ojciec zabrania matce widywać dzieci. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » ojciec zabrania matce widywać dzieci.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: ojciec zabrania matce widywać dzieci.

Sytuacja dość pasowa.
Bliźniaki, 4 letnie. Chodzą do mojego przedszkola. Jestem ich nauczycielką od 2 mies.
W karcie wpisany jest tylko ojciec dziecka, który poinformował mnie, że dzieci ''mamy nie mają". Odbiera ich z przedszkola ojciec lub babcia.
dwa miesiące wcześniej w wakacje, kontakt z matką dzieci miały.
Ojciec tych bliźniaków jest w konflikcie z matką dzieci. Twierdzi, ze ona pije, oraz dzieci zostawiła. Wystąpił on do sądu o pozbawienie władzy rodzicielskiej matki dzieci.

Dziewczynka, płacze w przedszkolu za matką, tęskni, cofnęła się w rozwoju, trzeba ją karmić, zaczęła niewyraźnie mówić, itp// Chłopiec natomiast jest bardzo ustawiany przez ojca i jak widzę nie interesuje się mamą.

Matka dzieci jest przez ojca szykanowana, psychicznie ją wykańcza, straszy, że zabierze sądownie dzieci. Nie wpuszcza jej do domu w którym są dzieci, zabrania widywania.
MI również zabronił wpuszczać do przedszkola matkę dzieci, jest wykreślona z osób które mogą dzieci odbierać. Jets to TYLKO jego "widzi mi się"/ Nie ma tu żadnego zakazu Sądownego, ani nawet zaocznego.
Matka dzieci nie chce sobie narobić bałaganu przed rozprawą i nie przychodzi doi Przedszkola, nie zagląda nam w okna, ani nie robi awantur w Przedszkolu.

Jeśli nie ma Sądownego zakazu, to czy matka dzieci może z dziećmi posiedzieć chwilę w Przedszkolu , przytulić córkę, chociażby w mojej obecności. Serce mi się kraje gdy obserwuję tą sytuację. Czy są jakieś konsekwencje dla mnie że pozwolę matce posiedzieć z własnymi dziećmi?
DOrośli ludzie, chyba zapomnieli że w tej ich kłótni najbardziej cierpią dzieci.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-11-23 12:02:08)

Odp: ojciec zabrania matce widywać dzieci.

Nie wtrącaj się. Dzieci są pod opieką ojca, on decyduje, nie Ty.

On sobie nie życzy, by miały kontakt z matką. Nie możesz robić po swojemu "Bo Ci się serce kraje".
Możesz mieć przez to problemy i to słusznie.

3

Wow Cyngli naprawdę? To przecież ty pod każdym postem babek w konflikcie z mężem/partnerem piszesz, że ojciec ma zawsze prawo widywać dzieci. Matek to nie dotyczy?

4

Swanen napisał/a:

Wow Cyngli naprawdę? To przecież ty pod każdym postem babek w konflikcie z mężem/partnerem piszesz, że ojciec ma zawsze prawo widywać dzieci. Matek to nie dotyczy?

Oczywiście, że dotyczy, ale nie przedszkolanka o tym decyduje,  tylko sąd. Może sprawa jest w toku lub jeszcze nie podjęto decyzji w tej sprawie. Szkoda, żeby kobieta straciła pracę dlatego, że ma dobre serce, chyba się ze mną zgodzisz?

P.S Dla każdego jesteś taka napastliwa, czy tylko ja doświadczam tej niebywałej przyjemności?

5

Cyngli napisał/a:

On sobie nie życzy, by miały kontakt z matką. Nie możesz robić po swojemu "Bo Ci się serce kraje".

hahahhaaaaaa

hahhaaaaa
haaaaa

otóż, jestem już w kontakcie z \Sądem rejonowym, wydział spraw nieletnich, kuratorem tej rodziny. Matka ma PEŁNE PRAWA do widywania dzieci. NIKT NIGDY nie wydawał sadowego ZAKAZU matce. TO jest samo widzimisie ojca i jego matki wiecznie na gazie.
To ojciec robi sobie problemy z sadem, bo wydaje zakazy matce dziecka. NIE MA TAKIEGO PRAWA. od prawa jest sąd.
Cyngli, zanim coś napiszesz , poradzisz, to sprawdz w necie, bo w życiu nie zawsze można kierować się emocjami.

6 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-12-04 08:33:49)

maskotek00 napisał/a:
Cyngli napisał/a:

hahahhaaaaaa

hahhaaaaa
haaaaa

otóż, jestem już w kontakcie z \Sądem rejonowym, wydział spraw nieletnich, kuratorem tej rodziny. Matka ma PEŁNE PRAWA do widywania dzieci. NIKT NIGDY nie wydawał sadowego ZAKAZU matce. TO jest samo widzimisie ojca i jego matki wiecznie na gazie.
To ojciec robi sobie problemy z sadem, bo wydaje zakazy matce dziecka. NIE MA TAKIEGO PRAWA. od prawa jest sąd.
Cyngli, zanim coś napiszesz , poradzisz, to sprawdz w necie, bo w życiu nie zawsze można kierować się emocjami.

Nie mam monopolu na prawdę.
Sprawdziłaś u źródła i teraz wiesz, jak postępować.

Chodziło mi raczej o to, że w niektórych sytuacjach lepiej się nie kierować sercem, bo można sobie narobić kłopotów...

7

maskotek00 napisał/a:

hahahhaaaaaa

hahhaaaaa
haaaaa.

Dziwna metoda szukania porady...

maskotek00 napisał/a:

Może od razu trzeba było tak zrobić zamiast zawracać gitarę w internetach? Nawet powiem więcej, ty w ogóle nie powinnaś sobie tym zawracać gitarę, to znaczy wymaganiami ojca. Jeśli ojciec wydaje taką dyspozycję w przedszkolu będącą faktycznym ograniczeniem praw drugiego rodzica, to się żąda postanowienia sądu o ograniczenia praw matce. Nie ma? To se pan ojciec może żądać...

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » ojciec zabrania matce widywać dzieci.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024