Już go nie kocham + mam parcie na ślub i dzieci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Już go nie kocham + mam parcie na ślub i dzieci

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Już go nie kocham + mam parcie na ślub i dzieci

Cześć. Potrzebuję pomocy, bo już sama nie wiem co mam zrobić. Dzisiaj uświadomiłam sobie, że mam problem.

Mam 21 lat. Wiem, że jestem młoda i mam jeszcze czas na to wszystko. Jednak ja od najmłodszych lat czuję powołanie do małżeństwa, oraz do bycia matką. Miałam silną potrzebę założenia rodziny już kiedy miałam 18 lat. Może to chore, może nie. Ale tak czuję i to jest silne uczucie. Po prostu pragnę założenia własnej rodziny i mam te pragnienie bardzo silne.

Już jako nastolatka szukałam swojego kandydata na męża i ojca. Byłam w jednym poważnym związku dwa lata. Jednak to była katastrofa. Facet nie szanował mnie, manipulował. Był on toksykiem. Z ciężkim bólem udało mi się zakończyć ten związek.

Teraz niedawno poznałam kolejnego faceta. To o nim mowa w temacie. Właściwie to jesteśmy parą od trzech miesięcy. Jest on w porządku, ale u mnie tak szybko jak zauroczenie się pojawiło, to tak samo szybko zniknęło. Teraz nie czuję nic. Kompletnie nic. Jasne, fajny człowiek do spędzenia czasu czy do całowania, ale nie czuję nic więcej. Mogę się do niego cały dzień nie odzywać i jakoś specjalnie nie tęsknię. Też mi się wydaje, że gdyby ze mną zerwał to nie płakałabym raczej. Jest mi przykro, bo to na prawdę fajny facet. Jest on wrażliwy, dlatego boję się zerwać. Nie chcę go skrzywdzić. Poza tym mamy wspólnych znajomych, więc nie wiem jakby to po rozstaniu miałoby wyglądać, jeśli miałby do mnie jakiś uraz.

Pomóżcie sad

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2017-11-05 12:31:08)

Odp: Już go nie kocham + mam parcie na ślub i dzieci

Czego oczekujesz pisząc takiego posta?

3

Jestem trochę starsza od Ciebie i tez od zawsze marzylam, zeby wyjsc  zamaz. Nadal bym chciala , ale jak nie ma odpowiedniego kandydata to co zrobisz. ..nie bierz slubu z kims, tylko po to, ze masz parcie na zalozenie rodziny. Jeszcze mozesz poznac kogos odpowiedniego.

4

sweetgirl25 napisał/a:

Jestem trochę starsza od Ciebie i tez od zawsze marzylam, zeby wyjsc  zamaz. Nadal bym chciala , ale jak nie ma odpowiedniego kandydata to co zrobisz. ..nie bierz slubu z kims, tylko po to, ze masz parcie na zalozenie rodziny. Jeszcze mozesz poznac kogos odpowiedniego.

Zgadzam się z tobą, nie ma sensu ciągnąć ten związek dalej, jeżeli nic do niego nie czujesz.
Wydaje mi się że powinnaś być z nim szczera i porozmawiać z nim o tej sytuacji. Razem możecie potem zdecydować co będzie dalej smile

5

Potwierdzam smile
trzeba też myśleć odpowiedzialnie. Co nam po rodzinie i dzieciach, kiedy między małżonkami nie będzie miłości. Najpierw trzeba znaleźć odpowiednią osobę, reszta przyjdzie sama.

6

Chęć założenia rodziny przesłania Ci zdrowy rozsądek.
Jeśli nie umiesz poradzić sobie z tym sama i pchasz się w relacje bez przyszłości - idź po pomoc do specjalisty.

Jesteś młoda znajdziesz jeszcze odpowiednia osobę której będziesz pewna w 100 % żeby został Twoim mężem i ojcem Waszych dzieci.

Masz czas.

Każda z nas marzyła / marzy o rodzinie co nie oznacza żeby się od razu wpakować w ślub z kimś kogo się nie kocha albo choćby nie jest się go pewnym.

8

truskawka01 napisał/a:

Zgadzam się z tobą, nie ma sensu ciągnąć ten związek dalej, jeżeli nic do niego nie czujesz.
Wydaje mi się że powinnaś być z nim szczera i porozmawiać z nim o tej sytuacji. Razem możecie potem zdecydować co będzie dalej smile

Dokładnie, im dłużej przeciągasz tę relacje, tym większą krzywdę wyrządzasz temu chłopakowi.
Zamiast desperacko dążyć do małżeństwa i posiadania dzieci, skoncentruj się na innych aspektach swojego życia. Jesteś młoda, skończ studia, znajdź dobra pracę, zainwestuj w siebie, a odpowiedni kandydat znajdzie się.
Nie czyń priorytetu z poszukiwania męża.

Lepiej skrzywdzić go raz (zwłaszcza, że nie jesteście ze sobą długo), niż krzywdzić go przez lata, a może wręcz całe życie.

Rozumiem Twoje pragnienia (a przynajmniej tak mi się wydaje), ale nie można realizować swoich marzeń kosztem drugiej osoby. On zasługuje na prawdziwą miłość.

10

Tylko nie mów nic o przyjaźni gdy będziesz z nim zrywać, powiedz wprost że to koniec i daj do zrozumienia dlaczego tak wyszło - że to twoja wina a z nim jest wszystko w porządku. Następnie zniknij z jego życia, nie pokazuj mu się na oczy - będzie potrzebował czasu, żeby to przetrawić a twoja obecność tylko będzie przeszkadzać. Chyba tak chciałbym, żeby ktoś ze mną zrywał smile
Poza tym ktoś wyżej dobrze Ci radził, nie myśl o facetach, tylko weź się za naukę a facetów odstaw na bok. Niech to będzie dla Ciebie nauczka, że nie wchodzi się w związek na zasadzie "jak się odkocham to sobie znajdę innego", bo to jest żywy człowiek a konsekwencje czegoś takiego bywają tragiczne.

11

Obyś sobie nie zniszczyła życia z takim podejściem....

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Już go nie kocham + mam parcie na ślub i dzieci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024