Najlepsza metoda na schudnięcie? Potrzebuje pomocy!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Najlepsza metoda na schudnięcie? Potrzebuje pomocy!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Najlepsza metoda na schudnięcie? Potrzebuje pomocy!!!

Dziewczyny, proszę poradźcie mi jak najszybciej schudnąć.
Próbowałam chyba już wszystkiego. Dieta dukana, dieta jajeczna, masaże wyszczuplające i nic. Chudnę 1-2 kilogramy i szybko nabieram znowu wagi.
Ważę w tej chwili prawie 100kg przy wzroście 173cm, kiedyś ważyłam 65kg...
Bardzo proszę o wszystkie szczere i sensowne porady!!
Dziękuję z góry za odpowiedzi!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez kasiapa (2017-10-16 22:31:42)

Odp: Najlepsza metoda na schudnięcie? Potrzebuje pomocy!!!

Według mnie te wszystkie "diety kapuściane" "diety Dukana" to pic na wodę. Też kiedyś tego próbowałam, ale z raczej słabym skutkiem. Myslę, że masaże odchudzające też nie działają... przecież od tego czy chudniemy czy tyjemy zależy kaloryczność.
Najważniejsze to udać się do dietetyka, który pomoże Ci ułożyć zdrową, normalną dietę. Możesz poszukać też całych pakietów odchudzających.

Ja 1.5 miesiąca temu kupiłam nutrisin, to jest cały program odchudzający. Kupujesz spalacz tłuszczu, dietetycy rozpisują Ci dietę odchudzającą i dają Ci dostęp do filmów z ćwiczeniami w domu. Jestem mega zadowolona, schudłam 4kg, jak dla mnie sporo, może można więcej, ale też nie zawsze śledziłam dietę w 100% i zdarzało mi się opuścić jakieś ćwiczenia.
Dla mnie najważniejsze, że dieta jest zdrowa, napisana przez super Panią dietetyk, sam spalacz też reklamują, że jest naturalny.

3 Ostatnio edytowany przez martucha25 (2017-10-16 22:41:15)

kasiapa napisał/a:

Według mnie te wszystkie "diety kapuściane" "diety Dukana" to pic na wodę. Też kiedyś tego próbowałam, ale z raczej słabym skutkiem. Myslę, że masaże odchudzające też nie działają... przecież od tego czy chudniemy czy tyjemy zależy kaloryczność.
Najważniejsze to udać się do dietetyka, który pomoże Ci ułożyć zdrową, normalną dietę. Możesz poszukać też całych pakietów odchudzających.

Ja 1.5 miesiąca temu kupiłam nutrisin, to jest cały program odchudzający. Kupujesz spalacz tłuszczu, dietetycy rozpisują Ci dietę odchudzającą i dają Ci dostęp do filmów z ćwiczeniami w domu. Jestem mega zadowolona, schudłam 4kg, jak dla mnie sporo, może można więcej, ale też nie zawsze śledziłam dietę w 100% i zdarzało mi się opuścić jakieś ćwiczenia.
Dla mnie najważniejsze, że dieta jest zdrowa, napisana przez super Panią dietetyk, sam spalacz też reklamują, że jest naturalny.

Gdzie można to kupić? yikes Jaka cena? Ten spalacz działa czy bardziej działa dieta i ćwiczenia?

4

martucha, wydaje mi się, że wszystko razem, ciężko powiedzieć.
Spalacz działa na pewno, bo czuję, jak mnie "grzeje" od środka i też hamuje trochę apetyt.
Dieta i treningi są dobre, bo nie przesadzone. Sama dieta jest normalna, czyli nawet naleśniki big_smile np. sałatka z kuczakiem, jajka w majonezie (light), normalne fajne posiłki.
Miesięczny kosztuje chyba 127zł ze wszystkim, mi kupiła siostra 3-miesięczny. Możesz kupić na www.nutrisin.pl, potem tam się możesz logować do treningów i diety smile

5

Diete mozesz sama sobie rozpisac tylko może to zająć trochę czasu i przeczytania kilku dobrych opracowań w internecie.
No ale wiadomo, lepiej zawsze jak zrobi to ktoś profesjonalnie, ewentualnie możesz dać komuś do sprawdzenia jak rozpiszesz.
Dzięki Kasiapa smile ten nutrisin wygląda w sumie nieźle smile

6 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-10-16 23:16:48)

Pierwszy i najwiekszy błąd - "Jak najszybciej schudnac?"
A moze najpierw zastanow sie i zapytaj jak skutecznie schudnac?

Trzy lata temu wazylam ponad 100 kg - najlepsza dieta to cierpliwosc i wytrwalosc. PRZEDE WSZYSTKIM   musisz zrozumiec, że to bedzie trwalo - nie miesiac, nie trzy i nawet nie pol roku. Przy takiej wadze dwa lata diety to monimum.

DWA LATA, a nie dwa miesiace. Rok by zgubic nadmiar kilogramow, pol roku by ja ustabilizowac ( tzn ile MAX mozesz jesc by nie tyc) i kolejne pol roku na "stabilizacje psychiki" tzn ile i jak czesto mozesz sobie pozwolic na grzeszki typu kawalek ciasta, czekolade przy normalnym codziennym odzywianiu by nie tyc.

A dieta? Dla ludzi z duza otyloscia najlepsze sa diety niskoweglowodanowe, bo przy duzej nadwadze zawsze jest problem ze zbyt wysokim cukrem we krwi

7

Nie daj się, to perfidna reklama. Myślę, że smutno będzie ci to usłyszeć, ale jedynym skutecznym sposobem jest mało jeść i dużo ćwiczyć, pić dużo wody.
(Oczywiście są zabiegi pomniejszania żołądka, czy ośrodki odchudzania, ale sama zdecydujesz, czy to już ten moment)

Przy takiej wadze warto skorzystać ze wsparcia dietetyka, żeby wypracować odpowiednią dietę, żebyś jadła to co lubisz, a nie jakieś cuda, których nie będziesz nawet potrafiła zrobić, ale musisz wiedzieć, że schudnięcie, to nie jest praca na rok i potem koniec. To jest zmiana myślenia, zmiana na całe życie, zmiana tego, co jesz, kiedy jesz, jak jesz, jak myślisz o jedzeniu. Tylko zmiana nastawienia pozwoli ci na trwałe zrzucenie wagi.

Właśnie czytałam niesamowicie ciekawy artykuł do magisterki, właśnie o odchudzaniu. Są dwa rodzaje podejścia do jedzenia, ludzie ograniczający się i nie ograniczający się. Ludzie otyli i ograniczający się przy podejmowaniu decyzji o odchudzaniu kierują się innymi zasadami niż osoby nie ograniczające się. Na przykład wykazano, że u osób ograniczających sobie jedzenie nie ma zależności pomiędzy podjętą decyzją o odchudzaniu a zachowaniem. Czyli decydujesz się nie jeść słodyczy, a potem w ogóle robisz to co zawsze, decyzja nie ma wpływu na zachowanie. Ma to różne źródła. Podstawa jest taka, że w głowie masz dwa cele - jeden to odchudzanie,  a drugi sprawianie sobie przyjemności poprzez jedzenie. Te cele są sprzeczne, jeden wygrywa.  A wiadomo, dążenia hedonistyczne są tu i teraz, więc silniejsze niż odległa sylwetka czy zdrowie. Poza tym osoby ograniczające sobie jedzenie mają też tak, że bardzo silnie działają na nie bodźce o jedzeniu (apetyczny widok czy zapach uruchamia cel: przyjemność z jedzenia). Wystarczy widok czy zapach, uruchamia się dążenie do przyjemności, cel: dieta zostaje zatrzymany. Niesamowite, nie? Ponadto jeszcze, osoby nieograniczające się mają takie powiązanie: niezdrowe jedzenie -> dieta, natomiast osoby ograniczające się mają takie: niezdrowe jedzenie -> przyjemność.
Porad jest kilka w tym artykule. Jedna z nich to szczegółowe planowanie co robię, gdy coś się wydarza. "Gdy ktoś mi proponuję ciastko, proszę o zrobienie mi herbaty zamiast tego".
Ważne też jest zaplanowanie sobie myślenia o diecie. Czyli wytworzenie sobie nawyku myślenia o tym, co jesz. Choćby na takim prostym przykładzie: wybierz sobie pięć potraw, których ci jest sobie trudno odmówić (pizza, frytki, chipsy, czekolada, ciastka) i zaplanuj sobie, że za każdym razem, kiedy najdzie cię ochota na te rzeczy, pomyślisz o diecie.
Badanie pokazuje, że osoby, które tak robiły, jadły tyle samo tych dań co osoby, którym udało się zmienić nawyki żywieniowe i schudnąć.

Co chciałam przez to pokazać to fakt, że dieta, to nie to co jesz, ale to co myślisz. Zmiana świadomości, przekształcenie myślenia.

8 Ostatnio edytowany przez kasiapa (2017-10-16 23:34:41)

Monoceros - dzięki za bycie na posterunku, ale nie jestem botem reklamowym, właśnie przez takie komentarze mam opory przed doradzaniem komukolwiek i dzieleniem sie jakimkolwiek doświadczeniem.
Piszesz "mało jeść" to jest nieprawda. Kurka25 napisała, że stosowała rózne diety i tylko pojawił się efekt jojo.

Najważniejsza jest ujemna kaloryczność, co nie znaczy, że jest to mało jedzenia.
Moja dzienna kaloryczność to 1900 KCAL- to jest 5 posiłków dziennie. Nie jest to wcale "mało jedzenia", a chudnę.

Nie można się głodzić, bo to niezdrowe. Dieta musi zawierać pełnowartościowe i smaczne posiłki, bo inaczej się zniechęcisz.

Napisałam, żeby Kurka25 udała się najpierw do dietetyka.
Moje doświadczenie z dietą, treningami i spalaczem tłuszczu, który aktualnie stosuje jest b. dobre, ale nie będę już więcej pisała nazwy, żebyś się więcej do mnie nie przyczepiła.

Tak jak pisałam wcześniej: 1. dietetyk 2. jakiś kompleksowy program z indywidualnie dopasowaną dietą i treningami.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Najlepsza metoda na schudnięcie? Potrzebuje pomocy!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024