Strach przed samotnością ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Strach przed samotnością ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Strach przed samotnością ?

Hej, mam pewien problem, mam dopiero 20 lat (albo juz). Jestem dość owarta osobą, spedzam czas ze znajomymi, czesto wychodze , cwicze na siłowni itd. 3 miesiace temu zakonczyl sie moj 2 letni związek, pomimo tak mlodego jeszcze wieku, jak zobaczylem moja była odrazu powiedziałem sobie ze to jest ta z ktora sie ozenie. Niestety po w latach czar prysl bo stwierdziła ze cos sie w niej wypaliło. Odnosze sie do niej dalej z jakims sentymentem. Ale teraz nie moge sie pozbyc mysli ze juz nikogo nie znajde, ze bede sam i nie bedzie mi dane zalozyc rodziny. Mimo ze staram sie pozbyc tej mysli to nie mogę. Zastanawiam sie czy to echo rozstania czy to minie, ktos byl w posobnej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strach przed samotnością ?

Spokojnie, jesteś jeszcze bardzo młody, masz dopiero 20 lat, a już dwuletni związek na koncie, więc jak widać, nie masz problemów z nawiązywaniem znajomości i nie odczuwasz strachu przed bliskością. Powiem Ci z własnego doświadczenia, że zawsze niedługo po rozstaniu pojawiają się myśli, że już zawsze będzie się samemu, że nikogo się nie pozna itd. I te myśli często sieją panikę, wpędzają nas w desperację wręcz i szukanie na siłę, byleby kogoś mieć i ten strach zlikwidować. A to jest złe, musisz przede wszystkim dać sobie czas na przebolenie rozstania, na przejście każdego etapu "żałoby" po rozstaniu. Dobrze robisz, że jesteś otwarty, wychodzisz z domu, ćwiczysz. Ale pamiętaj jeszcze, żeby nie pakować się na siłę zbyt szybko w kolejny związek. Klin klinem rzadko wychodzi, albo Ty byś cierpiał, albo ta dziewczyna, która miałaby być klinem. Najlepiej to odczekać do czasu, gdy poczuje się, że jesteś już gotowy na nowy związek. Nigdy nie jest za późno, jakbyś miał 80 lat, to napisałabym, że teoretycznie też są szanse, jak zdrowie dopisze, wiele osób nawet w tak późnym wieku od nowa się zakochuje. Nie piszę, że będziesz czekać do 80 na miłość tongue, ale że prędzej czy później się doczekasz, jak nie będziesz czuł "przymusu" i nie będzie po Tobie widać desperacji, to prędzej smile

3

w tym wieku strach przed samotnością? Trzeba nabrać do wszystkiego dystansu…

4

Chłopaku, uszy do góry big_smile
Znajdziesz sobie kogoś, na bank. Jesteś aktywny, dbasz o siebie, wychodzisz do ludzi. Wcześniej czy później jakaś dziewczyna wpadnie ci w oko. Być może obecnie wydaje ci się, że nikogo nie znajdziesz, może nawet że nie znajdziesz nikogo takiego jak ona, twoja była (tez tak czasem czuję w odniesieniu do swojego byłego).
Poza tym mam też pewne wrażenie, że facetom jakoś łatwiej kogoś znaleźć, nawet koło 30 niż kobiecie. Tak naprawdę dla ciebie okres ważniejszych związków dopiero się zaczyna. Nie przesadzaj i działaj wink

5

Jesteś jeszcze bardzo młody wszystko przed Tobą. Cudownie, że potrafiłeś już stworzyć tak wyjątkowy związek, niech Twoje rany się zagoją i kiedyś znowu kogoś poznasz. Nie wiem czy da się zapomnieć kogoś bliskiego sercu, ale trzeba iść dalej, a dziewczyn, które szukają dobrego chłopaka jest wiele.

6

Cześć, myśle ze takie poczucie towarzyszy większości po rozstaniu, jest to spowodowane tym, ze coś się kończy, coś do czego byliśmy przyzwyczajeni, cząstka naszego życia po prostu znika wiec czujemy pustkę, beznadzieję i okropna samotność, bo mieliśmy wcześniej obok kogoś przez prawie cały czas, dzieliliśmy wszystko a tu nagle zostajemy sami .. nie ma już osoby, z która wiązaliśmy plany, która była tą "jedyna" wiec całkiem normalne jest to ze czujesz ze nikogo nie znajdziesz bo jak masz to widzieć przez pryzmat tego co teraz dzieje się w Tobie. Powtórzę oklepane czas leczy rany bo to jest w tym wypadku jedyne rozwiązanie smile

7

Weź głęboki oddech. Nie masz się czym martwić, jesteś bardzo młody. Dla Twojego dojrzewania emocjonalnego jest dobre, abyś miał więcej niż jednego partnera. Jest wiele miejsc, gdzie możesz poznać dziewczynę dla siebie. Dobrze, też jest pobyć chwilę singlem. Spróbować różnych form.

8

Miałam toksycznego faceta, byliśmy razem niecałe dwa lata. Gdy rozstałam się, bo spotkałam kogoś, kto był lepszy od niego, to po miesiącu zaczęłam czuć tęsknotę do niego i byłam pewna, że to on. Mężczyzna mojego życia. Teraz to śmieję się z tego, już minął rok i mam świetnego faceta wink U Ciebie będzie tak samo. Serio. Główka do góry!

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Strach przed samotnością ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024