Cześć! Nie ukrywam, że od dłuższego czasu zmagam się z ogromnymi problemami z gardłem. Nie są to jakieś mocne bóle, ale z pewnością są bardzo irytujące. Ilekroć myślę, że mam problem z głowy, ten pojawia się na nowo. Znacie jakieś sprawdzone sposoby, jak można sobie z tym poradzić?
Trzeba pobrać wymaz i zobaczyć, co wyjdzie. Potem dobrać odpowiedni antybiotyk u lekarza.
Zmienić dietę, ograniczyć węglowodany i gluten.
Proponuje wizyte u foniatry lub laryngologa. U mnie powtarzajace sie zapalenia gardla i anginy okazaly sie guzem
bez wizyty u lekarza pewnie się nie obędzie. Mi na bóle gardła pomaga Cevitt może warto spróbować. Do tego może jakieś płukani np z solą morską czy tez inhalacje.
Inhalacje dobra sprawa, cevitt równiez polecam, w pracy zawsze mam pod ręką bo pracuje głosem. Sprawdza się dobrze. Ale warto na pewno udac się do lekarza i zobaczyć co się dzieje;
No ja sie wlasnie na sylwestra rozchorowalam totalnie;( duzo osob mowi mi o inhalacjach, ale jakos nie moge sie przekonac, bo to dla mnie trauma dzicinstwa;/ co konkretnie polecacie do inhalacji?
A czy przy tych bólach towarzyszy Ci kaszel? Jeśli tak i nie możesz go wyleczyć to polecam Sambucol Extra Strong jest w postaci syropu, ale także tabletek mi osatnio lekarz polecil i juz na drugi dzien kaszel zaczal mijac trzeciego dnia po kaszlu ani sladu nie bylo takze polecam!