Zauroczyłem się... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zauroczyłem się...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Zauroczyłem się...

Witam,
otóż należę do pewnej grupy znajomych internetowych z pewnej strony. W ostatnim czasie doszło do spotkania tych osób, mimo że są one z różnych części kraju.
Była na nim dziewczyna, którą znam przez internet już 5 lat, wiem jak wyglądała już wcześniej (widziałem zdjęcia) dlatego wiedziałem, że jest bardzo ładna.
Na spotkaniu realnym bardzo wpadła mi w oko, wydaje mi się, że kontakt z obu stron był na super poziomie itd. Niestety, albo stety wydaje mi się, że się w niej zauroczyłem... Od spotkania ciągle o niej myślę, nie daje mi to spokoju w głowie, ciągle mam w myślach sceny między nami, wspomnienia... Nie wiem czy ona by była zainteresowana czymś więcej. Problem jest też tego typu, iż wiem, że jest chyba zainteresowana innym facetem, którego tez zna z internetu, ale na jakim poziomie jest ich znajomość, tego nie wiem - wiem, że jej się podoba...
Co proponujecie zrobić na moim miejscu? Pogadać z nią i powiedzieć jak sytuacja wygląda z mojej strony, czy dać sobie spokój czy jeszcze coś innego zrobić?

Prosiłbym o poradę ;/

2

Odp: Zauroczyłem się...

zaprosić na kawę, chyba, że mieszka bardzo daleko (600km?) to zaprosić w swoje okolice na spędzenie wspólnie dnia rekreacyjno-turystycznie. jeśli będzie chciała to masz zielone światło, jeśli nie- to dobie daruj. raczej jak jej sie podoba inny facet to lipa wink

3

sosenek napisał/a:

zaprosić na kawę, chyba, że mieszka bardzo daleko (600km?) to zaprosić w swoje okolice na spędzenie wspólnie dnia rekreacyjno-turystycznie. jeśli będzie chciała to masz zielone światło, jeśli nie- to dobie daruj. raczej jak jej sie podoba inny facet to lipa wink

No tez tak mysle ze jak jej sie tamten koles podoba to nici z tego.Sprobowac mozesz ale moze byc ciezko.

4

@balsamasafu...

Możesz próbować ją poderwać jednak... I ona powinna dać Ci znak że też chce Ciebie. Ten znak jest najważniejszy. Bo inaczej jesteś tylko kolegą.

Możesz, o ile honor i odwaga Ci pozwolą, napisać jej że Cię zauroczyła -- dla dziewczyny to komplement, a Ty jej przekażesz wyraźną informację, że Ci się ona bardzo podoba. Jest to o tyle ryzykowne, że dziewczyny boją się, że ktoś kogo one nie chcą się w nich zauroczyły, a taka spłoszona dziewczyna najchętniej ucieka po prostu. Można by to zrobić tak:    "Wiesz... znamy się przez internet 5 lat, wiedziałem jak wyglądasz, ale to nasze spotkanie bardzo bardzo mocno odcisnęło się na mojej osobie, myślę o naszych rozmowach, cudownie się było spotkać, wydaje mi się, że zauroczyłaś mnie. Tak się czasami zdarza... i wiesz... ja sobie z tym poradzę, ale napisałem to abyś wiedziała, bo nie lubię trzymać takich rzeczy tylko u siebie w głowie. Potraktuj to jako komplement, a za chwilę dalej bdziemy tylko kolegami z gry online.". Jeśli jej na Tobie zależy to się otworzy. Jak chce odsunąć, to zdystansuje. 

W końcu możesz sprawdzić, czy ona była Tobą zainteresowana, co zrobiła w tym kierunku? Bo jeśli nie zrobiła nic, to znaczy, że to zauroczenie jednostronne.

I wiesz co? Ten inny jej kolega -- to nie ma znaczenia.

5

Gary

Właśnie planowałem coś takiego zrobić i napisać praktycznie tak samo jak Ty to ująłeś...
Generalnie wydaje mi się, że ona zauważa, że jestem jakiś inny i że coś mnie trapi. Stwierdziła, żebym wiedział, że zawsze z nią moge o wszystkim pogadać i żeby mówić wprost...

6

No to "wal wprost" -- tak najlepiej, ale zapewnij jej miękkie lądowanie aby nie musiała od Ciebie uciekać.
Coś w stylu "nie martw się, duży jestem chłopczyk, poradzę sobie, ale chciałem Ci powiedzieć, bo to dla dziewczyny komplement"... albo "wiele razy przeżywałem zauroczenie, wiem, ze motylki szybko odfruwają, ale to taki miły stan, a jeśli jeszcze mogę się podzielić tym z Tobą, to w ogóle czuję się szczęśliwy".

Najważniejsze są znaki jakie ona daje. Jak nie daje to znaczy, że nie jest zainteresowana.

7

To prawda... aktualnie często gadamy ze sobą itp. Boję się tylko, że jak jej to wyjawię to się wszystko popsuje i stracimy kontakt... Nie wiem jak ona na to zareaguje eh

8

Przejdzie Ci jak tylko się okażę, że nie odpowiada Twoim fantazjom o ideale.

9

W życiu już troche przeżyłem, kilka związków miałem i jeszcze żadna kobieta nie zrobiła na mnie takiego wrażenia i nie spowodowała we mnie tak szybko, takich uczuć i emocji..

10 Ostatnio edytowany przez hitome (2017-11-01 02:16:29)

blasamasafu napisał/a:

W życiu już troche przeżyłem, kilka związków miałem i jeszcze żadna kobieta nie zrobiła na mnie takiego wrażenia i nie spowodowała we mnie tak szybko, takich uczuć i emocji..

No.. we mnie też jeden wzbudził. Dziękuje za takie emocje. Postoję..
Z reguły facetów ciągnie do kobiety, która nie daje na sto procent do zrozumienia, że jest zainteresowana.. Pewnie zaistniał jakiś moment lub dwa, który utkwiły w pamięci. Kiedyś czytałam takie wypociny.. ,, Zatańcz przed nim w fontannie. Nigdy Cię nie zapomni.'' Ale jest trochę prawdy w tych ,,złotych radach''.

11

blasamasafu napisał/a:

To prawda... aktualnie często gadamy ze sobą itp. Boję się tylko, że jak jej to wyjawię to się wszystko popsuje i stracimy kontakt... Nie wiem jak ona na to zareaguje eh

Niczym nie ryzykujesz, a kto wie może i ona coś czuje?

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zauroczyłem się...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024