Cześć dziewczyny,
Głównie zwracam się tu z problemem do doświadczonych kosmetyczek . Jestem z zawodu kosmetyczką. Między innymi wykonuję zabiegi pedicure. Podczas takiego zabiegu na mój biały fartuszek, który noszę na codzień w pracy, zakładam jednorazowy biało - mleczny fartuszek foliowy, jednorazową białą maskę ochronną na twarz oraz przezroczyste okulary zabezpieczające. Ogólnie trzymam się koloru białego, bo kojarzy się z czystością i estetyką. Już w tym momencie wyglądam prawie jakbym przygotowywała się do zabiegu operacyjnego a nie do pedicure
. No a chciałabym jakoś uchronić swoje włosy. Bardzo przeszkadza mi fakt, że podczas stosowania frezarki, pył ze stóp klientek, skórki, wszystko fruwa w powietrzu i za pewne ląduje i osiada między innymi na moich włosach. Myślałam, żeby uszyć sobie taki biały czepek na gumkę, ale wtedy już w ogóle będę wyglądać jak chirurg
. Może macie jakieś własne sposoby żeby uchronić włosy i żeby to fajnie i profesjonalnie wyglądało? Podpowiedzcie co same zakładacie w pracy podczas takiego zabiegu? A może są jakieś specjalne czepki do takich zabiegów dla kosmetyczek (nie mam na myśli fizelinowych ani fryzjerskich
) dostępne na rynku, o których nie słyszałam?
Pozdrawiam