Soczewki kontaktowe. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Soczewki kontaktowe.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Soczewki kontaktowe.

Witam! Przychodzę z pytaniem, czy to normalne, że oczy po pierwszym w życiu założeniu soczewek stają się lekko zaczerwienione? Chciałabym się upewnić, czy to po prostu reakcja na ciało obce w oku i czy po kilku dniach ustanie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Soczewki kontaktowe.

Po pierwszym może tak być, zwłaszcza, że to pewnie zajęło trochę czasu smile jak będzie szczypać, to zdejmij. Jak po kilku razach będzie dalej tak samo to wybierz się do optyka.

3

Witam:)

Nosze soczewki od wielu lat i zaczerwienienie może mieć wiele przyczyn. Po pierwsze, jakie soczewki nosisz? Miękkie lub twarde? Roczne, miesięczne lub dniówki?
Ja np. nie mogę nosić soczewek twardych, bo bardzo drażnią mi oczy. Co do zaczerwienienia: może być ze oczy szybko się wysuszają i potrzebujesz nawilżające kropelki do oczu lub (jeżeli masz soczewki miękkie) nałożyłaś je nie prawidłową stroną i cię uwierają...Ponoś je jeszcze trochę i zobacz czy zaczerwienienie się polepszy.

4

Mnie bardzo wysychały oczy przy soczewkach i robiły się wtedy czerwone. Piekły i szczypały,  więc po jakimś czasie zrezygnowałam.

5

Może na złą stronę nałożyłaś?
Wtedy oko staje się czerwone, piecze i szczypie.
Noszę soczewki już pare dobrych lat i nie mam problemów chyba że za długo noszę soczewki to wtedy mam czerwone oczy i pieką mnie. Lub tak jak wyżej założe na złą stronę.

Może być też wadliwa soczewka. Co prawda rzadko się to zdarza ale jednak.
Jeżeli byłaś u okulisty i on dostosował moc soczewek i dobrze założone to nie powinno być probemów.

6

molaola napisał/a:

Może na złą stronę nałożyłaś?
Wtedy oko staje się czerwone, piecze i szczypie.
Noszę soczewki już pare dobrych lat i nie mam problemów chyba że za długo noszę soczewki to wtedy mam czerwone oczy i pieką mnie. Lub tak jak wyżej założe na złą stronę.

Może być też wadliwa soczewka. Co prawda rzadko się to zdarza ale jednak.
Jeżeli byłaś u okulisty i on dostosował moc soczewek i dobrze założone to nie powinno być probemów.

Wszystko było dobrze właśnie. Po prostu moje oko nie tolerowalo szkieł kontaktowych

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Soczewki kontaktowe.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024