wycieczka objazdowa - jak i co spakować - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » wycieczka objazdowa - jak i co spakować

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: wycieczka objazdowa - jak i co spakować

Witam

Drogie Forumowiczki,

chciałabym poprosić Was o radę, jakie najpotrzebniejsze rzeczy zabrać na wycieczkę objazdową do Rygi/Tallinna/Helsinek/Wilna,  tak żeby zmieścić się w jednej walizce:) Przeczytałam już wiele artykułów na ten temat, ale wszyscy jechali gdzieś na południe, gdzie pogoda raczej dopisuje.
aha wyjazd w lipcu

będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki

pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :
Odp: wycieczka objazdowa - jak i co spakować

Kosmetyki najlepiej weź miniaturki albo przelej swoje ulubione w mniejsze pojemniczki. Ręcznik szybko schnący jest lekki, mały gabarytowo no i szybko schnie wink Na pewno nie zaszkodzi ci kurtka z kapturem przeciwdeszczowa. Weź chociaż jedną ciepłą bluzę czy nawet sweter. Pokompletuj ubrania wcześniej. Poukładaj sobie komplety zobacz co z czym możesz połączyć i wtedy możesz wziąć o wiele mniej ubrań, bo już będziesz wiedziała co z czym ubrać. Biżuterię połóż na listku folii spożywczej i przykryj drugim, potem zroluj. Nie poplącze się, a ty możesz to schować do kosmetyczki i spokój szkatułka ci nie potrzebna. Weź wygodne buty kryte u jakieś sandały czy japonki, bo pogoda może być jednak ciepła. Ja zawsze biorę też podstawowe leki ze sobą i sztućce, łyżkę i widelec.

3

Dziękuję bardzo za wskazówki. Biżuterii nie noszę z wyjątkiem kolczyków i zegarka, więc po problemie. smile

4

A na taką wycieczkę wybierasz się autokarem czy samochodem? Ja również zabieram jak najmniej odzieży, kosmetyki w specjalnych małych pojemniczkach i w zasadzie to wszystko. Nie przejmuj się jeśli Ci czegoś braknie to zawsze można kupić w sklepie smile Z chęcią wybrałabym się na taką wycieczkę objazdową.

5

Na północy (w Danii i Szwecji) byłam tylko raz, w maju, było tak zimno, że chodziłam w zimowej kurtce i czapce big_smile

Ale ty jedziesz w lipcu, więc nie powinno być mrozów big_smile Proponuję wziąć zestawy ubrań (dopasować sobie wcześniej na poszczególne dni co z czym - ja tak zawsze robię) + cieplejsze ubrania na chłodne dni, coś przeciwdeszczowego, buty - wygodne sportowe oraz typowo letnie, np. sandały, apteczkę, filtry przeciwsłoneczne, okulary przeciwsłoneczne, ciepłe skarpety. U mnie przydaje się też przeciwdeszczowy pokrowiec na plecak oraz mały na smartfona, pieniądze, itp.

Generalnie trzeba się przygotować i na ciepłe i na zimne dni/deszczowe dni.

6

Ja też zawsze przelewam moje ulubione kosmetyki, które mam w domu do mniejszych pojemniczków. I zawsze myślę, jak ubrać się na cebulkę. Mam problem z długimi spodniami, bo zajmują dużo miejsca i jak wezmę kilka par, to chodzę zawsze w jednej ulubionej i nie mam niespodziewanych przygód. A kiedyś wzięłam jedną parę, bo miałam mały plecak i wpadłam jedną nogą do rzeki. Miałam do wyboru albo chodzić w mokrych, a było dość zimno, albo w piżamie smile na szczęście mam jednokolorowe spodnie od piżamy i nie zwracały aż tak uwagi. Śmiesznie by było, gdybym paradowała w jakichś serduszkach albo misiach... smile

Polecam zabrać ze sobą sukienki smile i stroje kąpielowe smile jeśli ktoś potrzebuje kupić nowe ciuszki to polecam sklep bombardina.pl

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » wycieczka objazdowa - jak i co spakować

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024