Mój partner jest zbyt towarzyski - proszę o rady. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój partner jest zbyt towarzyski - proszę o rady.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Mój partner jest zbyt towarzyski - proszę o rady.

Cześć,

Jestem w dość świeżym związku z (zaznaczam) bardzo fajnym człowiekiem. Jesteśmy w sobie zakochani, łączy nas wiele, mamy podobne poczucie humoru, poglądy, itp. Ze względu na warunki mieszkaniowe w Warszawie, mimo tego, że jesteśmy razem dopiero od pół roku, mieszkamy razem.
Moim problemem jest to, że on jest bardzo towarzyski i rzadko odmawia znajomym lub rodzinie. Ja również jestem dość ekstrowertyczna, ale w związku potrzebuję również czasu tylko we dwójkę, szczególnie, że obydwoje mamy dość wymagającą pracę 9-17, pozostają nam więc jedynie weekendy, żeby spędzić trochę czasu razem.
Urlop spędziliśmy u jego rodziny we Francji  (jest Francuzem), wobec czego nie mieliśmy ani jednego wieczoru dla siebie. Po powrocie jednak schemat trwa, często odwiedzają go znajomi z zagranicy i zostają na parę dni, poza tym praktycznie co tydzień  (I w ciągu tygodnia) jest gdzieś zapraszany przez znajomych z pracy. Nie wyklucza mnie z tych spotkań, był tylko raz u starego przyjaciela sam w stanach na dwa tygodnie, czasem imprezy z pracy są bez +1, ale poza tym chętnie mnie zabiera ze sobą.
Martwię się jednak, że ta relacja przez to nie przetrwa, czas spędzony z nim jest dla mnie priorytetem, bo jest go mało, ale jemu jest trudno odmówić komukolwiek i trochę mnie to męczy.
Sygnalizowałam mu to delikatnie, mówił, że to rozumie i bardzo lubi być ze mną sam na sam, ale jego rodzina i przyjaciele są dla niego bardzo ważni i chce też dbać o te kontakty.
Boję się, że oddala nas to od siebie, chcę czuć, że ja i mój partner to team, ale przychodzą mi do głowy myśli, że nie powinniśmy być razem z tego powodu. To jest jeszcze trudniejsze przez fakt, że mieszkamy razem i mamy pewne zobowiązania  (kontrakt na mieszkanie). Nie wiem co robić, będę wdzięczna za wszelkie rady i opinie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój partner jest zbyt towarzyski - proszę o rady.
dziewit.kasia napisał/a:

... czas spędzony z nim jest dla mnie priorytetem, bo jest go mało,

Macie czas do końca życia chyba? W sobotę rano też są goście?

że mieszkamy razem i mamy pewne zobowiązania  (kontrakt na mieszkanie).

No to juz jesteś w takiej spółce i się nie wymigasz łatwo. Skoro on ma swoje życie bujne towarzyskie, to i Ty się sobą zajmij.

3

od 17tej i cała noc....
bez przesady..
Zobacz jak żyją żony kierowców...lub żony które mają mężów za granicą na kontrakcie.
Myślę że to też natura francuza...:-)
Mieszkałam trochę w Paryżu...
Pozdrawiam

4

Jedyne, co możesz, to rozmawiać.
Najwyraźniej ''delikatne zasygnalizowanie problemu'' to za mało w tej sytuacji.

Mieszkałam 6 lat we Francji i wiem, że sporo Francuzów tak już po prostu ma, że lubią mieć wokół siebie ludzi, których cenią.
W moim mieszkaniu też wiecznie było pełno ludzi, mało kiedy byłam sama, z tym, że mi to nie przeszkadzało. Tobie przeszkadza - więc albo dojdziecie do jakiegoś kompromisu, albo będziesz musiała relację zakończyć.

5 Ostatnio edytowany przez Myszeczka23 (2017-08-26 14:26:13)

Dokładnie. Tobie to bardzo przeszkadza i masz do tego prawo, taka jesteś, on jest inny. Albo szczerze ze sobą pogadacie i pójdziecie na kompromis: on postara się znaleźć trochę więcej czasu dla Ciebie, a Ty postarasz się zająć się sobą, gdy jego nie ma i nie tworzyć z tego problemu w głowie, albo się rozejdźcie już teraz. jeśli kompromisu nie chcesz.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój partner jest zbyt towarzyski - proszę o rady.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024