Brak przyjemności podczas seksu . Co jest nie tak ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak przyjemności podczas seksu . Co jest nie tak ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

1

Temat: Brak przyjemności podczas seksu . Co jest nie tak ?

Hej Wszystkim. Mam 19 lat.
Moim problemem jest seks. Dziewictwo straciłam w lutym tego roku.Pierwszy raz mnie bardzo bolał później jak próbowałam się kochać
z facetem bolało dalej i nie byłam mokra. W maju pojechaliśmy do ginekologa do Szczecina który wczepił mi Implant Antykoncepcyjny.
Myślałam,że to coś pomoże bo zawsze się kochaliśmy w gumce ,ale nic to nie dało. Zawsze mnie bardzo boli,a jak przestaje na jakiś czas to tak jakby
nie mam tam czucia bo wszystko mi jedno. Byłam u ginekologa -budowę mam okej,tak samo wszystkie badania (jedynie jakąś nadżerkę mam)
Ginekolog mówi ,że mam bardzo grubą błonę. Gdy mój facet dotyka mnie tam na dole też to nie sprawia mi przyjemności po prostu nic nie czuje fajnego.
Sama siebie umiem zaspokoić -w sensie mam orgazm łechtaczkowy i z nim także jak się kochamy ,ale nie czuje nic gdy się on rusza.
Lubrykanty też nie pomagały bo mnie piekły ,dlatego już nie rozumiem o co chodzi. Faceta swojego kocham,nic na siłę nigdy nie robi
zawsze rozumie gdy mnie boli. Czy zaburzenia hormonalne mogłyby coś mieć do tego? Dodam ,że nie podniecam się przy innych
facetach ,zawsze jestem sucha i nic na mnie nie działa. Czy ktoś miał podobny problem do mojego ? A może to przez implant
jest problem bo co nie pójdę do ginekologa to mam zapalenia ...i on twierdzi ,że to właśnie przez to że implant = infekcje i grzybice.
Albo to ,że jestem jeszcze młoda ma jakieś znaczenie ? Ogólnie boje się seksu ,bo zawsze mnie boli ,piecze i jakoś tak
sobie wbiłam do głowy ,ze nie chcę ,że znowu będzie boleć.  Proszę o pomoc  smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak przyjemności podczas seksu . Co jest nie tak ?

Taaak... bezpieczne tabletki, implanty... serio wierzysz, że naukowcy i lekarze wiedzą o człowieku tak dużo, aby być pewnym że ta chemia nie szkodzi? Młoda dziewczyna a już się tym szprycuje. Twój wybór, twoja wiara. Za chwilę przyjdzie milion kobiet i powie, że to jest dobre. A może nie jest?

Straciłaś dziewictwo a lekarz mówi, że masz grubą błonę? Serio? Myślałem, że straciłaś błonę...

A jak z masturbacją? Masz orgazmy? Bo jeśli sama siebie nie znasz, to jakim cudem chłopak miałby Cię znać lepiej?

3

A ten Twój chłopak to Cię podnieca?:P czujesz cokolwiek jak się intensywniej całujecie? Jak Cię dotyka?

Szukaj lubrykantu, który nie piecze. Ja np. nie toleruję durexa, ale unimil mogę kupować na litry. Seks jest kwestią praktyki i próbowania. Tak samo z prezerwatywami. Z chłopakiem mieliśmy miskę "mieszanki wedlowskiej". W sensie kupiliśmy różne w kwestii producenta, rozmiaru albo jakichś dodatkowych udziwnień w stylu wypustek (btw kobiety to czują?:D ja jie czuję...) i próbowaliśmy które będą najfajniejsze:)

4 Ostatnio edytowany przez eh23 (2017-11-22 02:15:37)

Lady Loka napisał/a:

A ten Twój chłopak to Cię podnieca?:P czujesz cokolwiek jak się intensywniej całujecie? Jak Cię dotyka?

Szukaj lubrykantu, który nie piecze. Ja np. nie toleruję durexa, ale unimil mogę kupować na litry. Seks jest kwestią praktyki i próbowania. Tak samo z prezerwatywami. Z chłopakiem mieliśmy miskę "mieszanki wedlowskiej". W sensie kupiliśmy różne w kwestii producenta, rozmiaru albo jakichś dodatkowych udziwnień w stylu wypustek (btw kobiety to czują?:D ja jie czuję...) i próbowaliśmy które będą najfajniejsze:)

Tak podnieca mnie i to jest tak ,ze chce chce i jak ma do czegoś dojść to opada wszystko bo znowu się boje tego bólu. Jak się całujemy to jest fajnie ,a jak jeszcze dotknie szyi lub ucha to jest swetnie. Problem polega na suchości ....nigdy w życiu jie byłam mokra . Może przez implant albo coś z hormonami.. jakiś spadek libido cxy cos.

5

gdyby twoj partner na ciebie działał , to nie bylabys sucha.... Nawiasem mowiąc, jak jestes sucha , to zaprawdę zawsze, ZAWSZE będzie cię bolało przy próbach wspołzycia. Poczytaj moze trochec, choćby i Wisłockiej, jak to powinno wyglądac, bo chyba nie wiesz, o czym mowisz, skoro on cię podnieca a ty jestes sucha - to raczej sobie zaprzeczasz..   

I tak wyglądaja lata indoktrynacji i brak wiedzy o własnym ciele.

6

Może czasem nie zawsze ciało zgra się z umysłem? Może ta komunikacja na linii umysł-ciało jest zakłócona? Może trzeba do endokrynologa się zgłosić? Ja nie wiem, jak jest antykoncepcja hormonalna przepisywana - tak o, na sam wywiad słowny? Bez badań endokrynologicznych??

7

A nie robisz się mokra nawet podczas masturbacji, kiedy jesteś sama i nie obawiasz się seksu? Co do nawilżenia - polecam żel do usg, byleby możliwie najprostszym składzie, nie powinien nikogo podrażnić. Nie jest tak super poślizgowy jak żele intymne, ale coś za coś wink

Chomikowa napisał/a:

Może czasem nie zawsze ciało zgra się z umysłem? Może ta komunikacja na linii umysł-ciało jest zakłócona? Może trzeba do endokrynologa się zgłosić? Ja nie wiem, jak jest antykoncepcja hormonalna przepisywana - tak o, na sam wywiad słowny? Bez badań endokrynologicznych??

U większości lekarzy niestety tak. Bardzo wielu opiera się na samym wywiadzie, część zleca jeszcze badania, ale głównie pod kątem krzepliwości krwi.

8

cataga napisał/a:

gdyby twoj partner na ciebie działał , to nie bylabys sucha.... Nawiasem mowiąc, jak jestes sucha , to zaprawdę zawsze, ZAWSZE będzie cię bolało przy próbach wspołzycia. Poczytaj moze trochec, choćby i Wisłockiej, jak to powinno wyglądac, bo chyba nie wiesz, o czym mowisz, skoro on cię podnieca a ty jestes sucha - to raczej sobie zaprzeczasz..   

Nie ma to jak odpowiadać za kogoś smile facet mnie podnieca jest przystojny nic mu nie brakuje jest mega dobrze zbudowany
Czuję się podniecona,ale w praktyce jestem sucha. Chcę seksu ,ale boli mnie bo nie jestem nawilżona. Czasami wogóle nie odczuwam potrzeby
więc to nie jest wina faceta a raczej coś się dzieje ze mną smile bo zdrowy człowiek ma ochotę na seks .

9

Chomikowa napisał/a:

Dokładnie,bez badań endokrynologicznych ,tylko wywiad , cytologie ważną 6 mies i usg piersi -tyle.

10

Nana666 napisał/a:

A nie robisz się mokra nawet podczas masturbacji, kiedy jesteś sama i nie obawiasz się seksu? Co do nawilżenia - polecam żel do usg, byleby możliwie najprostszym składzie, nie powinien nikogo podrażnić. Nie jest tak super poślizgowy jak żele intymne, ale coś za coś wink

Chomikowa napisał/a:

U większości lekarzy niestety tak. Bardzo wielu opiera się na samym wywiadzie, część zleca jeszcze badania, ale głównie pod kątem krzepliwości krwi.

I właśnie o to mi chodzi, nie nie jestem mokra nawet jak sama coś próbuje. Boli mnie włożony palec przeze mnie czy nawet głupia globulka ,moje mięśnie tak się spinają,że muszę się rozluźnić i wtedy wsadzam ,ale wciąż mnie boli . Mój facet zauważa ,że jak chce on wejść ja mam spięty brzuch plecy i ,że dlatego mnie boli bo jestem spięta ostatnio mnie rozluźnił sam ułożył i było dobrze byłam mokra pierwszy raz w życiu ale wciąż nic nie czułam przy tych ruchach. Mam orgazmy łechtaczkowe i potrafię wiele ich mieć ,ale nie czuje samego ruszania się tak jakby było mi wszystko jedno. Często też czuję parcie na mocz przy seksie . Byłam tyle razy u ginekologa i nigdy nie przeprowadził ze mną wywiadu kiedy straciłam te dziewictwo ile juz sie kocham itp nic.
Koleżanka wyżej napisała ,że gdyby facet mnie podniecał to byłabym mokra ,ale to nie do końca prawda. Być może boje się tego bólu jak wchodzi ,że nie umiem być mokra i no niestety może coś jest na rzeczy np. zaburzenia hormonalne . Wyniki mam ,ale niestety mało rozumiem z nich . Jak sprawdzałam na necie to wyszło ,że coś mam z przysadką mózgową ,a ona też jest od "chęci na seks" i mokrość itp. Wizytę u endokrynologa mam w styczniu więc jeszcze troszkę.

11

Te wyniki, które wrzuciłaś w innym temacie miałaś w normie. Mówiłam Ci tongue mieściłaś się w widełkach norm, które podało Ci laboratorium.

Tu jest klucz, że facet Cię rozluźnił, ułożył i było ok. Co do odczuwania, to źródła nie znajdę, ale generalnie wnętrze pochwy nie jest jakoś super unerwione. Początek, wejście jest. Tam powinnaś czuć, ale w środku to co najwyżej jak rąbnie w szyjkę macicy, albo jak się tak ułoży, żeby uderzać w magiczny punkt G. Chodzi o to, że możesz jednocześnie się sama dotykać i też będzie orgazm łechtaczkowy i będzie ok.
W normalnej sytuacji jakby facet Cię podniecał to byś sucha nie była. Tak to działa. Zastanów się nad wyjęciem implantu i zobacz, jak będzie potem.

12 Ostatnio edytowany przez hehheh (2017-11-28 11:42:07)

cataga napisał/a:

Miałoby to sens, gdyby wszystkich ciała pracowały tak samo. Tymczasem jesteśmy różni. Niestety wiele jest odmiennych dysfunkcji. Nie można ich wykluczać. Marginalizowanie innych jest złe.

Ale zawsze doceniam jak cataga sugeruje, że mężczyzna jest słaby i to po jego stronie jest problem. Cudowne, słodkie...

I ta piękna sugestia, że autorka wątku eh23 nie jest oczytana, nie wie co mówi i sobie zaprzecza...

Nie przejmuj się, eh23. Ja podejrzewam przeciwnie, że wiesz co mówisz, że sobie nie zaprzeczasz i jesteś oczytana. Natomiast Twój mężczyzna pewnie wcale nie jest wybrakowany. Cataga już nie raz się wykazała...

13

Jeśli tak się spinasz, to najwyraźniej blokada jest przede wszystkim w głowie - i to, że z rozluźnieniem przez faceta wyszło lepiej też wydaje się to potwierdzać. Żeby tu sobie pomóc - trzeba pozbyć się bólu i strachu przed nim. Z tym nawilżeniem wypróbuj podane inne opcje (na sucho boleć będzie i tyle, a abstrahując od możliwych chorób - obawy, rzecz jasna, nie pomagają), nie dążcie od razu do powrotu do pełnych stosunków. Ma być miło i dobrze się kojarzyć. Pieśćcie raczej właśnie okolice wejścia do pochwy - jak wspomniała Lady Loka, większość unerwienia jest tam. I to najważniejsze zadanie - pozbyć się bólu oraz stresu. Co do czucia w środku - tym się na razie nie przejmuj. Sama kiedyś czułam mniej, niż teraz - trochę zmienia się z wiekiem, trochę z doświadczeniem, trochę z umiejętnościami i świadomością tego, czego chcesz wink Nie jest tak, że orgazmy z samej stymulacji pochwy to reguła, że dla wszystkich kobiet to takie super.

14

Lady Loka napisał/a:

Te wyniki, które wrzuciłaś w innym temacie miałaś w normie. Mówiłam Ci tongue mieściłaś się w widełkach norm, które podało Ci laboratorium.

Tu jest klucz, że facet Cię rozluźnił, ułożył i było ok. Co do odczuwania, to źródła nie znajdę, ale generalnie wnętrze pochwy nie jest jakoś super unerwione. Początek, wejście jest. Tam powinnaś czuć, ale w środku to co najwyżej jak rąbnie w szyjkę macicy, albo jak się tak ułoży, żeby uderzać w magiczny punkt G. Chodzi o to, że możesz jednocześnie się sama dotykać i też będzie orgazm łechtaczkowy i będzie ok.
W normalnej sytuacji jakby facet Cię podniecał to byś sucha nie była. Tak to działa. Zastanów się nad wyjęciem implantu i zobacz, jak będzie potem.

Nie podałam wszystkiego z tego badania .

15

hehheh napisał/a:
cataga napisał/a:

Miałoby to sens, gdyby wszystkich ciała pracowały tak samo. Tymczasem jesteśmy różni. Niestety wiele jest odmiennych dysfunkcji. Nie można ich wykluczać. Marginalizowanie innych jest złe.

Ale zawsze doceniam jak cataga sugeruje, że mężczyzna jest słaby i to po jego stronie jest problem. Cudowne, słodkie...

I ta piękna sugestia, że autorka wątku eh23 nie jest oczytana, nie wie co mówi i sobie zaprzecza...

Nie przejmuj się, eh23. Ja podejrzewam przeciwnie, że wiesz co mówisz, że sobie nie zaprzeczasz i jesteś oczytana. Natomiast Twój mężczyzna pewnie wcale nie jest wybrakowany. Cataga już nie raz się wykazała...

To coś ze mną jest nie tak ,skoro się boję nawet włożenia tabletki. Jak mialam 14 lat i miałam okres raz na 6 mies poszłam do ginekologa zbadał mnie tak boleśnie,że uraz został w glowie ,po drugie miałam bardzo grubą błonę dziewiczą i myślę że mój ginekolog nie mówi mi całej prawdy ponieważ powiedział ,że naskórek został mi po pierwszym razie i on musi zejść przy seksie ,a pierwszy raz był 8 miesięcy temu.Jak mówię mu ,że mnie boli to mówi ,że będę czuć,ale jeszcze nie teraz.Tak samo byłam na USG prywatnie bo potrzebowałam wynik ,żeby włożyć implant to babeczka mi powiedziała ,ze widzi dziwne wejście do tej pochwy i mówię jej ,że boli mnie jak kocham się z chłopakiem to odpowiedziała mi ,że mi się nie dziwi bo to sprawia ból przez co nie mogę się odprężyć i się boję. Mówiła,żebym sobie kupiła kulki Gejszy. Co do suchości ,jak mój facet ma doprowadzić mnie do mokrości skoro nawet jak jestem sama w domu nigdy nie jestem mokra ,nie potrzebuje nawet tego seksu nie odczuwam potrzeby. A jak np. on mnie całuje w szyję czy gdziekolwiek czuje przyjemność mam ciary i czuje się mokra ale tak naprawdę tego nie ma jak już wcześniej wspomniałam.

16

Ja badań tych hormonalnych odczytać nie umiem,więc napiszę tutaj jakie one są.

Estradiol - 42,90 pg/ml
faza folikularna 19,5-144,2
faza owulacyjna 63,9-356,7
faza lutealna 55,8-214,2

Folikulotropina - 6,46 mlU/ml
faza folikularna 2,5-10,2
faza owulacyjna -3,4-33,4
faza lutealna 1,5-9,1
ciąża-<0,3

Progesteron - 0,109 ng/ml
faza folikularna 0,057-0,893
owulacyjna - 0,121-12
lutealna - 1,83-23,9

17

masz implant z hormonami, to wyniki hormonów nie będą miarodajne, bo on uwalnia progesteron.

18

Lady Loka napisał/a:

masz implant z hormonami, to wyniki hormonów nie będą miarodajne, bo on uwalnia progesteron.

Kurde faktycznie. Może ten endokrynolog powie ,żebym to usunęła okaże się w styczniu .Ale zdrowa osoba ma ochotę na seks -takie potzreby ludzie a ja jej nie mam.

19

eh23 napisał/a:

To coś ze mną jest nie tak ,skoro się boję nawet włożenia tabletki. Jak mialam 14 lat i miałam okres raz na 6 mies poszłam do ginekologa zbadał mnie tak boleśnie,że uraz został w glowie ,po drugie miałam bardzo grubą błonę dziewiczą i myślę że mój ginekolog nie mówi mi całej prawdy ponieważ powiedział ,że naskórek został mi po pierwszym razie i on musi zejść przy seksie ,a pierwszy raz był 8 miesięcy temu.Jak mówię mu ,że mnie boli to mówi ,że będę czuć,ale jeszcze nie teraz.Tak samo byłam na USG prywatnie bo potrzebowałam wynik ,żeby włożyć implant to babeczka mi powiedziała ,ze widzi dziwne wejście do tej pochwy i mówię jej ,że boli mnie jak kocham się z chłopakiem to odpowiedziała mi ,że mi się nie dziwi bo to sprawia ból przez co nie mogę się odprężyć i się boję.

Boisz się włożenia tabletki czyli tego implantu? Nie znam się na nich.
Niestety niejeden lekarz zamiast pohamować się, woli zarobić i krzywdzi pacjenta. Całkiem możliwe, że lepiej było nie iść do lekarza wtedy. W wieku 14 lat nieregularny okres to tam nie jest takie alarmujące.
Tak ogólnie to  teraz chodzisz ciągle do jednego ginekologa?

20 Ostatnio edytowany przez hehheh (2017-11-28 17:57:48)

eh23 napisał/a:

Ale zdrowa osoba ma ochotę na seks -takie potzreby ludzie a ja jej nie mam.

Niekoniecznie. Nie słyszałaś o osobach aseksualnych? Aseksualność to nie jest choroba, więc oni są zdrowi. Nie raz przesadza się z nazywaniem danego człowieka chorym. Wierzy się, że jak się zapłaci komuś, to on pomoże... Chorobą nazywać jest sens tylko to, co zdecydowanie przeszkadza w funkcjonowaniu. Seks nie jest potrzebny do funkcjonowania. tongue

21

hehheh napisał/a:
eh23 napisał/a:

To coś ze mną jest nie tak ,skoro się boję nawet włożenia tabletki. Jak mialam 14 lat i miałam okres raz na 6 mies poszłam do ginekologa zbadał mnie tak boleśnie,że uraz został w glowie ,po drugie miałam bardzo grubą błonę dziewiczą i myślę że mój ginekolog nie mówi mi całej prawdy ponieważ powiedział ,że naskórek został mi po pierwszym razie i on musi zejść przy seksie ,a pierwszy raz był 8 miesięcy temu.Jak mówię mu ,że mnie boli to mówi ,że będę czuć,ale jeszcze nie teraz.Tak samo byłam na USG prywatnie bo potrzebowałam wynik ,żeby włożyć implant to babeczka mi powiedziała ,ze widzi dziwne wejście do tej pochwy i mówię jej ,że boli mnie jak kocham się z chłopakiem to odpowiedziała mi ,że mi się nie dziwi bo to sprawia ból przez co nie mogę się odprężyć i się boję.

Boisz się włożenia tabletki czyli tego implantu? Nie znam się na nich.
Niestety niejeden lekarz zamiast pohamować się, woli zarobić i krzywdzi pacjenta. Całkiem możliwe, że lepiej było nie iść do lekarza wtedy. W wieku 14 lat nieregularny okres to tam nie jest takie alarmujące.
Tak ogólnie to  teraz chodzisz ciągle do jednego ginekologa?

tak chodzę do jednego ginekologa ciągle

22 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-11-29 00:02:34)

panie heheeh, to że nie podobają ci się moje odpowiedzi w jednym wątku, nie oznacza, że musisz mi dop... w innym. Własnie teraz Ty się wykazałes... Twoje uwagi na MOJ TEMAT nie są merytoryczne ,i  zupełnie niezwiązane z aktualną dyskusją.

23

Jak byłam na tabletkach to też nie miałam ochoty. Więc to może być kwestia antykoncepcji.

24 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-12-29 20:42:19)

Może warto żebyście podczas gry wstępnej skupili się przede wszystkim na Tobie. Na rynku jest bardzo dużo olejków, afrodyzjaków i środków nawilżających, które po pierwsze są bez parabenów i ułatwiają rozluźnienie.
Ja sama jestem uczuleniowcem i używam kosmetyków TYLKO sprawdzonych i tylko z rynku europejskiego- żadnej chińszczyzny.
Polecam firmę Shunga- nie dość, że olejki mają fajną nie lepiącą konsystencję to jeszcze ładnie pachną. Swój zakupiłam na stronie [spam]. Mi pomogły mm nadzijeę, że i Tobie pomogą.

25

Lady Loka napisał/a:

Jak byłam na tabletkach to też nie miałam ochoty. Więc to może być kwestia antykoncepcji.

Też tak myślę.

26

kalla1984 napisał/a:

Może warto żebyście podczas gry wstępnej skupili się przede wszystkim na Tobie. Na rynku jest bardzo dużo olejków, afrodyzjaków i środków nawilżających, które po pierwsze są bez parabenów i ułatwiają rozluźnienie.
Ja sama jestem uczuleniowcem i używam kosmetyków TYLKO sprawdzonych i tylko z rynku europejskiego- żadnej chińszczyzny.
Polecam firmę Shunga- nie dość, że olejki mają fajną nie lepiącą konsystencję to jeszcze ładnie pachną. Swój zakupiłam na stronie [spam]. Mi pomogły mm nadzijeę, że i Tobie pomogą.

Spróbuję jeszcze z tymi olejkami ,zamówię sobie

27

eh23 napisał/a:

Spróbuję jeszcze z tymi olejkami ,zamówię sobie

Akurat tutaj ewidentnie widać, że to konto założono dla reklamy produktu lub sklepu, ale ogólnie olejki to fajna sprawa. I żele na bazie wody. I przede wszytkim - rozszerzenie seksu na dużo fajnej zabawy bez przeceniania penetracji wink

28

Moim skromnym zdaniem nie do końca masz rozerwaną błonę dziewiczą. Suchość pochwy może być skutkiem tego co masz w głowie. Czyli to że kiedykolwiek coś tam wkładasz to Cię boli. Moja dziewczyna też w Twoim wieku miała bardzo podobnie i długo zastanawialiśmy się co tak właściwie jest przyczyną. Pomysłów było bardzo dużo. Ją bolało, ale chciała no i problem po kilku miesiącach znikł jak ręką odjął. Teraz zaproponował bym taki układ. Weź sobie tabletki przeciwbólowe i kochaj się z nim, daj mu poszaleć, w najróżniejszych pozycjach tak ażeby ta penetracja była dość silna i staraj się mu nie mówić że Cię boli bo przestanie się ruszać.. . Zrób tak kilka razy, a następnie zrób sobie kilku tygodniową przerwę. Po tym czasie zrób znowu tak samo i sama zauważysz że problem zaczyna znikać albo już w ogóle nie występuje. U nas pomogła 2tyg wycieczka kiedy oboje byliśmy mega podnieceni i robiliśmy to na potęgę, gdzie czasami przez dwa dni nie wychodziliśmy z łóżka praktycznie w ogóle. Po takiej ostrej dwu tygodniowej zabawie zrobiliśmy sobie przerwę i potem okazało się że problem z bólem znikł.
Co do żeli to prawda że większość z nich może być podrażniająca, ale występuje to tylko kiedy masz np jakieś mikro pęknięcie błony śluzowej wewnątrz lub z zewnątrz. Żel do USG jest spoko ale w połączeniu z płynami ustrojowymi kobiet ma tendencje do tzw. zgranulowania się, więc nie wygląda to tak fajnie smile Jeśli już to żele sylikonowe bo są bardziej tłuste niż te wodne. Aczkolwiek sylikonowych nie używa się z gumkami więc tam głownie tylko wodne. Jeśli tamto nie pasuje a drugie np podrażnia pozostaje jeszcze wazelina lub wybrany przez Was olej.
Kwestia czy coś będziesz czuła. Tak, ale tym się zajmij w momencie już kiedy zapomnisz że Cię bolało.
BTW. żele do higieny intymnej wysuszają skórę i błonę zewnętrzną, więc są podatne na pękanie, bo skóra jest wysuszona, poczytajcie o tym sobie dziewczyny.

29

Olej nie jest lubrykantem!!!

30

Wiem że nie jest, ale w ostateczności można go użyć jeśli się nie korzysta z ogumienia, a wszelkie inne środki wywołują uczulenie bądź pieczenie. Ponadto nie każdy się też do tego nadaje, ale są takie które można użyć beż żadnego problemu.

31

Tyle, że olej rozwala gumki. Tak jak lubrykanty lateksowe.
Jak z gumkami to tylko lubrykanty na bazie wody. Poza tym tutaj autorka spróbowała jeden z tego co pamiętam. A czasami po prostu trzeba trafić na dobry. Produktów na rynku jest tyle, że głowa mała i niekoniecznie trzeba się ograniczać do rossmana w tej kwestii big_smile (tak jak ja big_smile) sklepy internetowe mają ogromny wybór różnych środków i najczęściej posiadają też mniejsze buteleczki próbek.

32

Lady Loka napisał/a:

Tyle, że olej rozwala gumki. Tak jak lubrykanty lateksowe.
Jak z gumkami to tylko lubrykanty na bazie wody. Poza tym tutaj autorka spróbowała jeden z tego co pamiętam. A czasami po prostu trzeba trafić na dobry. Produktów na rynku jest tyle, że głowa mała i niekoniecznie trzeba się ograniczać do rossmana w tej kwestii big_smile (tak jak ja big_smile) sklepy internetowe mają ogromny wybór różnych środków i najczęściej posiadają też mniejsze buteleczki próbek.

Ja Kupilam sobie z rossmana lubrykant na bazie wody jakis naturalny z aloesem czy czym tam i jest super. Czuje wszystko jak nigdy. Moim problemem jest ta suchość ale kurcze czemu ciągle tak jest to Nie wiem. I co wazne to nie przez implant mam podrażnienia tylko przez suchość.

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak przyjemności podczas seksu . Co jest nie tak ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024