Wągry/zaskórniki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Wągry/zaskórniki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Wągry/zaskórniki

Witam

Czy któraś z użytkowniczek (lub użytkowników) poradziła sobie z wągrami/zaskórnikami? Jakieś peelingi/toniki ale takie sprawdzone przez Was i skuteczne?

Mam problem z tym dziadostwem na nosie. Może nie jest to jakiś dramat, ale skoro zacząłem o siebie bardziej dbać to chciałbym kompleksowo smile

Jak wycisnę (tak, wiem, nie powinienem), to i tak zostaje kropka (tylko "czysta") która mnie denerwuje.

Ogólnie myślę nad laserowym usuwaniem porów, jednak na tą chwilę nie mogę sobie na to pozwolić, gdyż w pracy mam kontakt z klientem, a po takim zabiegu ponoć dosyć długo skóra się regeneruje (około 10 dni?). Może jak znajdę kilka dni wolnego.

U kosmetyczki kiedyś byłem, niby efekt był, ale po 3-4 tygodniach wróciło, więc jak już tam pójdę to na laser.

2

Odp: Wągry/zaskórniki

A powiedz czego juz uzywales... Pierwsze co mi do glowy pszyszlo to seria carbo detox z bielendy, maski czy nawet pasta myjaca do twarzy. Genialne oczyszczenie cery, gladka, przyjemna. Aktywny wegiel ma super dzialanie pod tym wzgledem, a tu dodatkowo mamy tez odswiezajaca glinke. Jesli jednak nie chcesz uzywac typowo kobiecych produktow, to nie dam reki uciac ale bielenda ma tez chyba cos z weglem w meskiej lini produktow.

3

Myślę, że trudno się tego pozbyć "raz na zawsze". Sama mam ten sam problem i nic nie sprawdza się na dłuższą metę. sad A próbowałeś może plastrów, które wyciągają wągry?

4

Tak, nie są złe jednak wszystkiego nie usunęły, do tego na następny dzień wyglądało to tak jakbym nic z tym nie robił. Mnie denerwuje to, że nawet jak je usunę to te kropki dalej są (tylko czyste), przez co wygląda to mało estetycznie.

5

To pootwierane pory skóry i przy cerze trądzikowej to niestety normalne. Pewnie jakoś można je zamknąć, ale to już chyba trzeba zapytać kosmetyczki. Też warto zwrócić uwagę na kosmetyki jakie używamy do pielęgnacji. Mnie osobiście zastanawia marka kosmetyków Prael. Co prawda koszt zakupu jest wysoki, ale może warto raz na jakiś czas zainwestować w takie kosmetyki z wysokiej półki. Ktoś miał już może styczność z chociaż próbką takich kosmetyków?

6 Ostatnio edytowany przez Samu3l (2018-01-29 20:18:53)

Szczerze to chyba lepiej wydać jednorazowo trochę więcej gotówki na usuwanie tych porów laserem niż co chwile kupować kosmetyki, które nie dadzą oczekiwanego efektu i finalnie ich koszt będzie większy, tylko rozłożony w czasie.

Myślałem, że po prostu są jakieś kosmetyki mi nie znane (a kobietom już bardziej wink ), które zmniejszą te pory same w sobie, bo oczyścić je oczyszczę, ale co z tego jak nos dalej w kropkach (tylko czystych) niczym truskawka.

7

No można też spróbować używać kremów regeneracyjnych i nawilżających. Moja Babcia używa marki Prael właśnie i powiem szczerze, że skórę ma lepszą niż ja a ma 93 lata. Ale ona wydaje pół swojej emerytury na kosmetyki, bo to już na prawdę duża półka cenowa.

8

fajna jest pasta głęboko oczyszczająca z ziaji wink

9

Tak mogę podać maseczkę, którą należy stosować systematycznie.Jako chyba jedyna na rynku kosmetycznym, rzeczywiście usuwa to paskudztwo...Należy jednak stosować ją bez przerwy i problem nie powraca..

10

Summertime podaj tą maseczkę, przetestuję smile

Ja używam Clean & Clear, Peelingujący żel przeciw wągrom, taki w niebieskiej tubce, i szczerze średni jest, tzn. niby nos jest potem taki "gładki" ale kropki dalej są, niektóre nawet nie oczyszczone.

11

szarmanka napisał/a:

No można też spróbować używać kremów regeneracyjnych i nawilżających. Moja Babcia używa marki Prael właśnie i powiem szczerze, że skórę ma lepszą niż ja a ma 93 lata. Ale ona wydaje pół swojej emerytury na kosmetyki, bo to już na prawdę duża półka cenowa.

A możesz podpowiedzieć dokładnie których kosmetyków babcia używa z tej marki Prael? Bo mnie osobiście kusi krem rozświetlający ILLUMINATING DAY. Koszt jest spory, ale średnio krem mam przy codziennym stosowaniu na około dwa miesiące. To jest konsystencja żelu, więc domyślam się, że jego zużycie będzie minimalne i koszt rozłoży się na dłuższy czas.

12

Na noc używam takich plastrów. W sumie efekt jest.

13

Kiedyś zaobserwowałem ciekawą rzecz: antybiotyk, jaki dostałem w celu rozpędzenia infekcji zęba momentalnie poprawił mi cerę. Na pewien czas zniknęły wszelkie wągry, zaskórniki itp.
Wcześniej wszystkie drogie maści przepisywane przez dermatologa powodowały poprawę na bardzo krótki okres, a niektóre wcale, przy czym często działały drażniąco.
I mam taką hipotezę -  a może to nieprawidłowa, lub zbyt wybujała flora bakteryjna przewodu pokarmowego, która została wybita antybiotykiem, produkująca jakieś metabolity, czy inne toksyny tak na nas działa, że objawia się to na skórze, a walka z tym poprzez powierzchowne działanie chemikaliami na powierzchnię skóry jest jak lakierowanie zardzewiałego samochodu, w którym korozja i tak za chwilę wyjdzie na wierzch? Bo ileż to razy słyszę, że ktoś latami walczy ze zmianami na trądzikowymi z zewnątrz, najczęściej bez trwałego efektu.

14

agilla napisał/a:
szarmanka napisał/a:

A możesz podpowiedzieć dokładnie których kosmetyków babcia używa z tej marki Prael? Bo mnie osobiście kusi krem rozświetlający ILLUMINATING DAY. Koszt jest spory, ale średnio krem mam przy codziennym stosowaniu na około dwa miesiące. To jest konsystencja żelu, więc domyślam się, że jego zużycie będzie minimalne i koszt rozłoży się na dłuższy czas.

No Babcia obecnie używa serum COLLAGEN YOUTH SUPPORT SERUM bo wiadomo, że musi być kosmetyk dobrany do wieku. Ale widzę też, że marka ma mgiełkę oczyszczającą więc dla osób z wągrami, czy niedoskonałościami może warto ją zastosować.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Wągry/zaskórniki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024