Męska fizjonomia a kobiety - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Męska fizjonomia a kobiety

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2017-08-06 13:58:45)

Temat: Męska fizjonomia a kobiety

Powszechnie znanym faktem jest że kobieta (jej ciało) w postaci 'czystej' tj. bez dodatków jak osobowość czy konkretne działania wobec danego mężczyzny jest dla niego zazwyczaj obiektem zainteresowania seksualnego, w tym sensie że jest to ( tj. istnienie jej ciała) wystarczające aby to zainteresowanie wzbudzić. Zastanawiam się jak jest u żeńskiej części ludzkości.

1.  Czy ciało obcego mężczyzny samo w sobie nie zachowującego się względem Was w określony/pożądany przez Was sposób pozbawione 'zawartości'/interesującego dla Was wyobrażenia jego 'zawartości' (bo przykładowo - nie macie na ten temat informacji) jest w stanie wzbudzić w Was seksualne odczucia?
2. Czy sama możliwość dotykania ciała osobnika płci męskiej (załóżmy oczywiście że ciało Wam się podoba)/'użycia' go/jego części do wywołania w sobie określonych odczuć (za jego zgodą)/jego dostepność etc, stanowi dla Was jakąkolwiek wartość?
3. Czy zdjęcia nagiego (atrakcyjnego według Was) mężczyzny bez żadnych informacji dotyczących reszty, i bez możliwości dowiedzenia się czy Wy same stanowiłybyście dla niego obiekt pożądania, są w stanie wywołać w Was pragnienie kontaktu seksualnego z nim/podniecenie?
4. Czy pojawiają się w Was jakieś odczucia z palety tych erotycznych gdy patrzycie na jakiś fragment męskiego ciała 'odcięty' od całości (chodzi mi o np. fotografie poszczególnych części, ciało męskie-'pokawałkowane' ujęciami fragmentów)?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Męska fizjonomia a kobiety

Nie. I pierwsze słyszę, żeby oczywistym było,że każdemu mężczyźnie wystarczy ciało, niezależnie od osobowości.

3 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-08-09 12:45:16)

1. Tak

Lubię obserwować ludzi, dość dobrze czytam mowę ciała i bardzo często określony wygląd + określona mowa ciała w stosunku do innych wywoluje u mnie erotyczne zainteresowanie danym mezczyzną. Tzn zaczynam wyobrażać sobie jaki moglby być podczas seksu.

2. Tak

Piękne ciało (w rozumieniu naturalnego daru od matki natury, nie udoskonalonego kosmetycznie) jest dla mnie jak dzieło sztuki. Jakikolwiek kontakt z kims takim to jak obcowanie z pięknem natury -  widokiem wschodu słonca, glaskaniem kota, aromatem perfum.

Ostatnio miałam nawet taki przypadek - wracałam do domu autobusem, 2,5 h jazdy i zauważyłam takiego mężczyznę, około 35 lat, może trochę więcej. I był wlasnie taki piękny - nie przystojny, ale własnie piękny. Specjalnie usiadłam tak, żeby go widziec. Najbardziej moją uwagę przykuły jego dłonie, bo były idealnie kształtne. Od razu miałam w głowie jakieś wizje tych dloni wedrujących po moich plecach big_smile  Wystarczyło mi patrzeć na niego, wdychac jego zapach, patrzeć jak oddycha kiedy sobie drzemał - czysta zmysłowa dwugodzinna przyjemność  smile))

3. Tak

Kiedy to jest zdjęcie mężczyzny w moim typie to (oczywiście!) wywołuje  przyjemne erotyczne podniecwnie - w koncu to jest "moj typ" - czyli niejako samo przez sie się rozumie, że tak.

4. Tak

Piekne dłonie i ramiona (nie wyrzeźbione na siłowni, ale takie naturalnie kształtne)  z lekkim męskim owłosieniem i lekko opalone.

Plecy. Całościowo i w ogóle big_smile

Posladki. Kształtne i mocne smile

No i przede wszystkim fragment brzucha poniżej pępka z takim dość intensywnym, ale bez przesady, owlosieniem schodzącym do kości łonowej. Taka ciemna strzałka smile

Włosy. Grube, zdrowe i mocne. Sama możliwość głaskania (czasem nawet tylko patrzenia) takich wlosów wywołuje u mnie pobudzenie erotyczne.

(Własciwie nawet pisanie o tym też, wiec lilly jest pierwszą kobietą z tego forum, ktorej przypadkowo udalo sie pobudzic mnie erotycznie big_smile )

4

Wchodzisz na forum i od razu dowiadujesz się, że nie jesteś mężczyzną.

5

1. rzadko
1. rzadko
3. rzadko
4. rzadko

rzadko, czyli w sumie "praktycznie nie"

męskie ciało w ogóle na mnie nie działa, choć czasem niektórzy mężczyzni mi się podobają
ale bardziej dlatego, ze wiem o nich coś więcej, np. ze są inteligentni
to na mnie działa
choćby był najprzystojniejszy mężczyzna, a okaże się, że jest głupawy, to nawet ładne ciało nie pomoże - nie podniecę się
i odwrotnie - gdy wiem o mężczyznie, ze jest inteligentny, oczytany, mądry, to ciało ma zdecydowanie mniejsze znaczenie - może być nawet pan z brzuszkiem i brzydki wink

6

@Iceni... w takim sensie jak opisujesz uwielbiam oglądać kobiety -- właśnie jak dzieła sztuki, najbardziej takie w otoczeniu -- w autobusie, w sklepie, w pracy smile smile

7 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2017-08-09 18:41:51)

1. Tak
2. Tak
3. Nie, dla mnie zdjęcie to za mało
4. Tak( ale nie na zdjęciu)
Iceni fajnie napisała, również męskie plecy i "ścieżka miłości", "linia tygrysa" są mega big_smile big_smile big_smile

8 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2017-08-12 11:00:47)

Zadam jedno z pytań może nieco inaczej:

Czy widok ciała obcego mężczyzny (atrakcyjnego dla Ciebie) jest w stanie sprawić byś zaczęła dążyć do realnego kontaktu z nim (np. pisząc do niego 'Hej, czy moglibyśmy się poznać' itd.)?

Albo jeszcze inne:
Czy gdyby jakiś/jacyś mężczyźni na przeznaczonej do tego stronie napisali że są dostępni/że mogą oferować swoje ciała (w sensie - chętna kobieta bez problemu może się zgłosić i 'użyć' jego ciała) to czy wyobrażacie sobie taką sytuację, że zrobiłybyście to (tj. wykonały kroki ku temu)? Ważne: ci mężczyźni byliby dla Was całkowicie obcy, a jedyne co wiedziałybycie o nich to to jak wyglądają, i że są do dyspozycji.

Może napiszę o co mi m.in. w tym temacie chodzi: kiedy wejdzie się na strony erotyczne z kamerkami to wiele kobiet dostaje pieniądze za pokazy, natomiast w przypadku meżczyzn jest odwrotnie - oni czasami nawet dopłacają żeby jakaś kobieta chciała ich oglądać. Mogę przytoczyć też przykład z czatów erotycznych: gdy napisze się że jest się płci żeńskiej i ma ochotę na kontakt, dostaje się w kilka sekund z kilka-kilkanaście wiadomości; gdy zrobi się to samo podając się za mężczyznę - można czekać i parę godzin na choćby jedną wiadomość, i zazwyczaj się raczej nie doczeka.
Wynikałoby z tego że sama dostępność mężczyzny (oferowanie przez niego swojego ciała) nie stanowi na ogół dla kobiet żadnej wartości.
Powszechnie znanym faktem jest również że prostytucja męska to coś niszowego, podczas gdy ta kobieca jak wszyscy wiemy to ogromne zjawisko. Skąd się to bierze? - moim zdaniem przede wszystkim z tego że dla kobiety możliwość obcowania z ciałem obcego mężczyzny, który nie zdążył stać się dla niej wyjątkowy/'inny od innych' (bo go nie zna) nie jest czymś co przyniosłoby jej jakieś korzyści psychiczne, stąd brak zainteresowania u kobiet (większości) takimi usługami.
Można w pewnym sensie powiedzieć że kobieta jest dla mężczyzny czymś 'interesującym' ze względu na swoje fizyczne istnienie, natomiast mężczyzna dopiero staje się takim (tj. interesującym dla płci przeciwnej) gdy coś zrobi/jakoś się zachowa/gdy kobieta dostrzeże w nim coś wyróżniającego go na tle innych mężczyzn.

Piszę to wszystko m.in. dlatego że często padają spod klawiatur kobiet określenia typu 'ciapa'/'niedojda'/'nieudacznik' na mężczyznę który nie jest w stanie poderwać jakiejkolwiek kobiety, a przecież poziom trudności w przypadku podrywania kobiet jako mężczyzna, i mężczyzn jako kobieta nie jest absolutnie taki sam, ale kobiety które piszą/mówią takie rzeczy najpewniej nie są tego świadome, dlatego warto uświadamiać pewne rzeczy.

Temat mocno zainspirowany rozmową z jedną osobą.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Męska fizjonomia a kobiety

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024