czym smarować po ugryzieniu ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » czym smarować po ugryzieniu ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: czym smarować po ugryzieniu ?

Witam ! Z tej strony mężczyzna lat 25. Może tak na wstępie. Wiem gdzie się znajduję. Ale mam problem. Jakieś 2 miesiące temu coś mnie ugryzło... byłem przekonany, że to komar.. ale dziwnie po tygodniu nic nie zeszło, a mnie to swędziało więc to drapałem.. ach ta głupota... minęło już 7 tygodni ale nadal się nic nie goi.. Nie wiem co z tym zrobić.. A jestem kierowcą ciężarówki i więcej mnie nie ma niż jestem. Pojawiam się dosłownie na 6 dni w miesiącu... tak wiem masakra... od tygodnia smaruję to Maxibiotic albo Tribiotic w maści/żelu lecz niestety po 7 dniach zero zmian...

zdjęcia jak to wygląda... Takie coś mam tylko w tych miejscach co na zdjęciu.

stopa

http://wgrajo.pl/img/20171012184700.jpg

łydka

http://wgrajo.pl/img/20171012184649.jpg

ktoś jakaś maść poleci ? Wiem lepiej lekarz...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czym smarować po ugryzieniu ?

Do lekarza marsz. Zrób sobie morfologie i cukier.

3

dlaczego ? a coś poważnego ?

4

Jednym z objawów cukrzycy jest utrudnione gojenie ran, zwłaszcza w obrębie kończyn dolnych. Nie musi być, ale może być problem z cukrem. Do lekarza nie możesz po prostu pójść?

5

Jak wyżej.
Wydłużone gojenie się ranjest niepokojące.
Zwykłe ślady po ugryzieniu już by dawno zniknęły.

Obstawiam albo coś z cukrem, albo jakieś uczulenie. Musi to obejrzeć ktoś kompetentny.

6

Witam ponownie !
        Tak to wyglądało na dzień koło 20 września zaraz po ugryzieniu... nie wiem co to mnie ugryzło...

http://wgrajo.pl/img/20170921110340.jpg

a tak wygląda to gdzieś po około miesiącu

http://wgrajo.pl/img/20171012184649.jpg

byłem wczoraj u lekarza... niestety nie było mojego tylko jakiś "dziadek". Pokazałem mu zdjęcia zaraz po ugryzieniu. Powiedział " coś Pana ugryzło, może jakiś komar" hmm mnie już tyle razy w życiu ugryzł komar, że na pewno to nie z komara... wiadomo drapanie też robi swoje...

lekarz przepisał mi

tabletki Clatra raz dziennie
oraz maść Lorinden

również poprosiłem o skierowanie na badania wypisał mi na cukier, krew pełną, cholesterol i glicerydy jak dobrze pamiętam.

Stwierdziłem, że hmm nie jestem pewny tego lekarza. A, że jako kierowca ciężarówki wiecznie mnie nie ma to zacząłem działać, gdyż czas tutaj u mnie jest wyznacznikiem.

poszedłem do Dermatologa. Doktorka stwierdziła, że mnie coś ugryzło, ale nie jest w stanie powiedzieć co. Zobaczyła na zdjęcia. Przepisała mi
Bedicort G maść. Smarować i obserwować i za tydzień do kontroli czy coś się zmienia.

Zobaczymy co dalej. W poniedziałek w trasę wrócę w czwartek wieczór, także w piątek z rana będę robić badania... Zobaczymy co dalej.

7

Na pewno nie komar. Może pluskwy...?

8

Ale mnie wystraszyliście na prawdę z tą cukrzycą... Zrobiłem badania...

http://wgrajo.pl/img/1zpz.jpg

http://wgrajo.pl/img/22pep.jpg

Dziękować Bogu jestem zdrowy! Byłem u lakarza z wynikami. Powiedział, że są OK.

WYSTRASZYLIŚCIE MNIE !!!! Jako kierowca ciężarówki, gdzie nie ma mnie w domu po tydzień, dwa na prawdę miałem już dziwne myśli... ale ufff odpukać... ale co nie zmienia faktu, że się goi, ale blizna się robi.. tylko nie wiedzą co to za dziadostwo mnie ugryzło. W poniedziałek wizyta u Dermatologa znowu. Bedicort G nie pomógł.

9

Zadbaj o swoją dietę. Ten cukier i cholesterol są wysoko, jak nie zaczniesz teraz jeść zdrowiej, to za kilka lat możesz mieć problem.

10 Ostatnio edytowany przez Mama Emigrantka (2017-10-28 11:17:13)

Dam Ci przepis na cos prostego- zrob sobie paste z wody i kurkumy. Kurkuma to przyprawa, do kupienia w supermarketach. Wrzuc troche kurkumy do miseczki, tak ze dwie lyzeczki do herbaty. Ddaj troszke wody, by sie zrobila pasta, a nie woda z kurkuma. I ta paste przyloz na kazda rane, zaklej plastrem. Zrob sobei to rano przed trasa i na noc.

Kurkuma jest antybakteryjna, pomaga krwi formowac strupy i zabija bakterie w ranach. W Indiach stosowali to od dawna, ja tez stosuje. Nie na darmo mnie adminka tu przezwala szamanka, bo ja mam tendencje do wykorzystywania naturalnych sposobow leczenia :-). Na pewno Ci nie zaszkodzi. Bedziesz miec troche zolta skore po kurkumie, gdy odkleisz plaster, ale to sie da zmyc.  A gdy bakterie wygina, to Cie tez przestanie swedziec :-).

Jezeli lubisz czosnek, polecam wzbogacenie diety o jego ogromne ilosci- zabija cholesterol. Cukier mozna latwo zwalczyc, kombinujac posilki tak, zebys byl po prostu syty. Ja mialam tez problemy z cukrem, a obecnie jedna paczka ciasteczek starcza na caly tydzien. Nawet nie jem ciasteczek codzienne, tylko gdy mam ochote, na jedno czy dwa. Herbate slodze miodem i cukier mam w normie. Do kawy jest tyle zamiennikow cukru i slodzikow, ze glowa boli.

Ja jem jajka co tydzien i cholesterol mam w normie. Podaje przyklad laczenia przyjemnego z pozytecznym, czyli przepis na paste jajeczna z kurkuma. Jajka ugotowac, rozdrobnic widelcem (najszybszy sposob). Posiekac cebule. Lyzeczke musztardy wymieszac z  majonezem (moze byc light) i lyzeczka kurkumy (lub poltora, jak kto lubi). Ddac sos do cebuli i jajek, wymieszac. Masz syta paste do kanapek. Ani Ci w glowie bedzie cukier. Zaprzyjaznij sie z przyprawami i ziolami- duzo nie kosztuja. To Twoj sprzymierzeniec w walce z bakteriami, przeziebieniem i poczuciem glodu. W trasie masz byc zdrowy i najedzony, prawda?

11

a propo słodyczy... smile to ja w ogóle ich nie jem! 

Nie lubię. Jogurtów smakowych, pączków, bułek słodkich - nie jem takich rzeczy:). paluszków, cukierków, nie jem

sporadycznie banan się zdarzy smile. Jem za to dużo mięsa, piersi z kurczaka, łopatka, karkówka, czasami jajka.

Jeśli chodzi o kawę, to w ogóle jej nie piję. Nie piłem, nie piję i nie zamierzam pić.

Piję jedynie wodę ( nestle, nałęczowianka, muszyna ) i Colę ale tylko zero cola tylko zero, nie lubię smakowej.

Alkoholi zero, nie nawidzę alkoholu, piwa, papierosów nic z tych rzeczy.

12

MichalDamon napisał/a:

a propo słodyczy... smile to ja w ogóle ich nie jem! 

Nie lubię. Jogurtów smakowych, pączków, bułek słodkich - nie jem takich rzeczy:). paluszków, cukierków, nie jem

sporadycznie banan się zdarzy smile. Jem za to dużo mięsa, piersi z kurczaka, łopatka, karkówka, czasami jajka.

Jeśli chodzi o kawę, to w ogóle jej nie piję. Nie piłem, nie piję i nie zamierzam pić.

Piję jedynie wodę ( nestle, nałęczowianka, muszyna ) i Colę ale tylko zero cola tylko zero, nie lubię smakowej.

Alkoholi zero, nie nawidzę alkoholu, piwa, papierosów nic z tych rzeczy.

Słodycze mogą dla mnie nie istnieć, z powodu przyjmowania leków alkoholu nie tykam już od jakiegoś czasu, nie pijam słodkich napojów ani nie jem, nie piję nic, co gwałtownie podnosi poziom glukozy w organizmie. Co istotne, jestem szczupła i sporo się ruszam, aktywność fizyczna zdecydowanie nie jest mi obca. Nie masz pojęcia, jakie było moje zdziwienie, kiedy w marcu stwierdzono u mnie stan przedcukrzycowy. Z podniesionym cholesterolem walczę już od lat - dietą i aktywnością fizyczną, a mimo to jego poziom stale mi rośnie - czasem winna jest po prostu genetyka.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » czym smarować po ugryzieniu ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024