Jak ustalic rytm dnia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Jak ustalic rytm dnia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Jak ustalic rytm dnia?

Witam totalnie nie wiedziałam w jaki dział wpisac moj post. Uznałam ze to najopowirdniejszy dzial. Jak cos niech admin przeniesie.
1. Jak narazie mam synka 21mc i meza  ( hihi)
Moj plan dnia wyglada mniej wiecej tak:
-6, 6:30, 7 a nawet czasem 7:30 pobudka.
Jesli maz ma na rano to 5, 5:30
Dlatego ze mamy durne mieszkanie polaczone pokoje i kuchnia ( A moj to jak wychodzi do pracy to kuzwa zawsze musi kawe wypic kurna ja jakos umialam wyjsc bez kawy i jedzenia byle ludzie nie zostali obudzeni przezemnie. Juz nawet mu te kawe robie wieczoeem i kanapki do pracy a on i tak chodzi w kolo i chodzi. Czy tak trudno isc do kibla ubrac tam sie ogarnac wypic kawd i wyjsc? ) Tak wiec gdy moj ma na rano ja z mlodym o 5:30 juz nie spimy.
-8 a 9 dosypianie. Mlody idzie spac po sniadaniu o.o zajebiscie co nie?  Spi ok 1.5 h to ten brakujacy czas. Jesli  wstaje o 7 to idzoe na drzemke o 10 do ok 11 krodko.
- W miedzy czasie wiadomo obiad ogarnianie itp.
-13 lub 14 obiad. Zalezne to wszystko jak wstanie mlody.
-16 lub 17 drzemka chyba ze moj jest w domu  i zaburza mi rytm dnia to mlody albo nie spi alb zadypia ok 18 i wstaje o 19.
- 21 kompiel 22 sen lub 21 kompiel 23 sen.
Powiem tyle ze jak moj ma na popoludniu to jest zajebiscie. Idealnie wtedy mam.
A tak zaburzony caly charmonogram.  Boje sie bo totalnie nie wiem jal ulozyc dzien gdy na niach urodzi sie 2 dziecko. Jestem juz przerazona. Czasem mam ochote by pracowal znow na ochronie po 3r lub 48h przynajmiej mialam bym normalny rytm dnia.
Macie pomysl jak ulozyc dzien? Myslalam juz nawet by kupic jakis materac i spac w drugim pokoju. Mam dosc a wiem jak jest z niemowlakiem ( on pierwsze 6 mc byl za granica wiec najgorsze go ominelo) W listopadzie ide sklasac wniosek o wieksze najlepiej nieprzejaciowe mieszkanie bo nie wytrzymie cale zycie wstawac o 5. Kazdy jest inny on  jak ktos go przebudzi moze spac dalej ja i synek mamy juz pospane.
Mamy a wy jaki macie plan dnia? Najlepiej z 2 malymi dziecmi bo powiem wam ze z zmeczenia niewyspania chodze podirytowana opryskliwa i niezadowolona z zycia nienawidze siebie za to bo wyladowuje sie na synku krzucze o byle gowno np jak chce mi towarzuszyc w gorowanii lub przutulic.
powiem wam ze nie widze tego nie widze tego boje sie ze jak 2 sie urodzi to on wyjdzie do pracy a ja zostane z dwoma rozbudzonymi urwisami i albo pomozecie mi znalesc zloty srodek albo zamkne sie wtedy w domu bez klamek. A zmiana jego rytualu wyjscia do pracy nie wchodzi w gre. Ktos ma.pomysly?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak ustalic rytm dnia?

Porozmawiać z facetem, żeby się nie tłukł jak porypany.

Cyngli napisał/a:

Porozmawiać z facetem, żeby się nie tłukł jak porypany.

Nie ma szans gdyby choc z tej zasranej kawy zrezygnowal to bylo by lepiej bo zabral by zarcie ubral sie i wylaz.  A tak chodzi a to a tamto a kuzwa tego zapomnial kuzwa. Nie mowie juz tez o tym ze sasiad duren rok remontuje dzien w dzien boruje ja nie wiem jak to bedzie gdy mlody sie urodI to juz 2 remo t wiperw sasiadka podemna rok a teraz obok sasiad zaniedlugo znow rok a sie dowiedzialam ze nademna chce jak ci obok skoncza remontowac ja nie dam rady 3 remontu zniesc.

4

Przerąbane masz. Kupiłabym ten drugi materac i spałabym tam, póki by się facet nie oduczył kręcić o 5 rano jak smród po gaciach. Plus ewentualnie zatyczki do uszu, ale ich z kolei nie dasz dzieciom.

5 Ostatnio edytowany przez Zdesperowana21CHAN (2017-10-25 05:55:41)

Wlasnie ja tego nie ogarniam. Ma jedzenie do pracy zrobione sniadanie tez kawe tez mu robie dzien przed. Ja to bym robila tak wstaje ide do kuchni jem i pije biore ciuchy przygotowane dzien przed oraz torbe z jedzeniem. Ide do kibla torbe wieszam lub klase w przedpokoju. W kiblu sie ubieram ogarniam wychodze. A ten...
Wstaje->ubiera sie->idzie do kibla->idzie do kuchni->zas do kibla (zapomnial dezodorantu) -> do kuchni po jedzenie->A zapomnialem gdzie polozylem fona (zas krazy)-> stoi i mysli (kuzwa nad zyciem chyba) -> idzie do przedpokoju (cos mu upada) ->wychodzi.
Gdyby nie to ze nasz pokoj laczy lazienke kuchnie i drugi pokoj bylo by ok. Tyle ze mieszkam tu ponad 17 lat moja mama tata wstawali o 4 a nikogo nie budzili. Mozna? Mozna. Moze sie ogarnie jak drugi sie urodzi i bedzie nieprzytomny po calej nocy z kolkami.

Dlaczego faceci sa nie logiczni...

6

Faceci sa bardzo logiczni. To ty nie rozumiesz slowa logika. Oznacza ona wiazanie ze soba faktow w ciagi w ktorych jeden fakt wynika z innego lub innych przez zwiazek przyczynowo skutkowy.
A jesli chodzi o meritum- skoro twoj facet potrzebuje rano wiecej czasu niz ty, to LOGICZNE ze nie robi tego zeby ci dokuczyc, a dlatego ze wolniej sie budzi. Zaspany zapomina o kolejnych czynnosciach i dlatego wraca w kolejne miejsca po kilka razy. Co ty mozesz zrobic? Zostaw go. Uwolnij go od wulgaryzmow, braku tolerancji, pretensji o drobiazgi. Skoro nie potrafisz zaakceptowac tego ze twoj maz nie jest taki jak ty, to sie po prostu rozwiedz.

Faceci sa bardzo logiczni. To ty nie rozumiesz slowa logika. Oznacza ona wiazanie ze soba faktow w ciagi w ktorych jeden fakt wynika z innego lub innych przez zwiazek przyczynowo skutkowy.
A jesli chodzi o meritum- skoro twoj facet potrzebuje rano wiecej czasu niz ty, to LOGICZNE ze nie robi tego zeby ci dokuczyc, a dlatego ze wolniej sie budzi. Zaspany zapomina o kolejnych czynnosciach i dlatego wraca w kolejne miejsca po kilka razy. Co ty mozesz zrobic? Zostaw go. Uwolnij go od wulgaryzmow, braku tolerancji, pretensji o drobiazgi. Skoro nie potrafisz zaakceptowac tego ze twoj maz nie jest taki jak ty, to sie po prostu rozwiedz.

Pies psa zawsze bedzie bronil. Juz palicho ja ale budzi dzieci. Zycze ci bys mial codziennie o 5:30 budzonych 2 malych dzieci i nie wiedzial bys czy najpierw dac cyca czy uspokaiac starszego potem zostal bys z tym sam posprzatal zakupy obiad zmywanie miedzy tym cyc i zabawa z starszym na koniec dnia jeszcze dal dupy i byl zawsze wypoczety bo przecie ty tylko w domu siedzisz. Dla mnie 8h to relax sam moj mi przyznal (bedac z mlodym 30min) jak wytrzymuje to.  Bo mlody nie pozwolil w zrytego lola grac. Odp ze proste nie gram w durne gry moj relax po "robocie" to zmywanie. Prawda jest tala ze jestescie banda leniami myslacymi ze 8h  lub 12h zwalnia was z obowiazkow domowych. Dziwne ze kobieta musi po 12h jeszcze zapierniczac w domu

8

Zdesperowana21CHAN napisał/a:

Pies psa zawsze bedzie bronil. Juz palicho ja ale budzi dzieci. Zycze ci bys mial codziennie o 5:30 budzonych 2 malych dzieci i nie wiedzial bys czy najpierw dac cyca czy uspokaiac starszego potem zostal bys z tym sam posprzatal zakupy obiad zmywanie miedzy tym cyc i zabawa z starszym na koniec dnia jeszcze dal dupy i byl zawsze wypoczety bo przecie ty tylko w domu siedzisz. Dla mnie 8h to relax sam moj mi przyznal (bedac z mlodym 30min) jak wytrzymuje to.  Bo mlody nie pozwolil w zrytego lola grac. Odp ze proste nie gram w durne gry moj relax po "robocie" to zmywanie. Prawda jest tala ze jestescie banda leniami myslacymi ze 8h  lub 12h zwalnia was z obowiazkow domowych. Dziwne ze kobieta musi po 12h jeszcze zapierniczac w domu

Przykro mi to pisać, ale takiego faceta sobie wybrałaś i zdecydowałaś się mieć z nim dwoje dzieci.

Cyngli napisał/a:

A jesli chodzi o meritum- skoro twoj facet potrzebuje rano wiecej czasu niz ty, to LOGICZNE ze nie robi tego zeby ci dokuczyc, a dlatego ze wolniej sie budzi. Zaspany zapomina o kolejnych czynnosciach i dlatego wraca w kolejne miejsca po kilka razy. Co ty mozesz zrobic? Zostaw go. Uwolnij go od wulgaryzmow, braku tolerancji, pretensji o drobiazgi. Skoro
nie potrafisz zaakceptowac tego ze twoj maz nie jest taki jak ty, to sie po prostu rozwiedz.

Przykro mi to pisać, ale takiego faceta sobie wybrałaś i zdecydowałaś się mieć z nim dwoje dzieci.

Wiesz jak to mowia po slubie wychodza rozne rzeczy.

10

Za uwage o psach dziekuje. Jest to tylko kolejny przyklad jak wysoki poziom kultury prezentujesz.
A faceta masz takiego jakiego sobie wybralas. Jest leniwy? Skoro ma pewnosc ze wszystko ogarniesz to po co ma sie starac? Naturalny odruch unikac prac niekoniecznych. Mnie zona zmusila do uczestniczenia w obowiazkach domowych. Miala czas na sen, miala czas dla siebie. Nie karmilem piersia, ale coz, Bog nie dal sprzetu. To byly czasu pieluszek tetrowych (jesli w ogole rozumiesz co to znaczy), wiec pieluchy wstepnie plukalem i pralem ja. I razem wychowalismy trojke dzieci. Zona lubi pospac, wiec przez 10 godzin dziennie to ja ogarnialem wszystko.
Ale moja zona zamiast kurwowac jak ty, po prostu postawila sprawe jasno- ja robie to, ty tamto. I nie zaraz czy pozniej a teraz. Po krotkim czasie oboje zlapalismy rytm i jakos to poszlo.
A za zyczenia dziekuje. Odchowalem trojke dzieci, wiec moze z dwojka tez dalbym rade. Wstawalem wedle potrzeby, czasem o trzeciej, czasem o piatej, bywalo ze w ogole nie spalem jak dzieci byly chore. I zyje, szlag mnie nie trafil. A skoro ty nie potrafisz swojego meza zmusic do pomocy w tym z czym sobie nie radzisz, to jestes ciolek malorolny i tyle.
Nie podoba ci sie to jak jest? To zmien ten stan rzeczy. Popros stanowczo meza o pomoc w konkretnej czynnosci. Zaangazuj go w prace domowe zamiast na niego narzekac. Jesli mial wyniesc smieci i tego nie zrobil, to ich nie wynos, nie zrobil zakupow, nie daj mu obiadu itd itp. Nie chcesz, jak to nazwalas, dawac dupy bo jestes zmeczona, to nie dawaj. Powiedz jasno- musialam za ciebie zrobic to tamto i siamto i jestem zmeczona. Nie mam ochoty. A ty udajesz matke polke i jedyne co masz zamiar z tym zrobic to na kobiecym forum narzekac na mezczyzn.

11

Jeden pokój jest przechodni i w nim śpicie. Nie możesz spać w drugim pokoju?

Czesc przedewszystkim nie martw sie wszystko da sie zorganizowac bez rozwodu. To jest ostatnia rzecz o jakiej powinnas pomyslec. Jestescie malzenstwem wiec dogadacie sie :-) Mam dla Ciebie myślę że dwie rozsadne podpiwiedzi a zarazem rozwiazania Twojej sytuacji. Po pierwsze to trudniejsze a zarazem moze byc przyjemne "zamiana pokoi" moja rada jest taka zebyscie sie zamienili pokojami tzn ty zebys z synkiem byla w tym nieprzechodnim a maz w tym przechodnim. Uporacie sie z porannym wstawaniem. Oczywiscie bez rozmowy sie nie obejdzie z mezem skoro w drodze jest drugie dziecko to mysle ze sie kochacie I wspieracie I chcieliscie tego :-) trzeba teraz wszystko tak zorganizowac zebyscie sobie na wzajem nieprzeszkadzali. Pogadaj z mezem I zaplanujcie nowy pokoik dla Ciebie I dzieci a on niech spi (przynajmniej jak ma pierwsza zmiane) w tym pokoju przechodnim. Jemu tez bedzie lepiej bo nie bedzie sie musial martwic ze Was obudzi I najlepiej zeby sobie wszystko przygotowal wieczorem wiem ze tak robicie I mu pomagasz ale moze trzeba bardziej przynajmniej na poczatku waszej zamiany. Posprawdzaj czy wszystko ma na rano razem z telefonem. Dobrze by tez bylo zeby mial taka szafke dla siebie w ktorej ma dokumenty do pracy I jakby sobie czegos zapomnial to nie obudzi was znowu ;-) powiedz mi tez zebyscie razem zaplanowali wasz nowy pokoj niekoniecznie musi sie to wiazac z remontem tylko przeniesieniem mebli zrobcie projekt wymierzcie wszystko a zobaczysz ze sie zaangazuje w to I to was scali I zobaczy ze faktycznie potrzebujecie sie rano wyspac. Powiedz mu tylko czego potrzebujesz w pokoju zeby ci bylo wygodnie a napewno ci pomoze. Druga moja podpowiedzia dla Ciebie jest to zebys sobie prowadzila Planner nie musi to byc zakupiony w sklepie moze byc zwykly zeszyt ja taka mam :-) zapisz sobie w nim liste zadan na dany tydzien lub dzien I wazne wydarzenia tak zeby niezapomniec o niczym bo przy dwojce dzieci bedzie ci ciezko wszystko spamietac. Napewno dasz sobie rade. Zobaczysz ze taki planer ulatwi ci zycie :-) pozodzenia zycze :-)

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Jak ustalic rytm dnia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024