwiec przy schorzeniach ginekologicznych - np. gdy jest ucisk na nerw kulszowy.
Jak najbardziej moga dretwiec przy schorzeniach kregoslupa szyjnego - gdy jest ucisk na rdzen.
Nie chce oczywiscie straszyc autorki, ale dobrze by bylo zrobic usg jamy miednicznej, moze kolonoskopia i ew. neurolog.
A może to jakieś pierwsze objawy rwy kulszowej?