Chce się trwale ubezplodnić! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Chce się trwale ubezplodnić!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

1

Temat: Chce się trwale ubezplodnić!

Nie czuje sie kobietą pod wzgledem możliwości posiadania dzieci.. Nie wyobrażam sobie że coś mialo by we mnie rosnąć czerpać energię, a ja miała bym być inkubatorem. Obrzydza mnie ten fakt jak i MAŁE dzieci..  Wolałabym umrzeć niż mieć dziecko. Zniszczyło by mnie to psychicznie. Przez to z caly czas jestem narażona czuje sie jak w klatce. Nigdy nie mialam "instynktu" .A psychicznie czuję sie bardziej chlopakiem. Co moge zrobic by ubezplodnic się?!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2017-05-31 16:21:19)

Odp: Chce się trwale ubezplodnić!

[Post poniżej poziomu forum - usunięty przez moderację]

3

Blokada jajowodów to chyba nie taka prosta sprawa, jak wazektomia. Masz szeroka ofertę antykoncepcji tak czy tak.

Zincas
Twój obraźliwy i chamski post został zgłoszony do moderacji

4 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2017-05-31 16:22:37)

[Post poniżej poziomu forum - usunięty przez moderację]

5

B

misiando napisał/a:

Blokada jajowodów to chyba nie taka prosta sprawa, jak wazektomia. Masz szeroka ofertę antykoncepcji tak czy tak.

Zincas
Twój obraźliwy i chamski post został zgłoszony do moderacji

Niestety..

6

Ps. Antykoncepcja nie daje 100% pewności..

7

Daje ją wstrzemięźliwość. smile Może po prostu poczekaj aż dorośniesz, dojrzejesz i wtedy zobaczysz jakie będziesz mieć odczucia  na ten temat. smile

8 Ostatnio edytowany przez kuri (2017-05-31 21:46:25)

Yyy. A dlaczego mam sobie odmawiać seksu?  Ps. Uwazam ze kazda kobieta powinna mieć wybor czy chce byc płodna czy nie bo facet sobie zaplodni i nie jego problem a kobieta jest traktowana często za przeproszeniem jak worek na spermę. I nie, nie zmieni mi sie. To moja decyzja i mój wybór, ja się ze swoją płodnością nie godzę.

9

Możesz przejść zabieg podwiązania jajowodów za granicą. W Polsce jest to niestety nielegalne i pewnie prędko się to nie zmieni.

10

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź smile A wiesz może czy przy 18 roku zycia (ze wzgledu iż juz jestem pełnoletnia)  zrobia mi go bez ówczesnego problemu?

11

Skoro jesteś pełnoletnia to nie podejrzewam, żeby Twój wiek stanowił jakąś różnicę, ale to pewnie zależy od prawa obowiązującego w danym kraju - gdybyś chciała to zrobić np. w USA, to pewnie musiałabyś poczekać do 21. roku życia. Nie chcę się wymądrzać, bo nie wiem wiele na ten temat, musisz poszukać informacji.

12

O ile sie orientuje to mozna to legalnie przeprowadzic na Slowacji. Poszukaj w internecie bez trudu znajdziesz.

13

kuri napisał/a:

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź smile A wiesz może czy przy 18 roku zycia (ze wzgledu iż juz jestem pełnoletnia)  zrobia mi go bez ówczesnego problemu?

Ja bym się takiego zabiegu u 18 latki nie podjęła, bo za 10 lat może się okazać że jednak chcesz mieć dzieci a drożnośći jajowodów nie koniecznie da się przywrócić. Co innego gdyby przyszła do mnie kobieta dajmy na to 35 letnia z 3 dzieci i mówi że tyle jej wystarczy. Wtedy ok, bo wiem, że taka decyzja jest przemyślana.

14

Uważam, że jesteś niedojrzała. W wieku 18 lat nie podjęłabym żadnej decyzji, która miałaby konsekwencję na "całe życie".

15

Rising_Sun napisał/a:

Uważam, że jesteś niedojrzała. W wieku 18 lat nie podjęłabym żadnej decyzji, która miałaby konsekwencję na "całe życie".

Z calym szacunkiem. Wiek to nie wyznacznik. Nie znasz mnie, nie wiesz co przeszłam. Nie masz prawa oceniać.
Co do wcześniejszej wypowiedzi.
Istnieje cos jak adopcja. To czysty egoizm patrząc na posiadanie przyszłego dziecka wyłącznie ze swojego genotypu.

16

Poza tym jeśli cale życie czuje sie facetem, raczej nagle mi sie nie odmieni. Zawsze byłam przeciwko presji społeczeństwa.

17

kuri napisał/a:

Poza tym jeśli cale życie czuje sie facetem, raczej nagle mi sie nie odmieni. Zawsze byłam przeciwko presji społeczeństwa.

Aaaa no jeśli czujesz się facetem to jest troszeczkę inna para kaloszy. Podwiązanie jajowodow nie rozwiąże Twojego "problemu"

18

Chodzi mi pod względem ciąży itd.. Nie wyobrażam sobie. Wiem ze moja psychika nie uniesie tego.. Jak dla jedynych to mega szczęście. Tak dla mnie to przekleństwo.

19

kuri napisał/a:
Rising_Sun napisał/a:

Z calym szacunkiem. Wiek to nie wyznacznik. Nie znasz mnie, nie wiesz co przeszłam. Nie masz prawa oceniać.
Co do wcześniejszej wypowiedzi.
Istnieje cos jak adopcja. To czysty egoizm patrząc na posiadanie przyszłego dziecka wyłącznie ze swojego genotypu.

Skoro zakładasz temat na publicznie dostępnym forum to musisz się liczyć z tym, że będziesz oceniana.
Ja nie jestem za uleganiem presji społecznej tylko za tym, żeby decyzja była podjęta dojrzale, wątpię że od 10 lat myślisz o tym, że nie będziesz matką, niestety jest coś takiego jak instynkt macierzyński i często pojawia się dopiero koło 25-30 lat a nawet i później.
Oczywiście jeśli czujesz się mężczyzną to "inna para kaloszy" jak wspomniano wcześniej, może warto rozważyć zmianę płci (fizycznej).

20 Ostatnio edytowany przez kuri (2017-06-03 17:42:27)

Nie chce zmieniać płci?  Poprostu nie chce nigdy zostać matką bo nie czuję sie pod tym względem kobietą.. Jejku.
Chce sie ubezpieczyć teraz tyle.
NIE WYOBRAŻAM SOBIE TAK ZMARNOWAĆ ŻYCIA.
A chce uniknąć możliwej aborcji.

21

TERAZ tak myślisz.
Używaj prezerwatyw, przynajmniej niczym się nie zarazisz.

22

Rising_Sun napisał/a:

TERAZ tak myślisz.

A czemu kobietom które wcześnie chcą zdecydować się na dziecko nikt nie pisze gdy twierdzą że chcą dziecka -'Teraz tak myślisz'? Czemu to głupie gadanie działa tylko w jedną stronę?

23

lilly25 napisał/a:
Rising_Sun napisał/a:

TERAZ tak myślisz.

A czemu kobietom które wcześnie chcą zdecydować się na dziecko nikt nie pisze gdy twierdzą że chcą dziecka -'Teraz tak myślisz'? Czemu to głupie gadanie działa tylko w jedną stronę?

Ja tam zawsze to piszę.
To są bardzo ważne decyzje, które trzeba dobrze przemyśleć.

24

lilly25 napisał/a:
Rising_Sun napisał/a:

TERAZ tak myślisz.

Jak byłam młodsza to chciałam mieć dzieci, teraz mi się odwidziało tongue Może to z braku potencjalnego tatusia w moim życiu big_smile Mam znajome, które wcześniej mówiły to samo, że nie chcą mieć dzieci, że to fuj itd a teraz gadka sie zmieniła. To, że ktoś mając 18 lat nie chce mieć dzieci to jest normalne. Tylko podwiązanie jajowodów to jest dość radykalna metoda. Niech idzie do gina po tabsy, albo założy wkładkę - metod odwracalnych jest od cholery i troche. No i gumy też powinna używac.

25

lilly25 napisał/a:
Rising_Sun napisał/a:

TERAZ tak myślisz.

Dokladnie. Pozatym jest wystarczająco ludzi na świecie. Po co ich dorabiać. Prezerwatywa nie daje 100% ps.  Mam narzeczonego. Zmierzam do tego iz mam stałego partnera i nie puszczam sie z byle kim?  Moja intymność należy tylko do niego. Więc niemożliwe jest bym sie czymkolwiek zaraziła. Po 2 płodna nie będę 'kiedyś' tylko niestety już jestem od lat, nie mam oporów przed aborcja ale po co ja dokonywać i stresować sie KIEDY MOZNA POZBYC SIE PROBLEMU RAZ NA ZAWSZE!

26

Dlaczego wiekszosc zakłada iz kazda kobieta tego chce?  Instynkt macierzyński to mit. To przez presje spoleczenstwa i to ze kobieta 'moze' zachodzi w ciążę. To ze komus tam sie odwidziało nie znaczy ze mi tez sie to stanie.

27

kuri napisał/a:

Dlaczego wiekszosc zakłada iz kazda kobieta tego chce?  Instynkt macierzyński to mit. To przez presje spoleczenstwa i to ze kobieta 'moze' zachodzi w ciążę. To ze komus tam sie odwidziało nie znaczy ze mi tez sie to stanie.

Każdą tak poważną decyzję, którą podejmuje 18latka radziłabym przemyśleć.

Jeśli jednak jesteś taka dorosła, dojrzała i Cię stać to to zrób, wystarczy 5 minut szukania w google i znajdziesz zagraniczne kliniki i wszystkie potrzebne informacje.

28

Rising_Sun napisał/a:

TERAZ tak myślisz.

Poza tym Twoja wypowiedź jest w pewien sposob agresywna bo narzucasz. Co do 2 zdania. Nie wyobrażam sobie uprawiać seksu z kims innym niz z jedyna osoba z którą zaczelam współżyć. To jest jedyna egzystencja ktorej jestem w stanie oddac się w takim stopniu.

29

kuri napisał/a:
Rising_Sun napisał/a:

TERAZ tak myślisz.

Poza tym Twoja wypowiedź jest w pewien sposob agresywna bo narzucasz. Co do 2 zdania. Nie wyobrażam sobie uprawiać seksu z kims innym niz z jedyna osoba z którą zaczelam współżyć. To jest jedyna egzystencja ktorej jestem w stanie oddac się w takim stopniu.

Większość osób będących w pierwszym związku w swoim życiu nie wyobrażały sobie tego, że kiedyś będą uprawiać seks z kimś innym. Niestety wiele takich "pierwszych" związków się rozpadło, a ludzie powchodzili w kolejne, w których również współżyli.
Nic Ci nie narzucam, swoje zdanie mogę mieć.

30 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-06-05 12:08:01)

W Polsce nikt Ci na zyczenie raczej nie zrobi podwiazania jajowodow.. Legalnie możesz to zrobić w innych krajach. Najmniej inwazyjna  i najskuteczniejsza jest metoda essure.  Wg wskaźnika Pearla daje skuteczność na poziomie 99,8%. Bo nawet przy takiej  żaden lekarz nie da Ci na pismie  100% gwarancji.

31 Ostatnio edytowany przez Daria777 (2017-06-05 12:36:46)

Ja też w wieku 18 lat nie chciałam mieć dzieci. I teraz, ponad 10 lat później, również nie chcę. Ale też uważam, że może warto by było poczekać jeszcze kilka lat z ostateczną decyzją w Twoim wypadku wink

W Europie, można to zrobić w: Austrii, Danii, Finlandii, Norwegii, Szwecji, Wielkiej Brytanii, Francji, Holandii, Luksemburgu.

W Polskich prywatnych gabinetach też można, podobnie jak aborcję na życzenie, ale ceny są znacznie wyższe, niż za granicą.

32

Możliwa jest sterylizacja.  Nie w Polsce. za granicą.  Przeszłam ja. Co prawda jako potrojna zadowolona mama

33

Ja też w młodym wieku ani nie chciałam dzieci ani miesiączki. Mam 27 lat i nadal nie jestem pogodzona z faktem ciągłego meczenia się z miesiączka ani tym ze mogła bym zajść w ciąże np z gwałtu. A sam fakt bycia w ciąży i przebywania w tym stanie przyprawia mnie o koszmary. Za granicą jest tez możliwość usunięcia macicy, wtedy niema prawa zacząć rośność w tobie zarodek.

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Chce się trwale ubezplodnić!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024