Możliwy związek bez bycia zakochanym i miłości? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Możliwy związek bez bycia zakochanym i miłości?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Możliwy związek bez bycia zakochanym i miłości?

Czy można z kimś być kilka lat nie będąc zakochanym w nim ?
Stworzyć związek na tym, że ktoś kogoś pociąga seksualnie i łączy seks? Nie mam na myśli związków w których jedna ze stron jest dla pieniędzy, tylko tak po prostu"z wygody", facet wiąże się z kobietą, bo ma seks. Twierdzi, że nigdy jej nie kochał,nie był zakochany ale pociągała go fizycznie. A po ok 2,5 roku związku mówi o niej sporo i twierdzi, że tyle z nią był i to dlatego a zakochania nie było. Był seks i to mu wystarczało a gdy opadła fascynacja seksualna okazało się, że jedyne o czym może z nią porozmawiać to paznokcie i zakupy. Nazywając ją półinteligentką i idiotką.

1.Druga kwestia - jeśli się nie jest w kimś zakochanym a nosi się zdjęcia tej osoby w portfelu i ma się problem z wyrzuceniem rzeczy po niej a nowej dziewczyny opowiada o niej ciągle (zapierając się, że nie wróci do niej) to wynika to z przyzwyczajenia a może jednak zakochania?
2. Ta kobieta nie była Polką, choć mieszka tu od urodzenia. On twierdzi, że nie chciał z nią być na poważnie bo na żonę to tylko Polkę. Z kolei mi ma za złe, że umawiałam się z południowcami (Włoch, Grek, Hiszpan, Portugalczyk) nazywając ich "brudasami", natomiast sam był z kobietą (
Też z południa)) nacji cieszącej się niezbyt dobrą opinią na świecie.. Nie ciężko zgadnąć.
3. Ta kobieta się w nim kochała zanim weszła z nim w związek. Seks zainicjowała bardzo szybko, na 4 spotkaniu.

Jak byście to odbieraly? Zakochanie jednak czy może przyzwyczajenie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2017-10-11 14:29:33)

Odp: Możliwy związek bez bycia zakochanym i miłości?
lenkalenkowa95 napisał/a:

Czy można z kimś być kilka lat nie będąc zakochanym w nim ?
Stworzyć związek na tym, że ktoś kogoś pociąga seksualnie i łączy seks? Nie mam na myśli związków w których jedna ze stron jest dla pieniędzy, tylko tak po prostu"z wygody", facet wiąże się z kobietą, bo ma seks. Twierdzi, że nigdy jej nie kochał,nie był zakochany ale pociągała go fizycznie. A po ok 2,5 roku związku mówi o niej sporo i twierdzi, że tyle z nią był i to dlatego a zakochania nie było. Był seks i to mu wystarczało a gdy opadła fascynacja seksualna okazało się, że jedyne o czym może z nią porozmawiać to paznokcie i zakupy. Nazywając ją półinteligentką i idiotką.

1.Druga kwestia - jeśli się nie jest w kimś zakochanym a nosi się zdjęcia tej osoby w portfelu i ma się problem z wyrzuceniem rzeczy po niej a nowej dziewczyny opowiada o niej ciągle (zapierając się, że nie wróci do niej) to wynika to z przyzwyczajenia a może jednak zakochania?
2. Ta kobieta nie była Polką, choć mieszka tu od urodzenia. On twierdzi, że nie chciał z nią być na poważnie bo na żonę to tylko Polkę. Z kolei mi ma za złe, że umawiałam się z południowcami (Włoch, Grek, Hiszpan, Portugalczyk) nazywając ich "brudasami", natomiast sam był z kobietą (
Też z południa)) nacji cieszącej się niezbyt dobrą opinią na świecie.. Nie ciężko zgadnąć.
3. Ta kobieta się w nim kochała zanim weszła z nim w związek. Seks zainicjowała bardzo szybko, na 4 spotkaniu.

Jak byście to odbieraly? Zakochanie jednak czy może przyzwyczajenie?

Wszystko jest możliwe smile
Związek oparty na fascynacji erotycznej może być bardzo mocny. Raczej dłużej nie potrwa, bo natura tak to stworzyła, że dopalacze, związane z zakochaniem wyrażającym się w fascynacji erotycznej właśnie, kończą się po jakimś czasie. Potem trzeba już czegoś więcej, żeby związek jeśli nie rozwijać, to przynajmniej ciągnąć wink
Ale przecież nie można wykluczyć, że spotka się dwoje ludzi, dla których związek pozawerbalny i więż oparta niemal wyłącznie na fizyczności będzie najważniejsza i decydująca przez wiele, wiele lat. Wtedy głównie przez seks można sobie okazywać miłość, bo dla obojga seks jest najwyżej lub baaaardzo wysoko w hierarchii wartości.
Na przykład są takie osoby, które mają niezaspokojone potrzeby pierwotnej bliskości i dla nich seks jest dużo ważniejszy w związku niż połączenie emocjonalne, intelektualne czy duchowe.

3

A co Cię obchodzi jego była?

4

To zalezy od czlowieka.Jezeli jest sie szczesliwy w danym zwiazku to niepotrzebne jest zakochanie bo ten ktos jest dla nas jak bardzo bliski przyjaciel i to z nim chcemy sie smiac,byc i zyc.

5

Po co chcesz ciągnąć związek, skoro mu nie ufasz, a jego postępowanie cię denerwuje. Olej go i poszukaj kogoś ogarniętego i to z nim się zwiąż.

6 Ostatnio edytowany przez zatroskany internauta (2017-10-12 08:08:09)

summerka88 napisał/a:

Wszystko jest możliwe smile
Związek oparty na fascynacji erotycznej może być bardzo mocny. Raczej dłużej nie potrwa, bo natura tak to stworzyła, że dopalacze, związane z zakochaniem wyrażającym się w fascynacji erotycznej właśnie, kończą się po jakimś czasie. Potem trzeba już czegoś więcej, żeby związek jeśli nie rozwijać, to przynajmniej ciągnąć wink
Ale przecież nie można wykluczyć, że spotka się dwoje ludzi, dla których związek pozawerbalny i więż oparta niemal wyłącznie na fizyczności będzie najważniejsza i decydująca przez wiele, wiele lat. Wtedy głównie przez seks można sobie okazywać miłość, bo dla obojga seks jest najwyżej lub baaaardzo wysoko w hierarchii wartości.
Na przykład są takie osoby, które mają niezaspokojone potrzeby pierwotnej bliskości i dla nich seks jest dużo ważniejszy w związku niż połączenie emocjonalne, intelektualne czy duchowe.

Sporo w tym racji. Niemniej fizyczność przemija z wiekiem, a mentalność pozostaje. Znam wiele osób, które poznały się i od początku dobrze dogadywały, miały te same wartości w życiu i zbudowały relacje na przyjaźni oraz zdobytym z czasem zaufaniu (poziomu zaufania nie da się osiągnąć "na szybko"). Uczucie pojawiło się u nich z biegiem lat. Dlatego uważam, że takie związki są najmocniejsze i potrafią przetrwać praktycznie wszystko.

7

ja myślę, że on ją kochał i jeszcze o niej nie zapomniał, widocznie ona chciała zakończyć związek, na co jego reakcją jest złość (nazywanie je półinteligentna idiotka) i zaprzeczenie (mówienie, że jej nie kocha). po prostu stara się to wyprzeć z głowy.
kiedy się rozstali?

8

sosenek napisał/a:

ja myślę, że on ją kochał i jeszcze o niej nie zapomniał, widocznie ona chciała zakończyć związek, na co jego reakcją jest złość (nazywanie je półinteligentna idiotka) i zaprzeczenie (mówienie, że jej nie kocha). po prostu stara się to wyprzeć z głowy.
kiedy się rozstali?

Prawie 3 miesiące temu się rozstali.

To nie jest tak, że on ją wyzywa ciągle. To było na początku gdy o niej opowiadał więcej, powiedział, że to typowa kosmetyczka, panna, która jest prosta.

To ona była w nim zakochana od pewnego czasu gdy wchodziła w związek z nim, on twierdzi, że nigdy nie dawała mu nic więcej niż seks, spędzanie czasu, nie dawała mu nic głębszego tylko jeszcze zabijała dobroć swoim zrzędzeniem, wiecznym niezadowoleniem. Nie chodził z nią za rękę,nie przytulał.
To samo powiedziała jego mama - on nigdy nie był zakochany. Był z nią bo był.

Jakiś czas temu powiedział mi, że szukał kiedyś panny do "bzykania" i poznał ją, następnie jakiś czas temu powiedział sobie, że szuka dziewczyny na żonę i poznał mnie.

lenkalenkowa95 napisał/a:

To nie jest tak, że on ją wyzywa ciągle. To było na początku gdy o niej opowiadał więcej, powiedział, że to typowa kosmetyczka, panna, która jest prosta.

To ona była w nim zakochana od pewnego czasu gdy wchodziła w związek z nim, on twierdzi, że nigdy nie dawała mu nic więcej niż seks, spędzanie czasu, nie dawała mu nic głębszego tylko jeszcze zabijała dobroć swoim zrzędzeniem, wiecznym niezadowoleniem. Nie chodził z nią za rękę,nie przytulał.
To samo powiedziała jego mama - on nigdy nie był zakochany. Był z nią bo był.

Jakiś czas temu powiedział mi, że szukał kiedyś panny do "bzykania" i poznał ją, następnie jakiś czas temu powiedział sobie, że szuka dziewczyny na żonę i poznał mnie.

Był z nią bo był? To chyba już reguła dla tych związków opartych na cielesności, gdzie nie ma czegoś takiego jak poszanowanie, rozmowy (również o problemach), zrozumienie i chęć budowania czegoś wspólnie. Czysty biznes dla obu stron. Gorzej, gdy 1 ze stron poczuje coś więcej i zaczyna się starcie ze ścianą...

10

zatroskany internauta napisał/a:

Był z nią bo był? To chyba już reguła dla tych związków opartych na cielesności, gdzie nie ma czegoś takiego jak poszanowanie, rozmowy (również o problemach), zrozumienie i chęć budowania czegoś wspólnie. Czysty biznes dla obu stron. Gorzej, gdy 1 ze stron poczuje coś więcej i zaczyna się starcie ze ścianą...

Proszę wierzyć, że mnie to też przeraża. To jest obrzydliwe. Niestety tak bywa  gdy zaczyna się związek od seksu, który przysłania przez jakiś czas cechy drugiej osoby, zaburza percepcję postrzegania.

11

Jaki wstrętny typ. Nie przeszkadza ci to co on o niej mówi? Jeśli był z nią tylko dla seksu to po co teraz z taką pogardą opowiada jaka  to z niej idiotka zabijająca jego dobroć. Sam ją wybrał i co, posuwał laske którą gardził?
A tobie co mówi? Że kocha i nagle poznał miłość swojego życia? Jak coś nie wyjdzie to zobaczysz jak ci cztery litery obrobi.
Wyjątkowa gnida jak dla mnie.

12

Dlatego ja jestem zwolenniczką tego, że nie powinno uprawiać się seksu na pierwszym spotkaniu. Ja ze swoim mężczyzną, z którym jestem już od prawie 5 lat, pierwszy raz poszłam do łóżka po 6 miesiącach związku. Było warto, bo ja się na coś dłużej czeka to lepiej smakuje. Poza tym, można robić wiele innych rzeczy niż tylko uprawiać seks, a to w związku jest bardzo ważne.

13

Związek bez uczucia nazywa się "sponsoring"... i ZUS.

14 Ostatnio edytowany przez agta (2017-10-12 12:16:08)

Moim zdaniem jest możliwy taki związek i w mojej opinii, jak tak obserwuje przyjaciół, znajomych, rodzinę, to żyje tak większość społeczeństwa, tylko akirat z tego co ja widzę wokół mnie, nie chodzi o seks, tylko o przywiązanie, bezpieczeństwo, rutynę, obiad na stole itp. Ten przypadek, który opisujesz to akurat było wg mnie zakochanie. Zawsze, kiedy chciałam mieć przy sobie przedmiot danej osoby, czy jej zdjęcie, to byłam zakochana.

15

Uczucie jest zawsze. Chemia jak to chemia, wypala się. Dla mnie najważniejsze jest to, co po niej...

16

Araquelle napisał/a:

Jaki wstrętny typ. Nie przeszkadza ci to co on o niej mówi? Jeśli był z nią tylko dla seksu to po co teraz z taką pogardą opowiada jaka  to z niej idiotka zabijająca jego dobroć. Sam ją wybrał i co, posuwał laske którą gardził?
A tobie co mówi? Że kocha i nagle poznał miłość swojego życia? Jak coś nie wyjdzie to zobaczysz jak ci cztery litery obrobi.

Tak, to jest druga strona medalu. Chociaż autorka wcale nie prosiła ani nie pytała o ocenę jego zachowania.
Sama zastanawiam się, czy bardziej nie mieści jej się w głowie, że można z kimś tworzyć związek oparty tylko na fascynacji seksualnej, czy chce wierzyć w to, że jest tak wyjątkowa, że zostanie przez niego potraktowana inaczej niż poprzednia, czy przemawiają przez nią obawy, że jest plasterkiem na zranione serduszko, czyli zostanie użyta przedmiotowo do zaleczenia rany.

17

summerka88 napisał/a:
Araquelle napisał/a:

Tak, to jest druga strona medalu. Chociaż autorka wcale nie prosiła ani nie pytała o ocenę jego zachowania.
Sama zastanawiam się, czy bardziej nie mieści jej się w głowie, że można z kimś tworzyć związek oparty tylko na fascynacji seksualnej, czy chce wierzyć w to, że jest tak wyjątkowa, że zostanie przez niego potraktowana inaczej niż poprzednia, czy przemawiają przez nią obawy, że jest plasterkiem na zranione serduszko, czyli zostanie użyta przedmiotowo do zaleczenia rany.

Wybacz, ale ja nie planuję mu wskoczyć do łóżka w najbliższych miesiącach, nie oczekuję na słowa "kocham Cię", bo sama nigdy takich nie powiedziałam żadnemu facetowi ('95 z mojego niku to nie mój rocznik).

Nie łykam wszystkiego jak młody pelikan,nie planuję zdobywać uczucia przez seks. To nie ja.

Zdaję sobie jednak sprawę, że przez 3tygodnie on rozmawiał ze mną więcej przez telefon niż z nią przez 2,5 roku związku.
Ostatni rekord- rozmawialiśmy 6 godzin. Cały czas dzwoni.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Możliwy związek bez bycia zakochanym i miłości?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024