Problem z facetem, pomoc przyjaciolce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Problem z facetem, pomoc przyjaciolce

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Problem z facetem, pomoc przyjaciolce

Witam wszystkich. Moja przyjaciolka ma problem, a mianowicie jest z pewnym chlopakiem w zwiazku od 3 lat, ktory nie zachowuje sie normalnie.
Wiedzialam, ze w ich zwiazku nie uklada sie najlepiej, ale nie sadzilam, ze jest az tak zle.
Od poczatku oboje byli zazdrosni o siebie, byly klotnie.
Po jakims czasie ona nie byla juz taka zazdrosna, ale jemu to zostalo i jest jeszcze gorzej niz bylo.

Z tego co mi mowila on o wszystko sie czepia.. ze kupila sobie takie pomidory, ze dostala bluzke od mamy, kazdego uwaza za idiote, kazda jej kolezanka mu nie pasuje. Mowil nawet ze '' czasami '' nie lubi jej mamy. Jak gdzies chce wyjsc z kolezanka to jej nie pozwala, chciala zapisac sie na silownie to bylo ''NIE'', byl wyjazd do Rosji w ramach studiow, oczywiscie bylo '' NIE '', prace dopasowala sobie pod niego, to znaczy pracuje w godzinach w jakich on pracuje, inaczej nie chcial sie zgodzic. Gdy spoznila sie do domu po pracy miala wielka awanture. Czepia sie jej ubioru, ma pretensje gdy ubierze sukienke, lub ma bluzke z delotem.. Krytykuje jej zainteresowania i twierdzi, ze to ona powinna sie zmienic.
Jakis czas temu zamieszkali razem, moja kolezanka myslala, ze to sie zmieni, ale jest jeszcze gorzej. On ma nawet problem z tym, jak ona chce jechac do miasta spotkac sie z rodzina, czy isc z mama na zakupy. Ciagle podejrzenia, ze juz kogos ma. Ostatnio wszedl na jej laptopa i usunal jej gre. Probuje ja izolowac od wszystkich i od wszystkiego.
Gdy ona probuje mu sie postawic to ma focha, pozniej ja przeprasza i obiecuje ze to sie zmieni, ze sie poprawi..

Ostatnia sytuacja z nim jaka mi opowiedziala, jest szczytem wszystkiego. Byli razem na imprezie, on byl po alkoholu i rozpowiedzial znajomym pewna rzecz na jej temat. Pozniej jak wracali tramwajem zaczal sie awanturowac do niepelnosprawnego chlopaka, ona probowala go odciagnac, on sie szarpal i ja wyzwal. W koncu nie wytrzymala i dala mu w twarz. On obrocil kota ogonem i oczywiscie to byla jej wina, bo to ona go uderzyla.
Drugim razem chciala wyjsc gdzies z kolezanka, on wzial noz i grozil, ze jezeli wyjdzie to sie potnie. Chwile potem plakal z 15min i z laska powiedzial '' noo doobra idz.. '' Oczywiscie nie wyszla.

Ciagle obiecuje jej ze sie zmieni, juz nie wiem ile razy dawala mu szanse, ale ja wiem ze on NIGDY sie nie zmieni... jej rodzice nic nie wiedza, wiem tylko ja, lecz nie potrafie jej pomoc. Powinnam jakos zadzialac ? Jesli tak to jak ? Co o tym wszystkim sadzicie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z facetem, pomoc przyjaciolce

Pogadać z nią szczerze. Wbić się do ich domu i siłą ją z tego mieszkania wyciągnąć. Innego wyjścia nie masz. Chyba, że chcesz czekać, aż koleżanka zacznie chodzić w "za dużych okularach", gdy deszcz pada...

3

Pogadaj z nią szczerze. Usiądźcie razem i niech wypisze na kartce wszystkie za i przeciw życiu z tym palantem.
Gwarantuję, że tych przeciw będzie o wiele więcej. Wspieraj ją.

4

Tak, ja juz z nia szczerze rozmawialam i wiem, ze ona sie meczy bo mi mowila to sama '' czuje sie jak jakas 40 -stka '' '' czuje ze zycie mi ucieka przez palce'', '' mam mozliwosc sie rozwijac, ale przez niego nie moge '' Dawalam jej wiele argumentow, tych przeciw, a ona '' rozum mowi mi jedno a serce co innego''. Dzisiaj jak z nia rozmawialam to powiedziala, ze da mu szanse, taki okres probny o ktorym on nic nie wie, ze bedzie wychodzila gdzie chce i go obserwowala, a jezeli to sie powtorzy to bez gadania to skonczy. Tylko ja wiem, ze on ja omami obietnicami i wszystko zacznie sie od nowa.. Jeszcze twierdzi '' potem bym sie zastanawiala co by bylo gdyby..'' ze to sa jednak 3 lata..

Moze mial ktos podobna sytuacje lub przeszedl przez cos takiego ? Bo tacy ludzie sie nie zmieniaja ot tak chyba ?

5

On się nie zmieni. Ona jest od niego uzależniona. Warto jej ten fakt uświadomić.

6

Tez zastanawialam sie czy faktycznie nie jest uzalezniona. Powinnam jej to uswiadomic, ale jesli tak jest, to wydaje mi sie ze moje argumenty pojda na marne. Pytalam jej sie czy czeka na to az on cos jej zrobi, albo czy nastepnym razem to jej nie potnie. A ona pokrecila glowa i stwierdzila, ze nie wydaje jej sie zeby sie do tego posunal.. A moze dopiero jak cos sie stanie to otworzy oczy, sama nie wiem. Jednak wiem, ze to sie nie skonczy dobrze, jezeli posunal sie do takich rzeczy to posunie sie dalej, ale ona nie potrafi tego zrozumiec..

7

Dokładnie tak. Na siłę jej tego nie wytłumaczysz. Jeśli już tyle razy próbowałaś, a do niej nie dociera, to nie dotrze, dopóki coś strasznego się nie stanie. Taka smutna prawda. Ale światełko w tunelu jakieś jest, jeśli ona mu ultimatum dała. Pytanie tylko, czy będzie się tego trzymać?

8

Probowalam bo wczesniej tez byly takie sytuacje, ze to juz koniec. Przez pierwszy rok, to on co tydzien z nia zrywal, teraz tez mu sie zdarza '' zerwac '', albo powiedziec jej ze nie wie czy ja kocha. Mysle ze nie bedzie sie tego trzymac, bo to juz ktorys raz, ze stawia mu takie ultimatum.
On teraz bedzie gral kochanego chlopaka, bo czuje sie zagrozony.. a z biegiem czasu znowu wszystko wroci, szkoda tylko ze ja to widze a ona nie. Coz, chyba niewiele moge sad

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Problem z facetem, pomoc przyjaciolce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024