brak seksu-koniec związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » brak seksu-koniec związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: brak seksu-koniec związku

No i niestety stało się, nasz związek się zakończył. Powód? Różnica charakterów i częste kłótnie. Różnica charakterów dotyczyła uczuć oraz seksu. Na początku jak zawsze, wspaniale, były konflikty ale szybko je łagodziliśmy. Po około 1.5 roku moja dziewczyna przestała miewać ochotę na buziaki, przytulanie i seks. Mówiła, że to nie moja wina, ma taki charakter i tego nie potrzebuje. Jak już się całowaliśmy robiła to jakby od niechcenia. Seks był może 1-2 razy w miesiącu co dla mnie jest stanowczo za rzadko. Zawsze to ja zaczynałem i byłem odrzucany. Podczas zerwania mówiła mi że może gdybym tak nie naciskał byłoby inaczej, kiedy ja dlatego tak bardzo tego chciałem ponieważ tego nie było, prawie wcale nie było. Po zerwaniu napisała mi, że próbowała się zmienić, chciała okazywać mi uczucia ale tego nie potrafiła. To ona ze mną zerwała jednak cały czas płakała, widziałem że jej zależy i mi też. Nie wiem czy jeszcze o to walczyć, widzę promyk szansy gdybyśmy oboje nad tym popracowali.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: brak seksu-koniec związku
grigori12 napisał/a:

No i niestety stało się, nasz związek się zakończył. Powód? Różnica charakterów i częste kłótnie. Różnica charakterów dotyczyła uczuć oraz seksu. Na początku jak zawsze, wspaniale, były konflikty ale szybko je łagodziliśmy. Po około 1.5 roku moja dziewczyna przestała miewać ochotę na buziaki, przytulanie i seks. Mówiła, że to nie moja wina, ma taki charakter i tego nie potrzebuje. Jak już się całowaliśmy robiła to jakby od niechcenia. Seks był może 1-2 razy w miesiącu co dla mnie jest stanowczo za rzadko. Zawsze to ja zaczynałem i byłem odrzucany. Podczas zerwania mówiła mi że może gdybym tak nie naciskał byłoby inaczej, kiedy ja dlatego tak bardzo tego chciałem ponieważ tego nie było, prawie wcale nie było. Po zerwaniu napisała mi, że próbowała się zmienić, chciała okazywać mi uczucia ale tego nie potrafiła. To ona ze mną zerwała jednak cały czas płakała, widziałem że jej zależy i mi też. Nie wiem czy jeszcze o to walczyć, widzę promyk szansy gdybyśmy oboje nad tym popracowali.

Ja nie widzę.

3

Dlaczego?

4

Powód masz podkreślony. Sam zresztą to napisałeś. Czego nie rozumiesz?

5

Mimo wszystko byliśmy do siebie przywiązani i cały czas mam nadzieję, że jak ona postara się zmienić, ja postaram się ją zrozumieć, nie będę tak na to naciskał to znajdziemy jakieś porozumienie.

6

W praktyce będzie to oznaczało, że zrezygnujesz ze swoich potrzeb.
I nie mam na myśli tylko seksu.
Zrezygnujesz również z czułości, z bliskości, z intymności.
Jak długo wytrzymasz w takim "porozumieniu" ?

7

grigori12 napisał/a:

Mimo wszystko byliśmy do siebie przywiązani i cały czas mam nadzieję, że jak ona postara się zmienić, ja postaram się ją zrozumieć, nie będę tak na to naciskał to znajdziemy jakieś porozumienie.

Fajnie, że byliście przywiązani, ale przywiązanie to nie seks i intymność. Masz nadzieję, że ona się zmieni? Czemu nie stworzyć związku z kimś kogo zmieniać nie trzeba... Jakoś nie widzę, żeby zmieniła się dla Ciebie do tej pory. Ona zerwała. Jedyna opcja powrotu tutaj jest taka, że Ty się ugniesz i zrezygnujesz z seksu i nadziei na niego. Potrafisz? Jeśli tak, to powodzenia i szczęścia na dalszej drodze wspólnego życia życzę. Jeżeli nie, to się nie oszukuj i nie karm złudną nadzieją.

8

Bez tego nie wyobrażam sobie dalszej relacji, mam jeszcze takie pytanie, czy to ja jestem tak skonstruowany że potrzebuję bliskości w związku czy potrzebuje tego wiekszośc ludzi? I jeszcze jedno, czy naprawdę bliskość między partnerami jest ważna w budowaniu solidnego związku?

9

grigori12 napisał/a:

Bez tego nie wyobrażam sobie dalszej relacji, mam jeszcze takie pytanie, czy to ja jestem tak skonstruowany że potrzebuję bliskości w związku czy potrzebuje tego wiekszośc ludzi?

Różni są ludzie. Niektórzy potrzebują bliskości, czułości i intymności w związku. Inni reagują na nie alergicznie. Inni znowu w czym innym upatrują bliskość i intymność. Itd. Najważniejsze aby i w tej sferze znaleźć kogoś kto podobnie podchodzi do tej sfery. W przeciwnym razie będzie niedosyt i poczucie niezrozumienia bądź odrzucenia.

grigori12 napisał/a:

I jeszcze jedno, czy naprawdę bliskość między partnerami jest ważna w budowaniu solidnego związku?

Dla mnie tak. Dla Ciebie również. Jednak to co dla mnie i dla Ciebie nie oznacza, że dla wszystkich.

10

grigori12 napisał/a:

Bez tego nie wyobrażam sobie dalszej relacji, mam jeszcze takie pytanie, czy to ja jestem tak skonstruowany że potrzebuję bliskości w związku czy potrzebuje tego wiekszośc ludzi? I jeszcze jedno, czy naprawdę bliskość między partnerami jest ważna w budowaniu solidnego związku?

Wszystko z Tobą w porządku. Seks to nie tylko rozładowanie fizyczne ale podzielenie się soba z innym człowiekiem. O ile nie jesteś osobą aseksualną, to byłaby męka..
Teraz pytanie, czy dziewczyna zawsze taka była, czy coś sie wydarzyło.. ale to jest jej problem- gdyby chciała nad tym pracować, jest seksuolog.
Ale jeśli Ona uważa to za sposób funcjonowania w zwiazku normalny a Ciebie za dziwnego, to nie da się tego połaczyć, miałbyś dość. I Ona też zresztą

11

Początki były cudowne. Przez pierwszy rok była mną naprawdę zachwycona, potem zaczęła tego wszystkiego chcieć coraz mniej, w ostatnim czasie seks był tylko jak nie widzieliśmy się dość dlugo w wakacje, a tak to zazwyczaj raz w miesiącu.
Raz zaproponowalem jej, gdy o tym rozmawialiśmy, że 'są od tego specjaliści' usłyszałem tylko 'chyba sobie żartujesz'

12

grigori12 napisał/a:

Raz zaproponowalem jej, gdy o tym rozmawialiśmy, że 'są od tego specjaliści' usłyszałem tylko 'chyba sobie żartujesz'

Powstaje zatem pytanie: skąd u Ciebie bierze się ta nadzieja?
Ona nie potrzebuje widać zmiany. Dobrze jej tak jak jest. Uginasz się, albo nie. Innej opcji tu nie ma.
Przeczysz swojej rzeczywistości, poddajesz się chciejstwu. W świecie marzeń bez wątpienia związek jaki tworzyłeś z nią był idealny. Tu na Ziemi jednak...

13

Po prostu było wiele super momentów, które zostaną w pamięci i właśnie dla nich dalej mi zależy. Jest też jakiś lęk przed pustką jaka teraz będzie oraz jakieś dziwne uczucie, że mogę nie znaleźć osoby z którą mógłbym coś takiego zbudować.

14 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-11-02 17:47:45)

grigori12 napisał/a:

Dlaczego?

Bo ona nie chce się z Tobą często kochać i to się nie zmieni.

Może nie lubi seksu z Tobą, a może ma małe potrzeby.
Nie przeskoczysz tego. Nie zrezygnujesz z seksu, a ona nie zacznie się do niego zmuszać. W tej kwestii niestety nie znajdziecie kompromisu.

15

Czemu uważasz że się nie zmieni?

16

grigori12 napisał/a:

Czemu uważasz że się nie zmieni?

Sorry za bezpośrednie pytanie, ale nie umiesz czytać? Odpowiedź masz wyżej.

Ma się zmuszać do seksu z Tobą dla Twojej przyjemności?

17 Ostatnio edytowany przez madoja (2017-11-02 17:56:10)

Faktem jest, że po jakimś czasie związku namiętność się wypala i większość kobiet nie ma już takiej ochoty na seks jak na początku. Jest to normalne i potwierdzi to chyba każdy mąż czy inny mężczyzna w długim związku.

Ale po pierwsze Wasz związek był za młody by dochodziło do czegoś takiego. 1,5 roku i seks raz na miesiąc?
Po drugie nawet w długich związkach według badań statystycznych seks jest częstszy. Wiesz czemu? Bo nawet gdy kobieta tego "nie potrzebuje tak często" robi to z innych pobudek. Z miłości, z chęci pójścia na kompromis, z potrzeby bliskości, z chęci by sprawić przyjemność partnerowi. U Was znacznie większym problem niż rzadki seks było to, że ona Cie odpychała, gdy próbowałeś się do niej zbliżyć.

Mój wniosek jest taki, że przestałeś ją pociągać. Jednak musiała mieć jakiś powód że wolała być sama niż z Tobą. Pozna nowego faceta i znów będzie szalała w łóżku i będzie lubiła seks (z Tobą lubiła przez cały rok! osoba aseksualna nie potrafiłaby udawać czegoś takiego).
Może juz poznała innego faceta, gdy była z Tobą? Może stąd niechęć do Ciebie?

18 Ostatnio edytowany przez rwaczkobiet (2017-11-02 18:16:48)

grigori12 napisał/a:

jakbys podniecal kobiete to by Ci nie odmowila seksu. znajdz sobie inna. Nie dawaj sobie wmawiac ze seks raz na 2 miesiace jest spoko kiedy inni maja go codziennie wink

ta sama dziewczyna ktora "po prostu taka jest" z innym to zrobi po dniu znajomosci. po prostu jej nie pociagasz ani nawet Cie nie szanuje. masz tak zamydlone oczy ze hohohoh.

prawda jest taka ze nie masz innej potencjalnej dziewczyny w tym momencie. przyjmujesz jej brak szacunku tylko dlatego bo jest Twoja jedyną. a gdybys mogl wyrbac seks codziennie albo raz na dwa miesiace to co bys wybral? no wlasnie, wiec szukaj innej.

19

To po prostu konsekwencja bycia facetem hetero. Geje mają seks codziennie, tworzą harmonijny związek 2 facetów dla których seks jest ważny codziennie. Jak to dla faceta. Będąc z kobietą ryzykujesz, że seks szybko przestaje być dla Niej ważny. Nic nowego.

20

Facet79 napisał/a:

To po prostu konsekwencja bycia facetem hetero. Geje mają seks codziennie, tworzą harmonijny związek 2 facetów dla których seks jest ważny codziennie. Jak to dla faceta. Będąc z kobietą ryzykujesz, że seks szybko przestaje być dla Niej ważny. Nic nowego.

No co Ty. Tyle lat jestem w związku. Żadna ze stron nie narzeka z ilości i jakości seksu wink - założę się, że spora część forumowiczów i forumowiczek ma podobnie.
Po prostu najczęściej mężczyźnie do zbliżeń potrzebna jest atrakcyjna kobieta - dopóki jest "miła oku" to bez względu na problemy w związku będzie dążył do seksu/czułości. Co więcej poprzez seks będzie dążył do naprawienia/pogłębienia relacji. Z kobietami jest inaczej - dopóki kobieta będzie potrafiła z czasem "nadać" mężczyźnie istotną rolę w swoim życiu to nie będzie stronić od czułości itp. Oczywiście w pewnym wieku dochodzi spadek libido z obu stron oraz problemy zdrowotne smile. No i charakter... nie oszukujmy się jak ktoś w domu miał zimny chów / nie potrafi okazywać uczuć to potrwa przełamanie pewnych kwestii.
Znowu problemy wynikają z pojmowania atrakcyjności przez dwie strony.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » brak seksu-koniec związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024