cz mogę postawić się mojej mamie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » cz mogę postawić się mojej mamie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: cz mogę postawić się mojej mamie?

Kobiety, potrzebuję waszego punktu widzenia.
Dzisiaj strasznie pokłóciłam się z mamą, dzień przed wigilią.
Otóż od pewnego czasu strasznie się na mnie wyżywa. Co nie powiem to źle. To samo robi z ojcem, ale na młodszego brata głosu nie podnosi. Mój ojciec całe życie jest dla niej zerem, ale czasem ma dni ze rozmawiają jak dobre małżeństwo. Mój tata ma charakter uległy i posłuszny, więc dzielnie to znosi, ale ja już taka nie jestem.
Otóż dziś gdy ją o coś zapytałam, to jak zwykle nakrzyczała na mnie w tym stylu ( jak mogłaś wcześniej nie pomyśleć, twój brat ma rozum, a ty bez rozumu, jak można.. ) to wszystko było wykrzyczane, po czym nie wytrzymałam i powiedziałam, ze traktuje mnie jak popychadło i ze jestem człowiekiem i tez należy mi się szacunek i nie mam zamiaru wiecznie wysłuchiwać ze jestem najgorsza.
Ona jeszcze bardziej się wkurzyła, powiedziała, ze nie mam szacunku, ze jestem rozpieszczona i ze podejrzewa ze moj chłopak mną manipuluje i mną rządzi i ze dlatego taka jestem ( to wgl nie ma miejsca i nie wiem dlaczego tak uwaza), i ze zobaczymy jak zycie mi sie ulozy, że zyczy mi złej teściowej..

Naprawdę będąc jej córką muszę posłusznie i grzecznie wysłuchiwać jak za każdym razem wyżywa się na mnie psychicznie? Czy mając już prawie 23 lata nie mam prawa jej sie postawić, jeśli uważam że mnie krzywdzi?

Niestety w nerwach powiedziałam o tym mojemy chłopakowi, również o tym, że moja mama ma wobec niego takie podjerzenia. Dobrze zrobiłam?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: cz mogę postawić się mojej mamie?
fretka.fretka napisał/a:

Naprawdę będąc jej córką muszę posłusznie i grzecznie wysłuchiwać jak za każdym razem wyżywa się na mnie psychicznie? Czy mając już prawie 23 lata nie mam prawa jej sie postawić, jeśli uważam że mnie krzywdzi?

23 lata? no to masz prawo wyprowadzić się i zacząć żyć spokojnie.
Nie wiem z jakiego powodu twoja matka tak się zachowuje, nie powinna, ale może ma to jakąś przyczynę, niezależnie od tego - co zyskasz wchodząc na ścieżkę wojenną? masz minimalne szansę na rozwiązanie swojego problemu, za to prawie jest pewne, że atmosfera jeszcze bardziej zgęstnieje i będzie jeszcze gorzej. Nie jesteś już dzieckiem, czas zacząć żyć na własne konto.

3

Oczywiście, że masz prawo dać jej do zrozumienia, że takie traktowanie Ci się nie podoba i oczekujesz szacunku.

4

Spróbuj z nią porozmawiać, każdy ma prawo do szacunku więc Ty również masz prawo powiedzieć jej co myślisz. Przynosi to różny skutek, ale trzeba próbować. Można zacząć życie na własny rachunek, ale warto mieć takie rzeczy poukładane.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » cz mogę postawić się mojej mamie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024