Dostałam do odnowienia polisę OC kierowcy i kwota tam jest jakaś masakryczna. Czy jest jakaś szansa by tą kwotę obniżyć? O porównywarkach wiem, ale jestem młodym kierowcą i z tego co wiem to w każdym towarzystwie ubezpieczeniowym składka będzie podobnie wysoka. Można to jakoś ominąć?
Jeśli jesteś młodym kierowcą i auto jest na Ciebie to sugeruję dodać współwłaściciela - np. któregoś z rodziców, kto ma zniżki.
Tylko jak zaliczysz dzwona ze swojej winy to rodzic straci zniżki i za rok zapłaci duuuuużo więcej.
Tylko jak zaliczysz dzwona ze swojej winy to rodzic straci zniżki i za rok zapłaci duuuuużo więcej.
Nasz krajowy gigant za niewielką dopłatą oferuje ochronę zniżek w przypadku jednorazowej stłuczki... inne chyba nie mają takiej oferty.
Jeśli jesteś młodym kierowcą i auto jest na Ciebie to sugeruję dodać współwłaściciela - np. któregoś z rodziców, kto ma zniżki.
To nic nie da bo i tak trzeba oznaczyc ze pojazd prowadzi osoba mlodsza niz 25 lat i i tak skladka bedzie wyzsza.
dsmc00 napisał/a:Jeśli jesteś młodym kierowcą i auto jest na Ciebie to sugeruję dodać współwłaściciela - np. któregoś z rodziców, kto ma zniżki.
To nic nie da bo i tak trzeba oznaczyc ze pojazd prowadzi osoba mlodsza niz 25 lat i i tak skladka bedzie wyzsza.
Będzie wyższa, ale nie aż taka wysoka jak ta zawierana wyłącznie dla młodego kierowcy. Jak dopisywałam syna do OC samochodu, to stawka za rok była wyższa o jakąś stówkę.
Po prostu trzeba zrobić kalkulację w internecie i zobaczyć jak to wychodzi.
Biorac pod uwage ze dodajac wspolwlasciciela trzeba isc do urzedu, wyrobic nowy dowod, to w moim odczuciu sie to nie oplaca. Pare lat temu jak to sprawdzalam wychodzil jeden pies.
Wiecie co, a ja poszłam do concordii za namową znajomego i całkiem fajna propozycję dostałam, o niebo niższą niż w krajowym gigancie. Nie żałuję bo słyszałam kilka dobrych opinii o tyym TU