Prawo spadkowe-dziedziczenie, problem. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Prawo spadkowe-dziedziczenie, problem.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Prawo spadkowe-dziedziczenie, problem.

Jestem jedynaczką. Moja mama nie żyje. Mój ojciec jest już starszym człowiekiem, po 80-tce. Dziedziczę po rodzicach mieszkanie na mocy testamentu.
Gdy zmarła moja mama, musieliśmy notarialnie potwierdzić testament. Były pytania o majątek mamy, inne dzieci itp. Odbyło się to bez problemu.
Wiem, że po śmierci ojca muszę to też zrobić i jest problem. Chyba.

W czasie świetności Naszej Klasy napisała do mnie dziewczyna, która szukała krewnych ze strony swojego ojca. Bardzo dużo rzeczy się zgadzało. Okazało się, że jej ojciec może być moim bratem.
Rozmawialiśmy nawet raz przez telefon. On twierdził,że jego rodzice się rozwiedli, wie że jego ojciec założył nową rodzinę i ma córkę, czyli mnie.
Próbowałam rozmawiać z ojcem na ten temat, robiłam to delikatnie, ojciec tematu nie podejmował, jakby tego w ogóle nie było.

Kwestia testamentu i sprawy u notariusza.
Na pytanie o inne dzieci co odpowiedzieć? Dowodów żadnych na to nie mam. Nie wiem, czy to prawda.
Jeśli odpowiem - tak, są inne dzieci. Co wtedy? Jakaś sprawa w sądzie? Szukanie tego człowieka? W jaki sposób?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prawo spadkowe-dziedziczenie, problem.

W sądzie mówisz to co wiesz, a dalej są działania operacyjne Policji plus ogłoszenie w prasie i w ostatnim miejscu pobytu spadkodawcy.

3

Odp: Prawo spadkowe-dziedziczenie, problem.

Rozumiem. A jak to się ma do tego,że ja nie wiem czy to jest prawda? Muszę o tym powiedzieć?To nie jest tak,że chcę zagarnąć wszystko dla siebie, bo praktycznie nic więcej nie ma. Ale jeśli jest to testamentem przepisane tylko na mnie?

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Prawo spadkowe-dziedziczenie, problem.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024