Problem z facetem - zazdrosny,nieufny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z facetem - zazdrosny,nieufny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Anonimowap (2017-11-04 21:20:32)

Temat: Problem z facetem - zazdrosny,nieufny

Witam.

Mam 22 lata, jestem z chlopakiem od 6. Nasza znajomość zaczęła się dosc burzliwie, mimo to zakochałam się do szaleństwa. Niestety, od początku nie wszystko szło po mojej myśli,bardzo mi zależało aby on poświęcał mi wiecej uwagi i czasu, okazywał uczucia - on mimo,ze zaczęliśmy byc w zwiazku wolał spotykać sie z kolegami. Zachowywał się jakby sie wstydzil, ze ma dziewczynie. Probowalam próśb i gróźb ale nic nie skutkowalo wiec skłamalam, zeby wzbudzić w nim uczucie, opiekuńczosc, troske.. z perspektywy czasu wiem, ze postapilam bardzo źle. Jednak w końcu zaczął zwracac na mnie uwage, gdy przyznałam sie do klamstwa,znowu zaczelo sie pieklo.. do tej pory słyszę, ze kiedys go oklamalam,ze nie mozna mi ufać. Zrezygnowałam ze znajomych, kont społecznościowych aby zobaczył ze nie robie nic złego. Ostatnio chcial żebym zrezygnowala z chodzenia na cwiczenia poniewaz chcial żebym udowodniła mu że jest najwazniejszy,nie zgodziłam sie ponieważ uwazam ze w ten sposob nie da sie zbudowac nic wartościowego. Powiedział,ze czuje sie jak śmieć a cwiczenia (chodze na zajecia grupowe) sa dla mnie calym swiatem. Staram sie jak.moge,robie wszystko zeby zobaczyl ze go kocham, ze nikogo nie ma w moim życiu oprocz niego,nie klamie a i tak slysze ze sie nie staram, ze on czuje sie gorszy,nie ufa mi.. pomocy nie mam juz sil. Bardzo go kocham. Chcialbym zeby sie o mnie troszczyl, zaskakiwal, okazywal milosc..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z facetem - zazdrosny,nieufny

Od samego początku było widać, że związek szybciej czy później dojdzie do końca. Ty z jakiś powodów (zapewne zauroczenia) przekombinowałaś i w sumie obecny stan jest Twoją winą: kłamałaś i później dałaś się zmanipulować (usunęłaś się z życia towarzyskiego).
Tak szczerze powoli (jak nie już) ten związek to toksyczna "miłość" opierająca się na niepewności, zazdrości i manipulacji z obu stron. Najlepszym rozwiązaniem było zakończenie tego wszystkiego.

3

Leśny_owoc napisał/a:

Od samego początku było widać, że związek szybciej czy później dojdzie do końca. Ty z jakiś powodów (zapewne zauroczenia) przekombinowałaś i w sumie obecny stan jest Twoją winą: kłamałaś i później dałaś się zmanipulować (usunęłaś się z życia towarzyskiego).
Tak szczerze powoli (jak nie już) ten związek to toksyczna "miłość" opierająca się na niepewności, zazdrości i manipulacji z obu stron. Najlepszym rozwiązaniem było zakończenie tego wszystkiego.

Od tego przekombinowania minęło 6 lat, od tamtej pory obiecalismy sobie ze bedziemy sie starac. Powiedział, ze wybaczyl.  Ja sie staram, a z jego strony caly czas slysze krytyke, pretensje.

4 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-11-04 22:32:39)

6 lat? Nie ważne są słowa, którymi próbujesz zaklinać rzeczywistość tylko prawda, którą widzisz na własne oczy. Jak podsumujesz ten związek?

5

Leśny_owoc napisał/a:

6 lat? Nie ważne są słowa, którymi próbujesz zaklinać rzeczywistość tylko prawda, którą widzisz na własne oczy. Jak podsumujesz ten związek?

Staram robic sie wszystko co moge zeby bylo miedzy nami dobrze, staram sie kazdego dnia. Nie klamie, okazuje miłość, zaskakuje, a jednego dnia jest super a za dwa znowu zaczynaja sie pretensje.

6

Nie będę się odnosić do twojego kłamstwa sprzed 6 lat, bo manipulująca 16-latka, która potrafiła przyznać się kłamstwa zasługuje na zapomnienie i wybaczenie.

Anonimowap napisał/a:

Zrezygnowałam ze znajomych, kont społecznościowych aby zobaczył ze nie robie nic złego. Ostatnio chcial żebym zrezygnowala z chodzenia na cwiczenia poniewaz chcial żebym udowodniła mu że jest najwazniejszy,nie zgodziłam sie ponieważ uwazam ze w ten sposob nie da sie zbudowac nic wartościowego. Powiedział,ze czuje sie jak śmieć a cwiczenia (chodze na zajecia grupowe) sa dla mnie calym swiatem. Staram sie jak.moge,robie wszystko zeby zobaczyl ze go kocham, ze nikogo nie ma w moim życiu oprocz niego,nie klamie a i tak slysze ze sie nie staram, ze on czuje sie gorszy,nie ufa mi.. pomocy nie mam juz sil. Bardzo go kocham. Chcialbym zeby sie o mnie troszczyl, zaskakiwal, okazywal milosc..

Jako trochę starsza koleżanka dam ci radę, że jeżeli chcesz miłości i troski, to poszukaj kogoś kto ma wystarczające poczucie własnej wartości i godności, żeby nie robić ci "testów i prób" zaangażowania i wierności, które mają go o twojej miłości zapewnić.
Myślę, że jeśli pozwolisz mu wejść sobie na głowę, zerwiesz niepożądane relacje i różnorakie formy utrzymywania kontaktu z innymi ludźmi, to i tak oleje ciebie i twoje pragnienia bliskości, czułości, troski, bo zabraknie szacunku do ciebie. Z drugiej strony, jak nie pozwolisz, żeby on odcinał ciebie od świata i innych ludzi zgodnie z tym, czego on oczekuje, to będziesz wiecznie wysłuchiwała zarzutów i pretensji i efekt będzie ten sam.
Zawsze można próbować jeszcze czegoś pośredniego, trochę się naginać, trochę obstawać przy tym, co sama chcesz, ale i tak będziesz narażona na ciągle jego jazdy i huśtawkę nastrojów.

7

Anonimowap napisał/a:

obiecalismy sobie ze bedziemy sie starac. Powiedział, ze wybaczyl.

Nie istotne co powiedzieliście, obiecaliście. Teraz dla odmiany zacznij starać się o siebie, w takim sensie, żebyś czuła się dobrze sama ze sobą, masz ochotę ćwiczyć - ćwicz itd. Jemu nie nadskakuj w żaden sposób, nie płaszcz się i nie obiecuj. Ale okazuj szacunek, to wystarczy.
No i oczywiście wybij sobie z głowy gierki oparte na kłamstwie, groźbach i błaganiach. No chyba, że koniecznie chcesz wylądować na tym forum z kolejnym przykrym wątkiem.

A no i zapomniałbym - miej swoje zasady i szanuj je. Definitywnie i bezwzględnie.
W zasadzie to ostatnie zdanie mogłoby być wystarczające, bo szczerze to marna szansa, żeby cokolwiek z tym typkiem Ci wyszło, ale spróbuj, plus taki, że czegoś doświadczysz, a to powinno zaprocentować na przyszłość smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z facetem - zazdrosny,nieufny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024