Hej
Jestem studentką pierwszego roku i dzisiaj przypadkiem dowiedziałam się o czymś takim, jak zapomoga od uczelni (w moim przypadku z powodu śmierci mamy). Wcześniej nie zdawałam sobie sprawy, że mam prawo ubiegać się o coś takiego, jednak problem polega na tym, że w regulaminie mojej uczelni jest napisane, by składać dokumenty do trzech miesięcy od zdarzenia. Mama zmarła 12 stycznia, więc za kilka dni wybije 4 miesiąc... myślicie, że jest sens i szansa, bym (jeśli zaniosę dzisiaj dokumenty) i tak otrzymała coś takiego? Czy już jest definitywnie za późno? Czy jest sens składać odwołanie w przypadku, jeśli moja prośba zostanie odrzucona? Nie wiem, czy to istotne, ale mama chorowała 2 lata na nowotwór, była na rencie chorobowej. Mnóstwo pieniędzy poszło na leczenie i wiele operacji. Do tego sam pogrzeb porządnie wyszczuplił tacie portfel... Jesienią było z Mamą już tak źle, że tato rzucił pracę, by opiekować się mamą. Z tego powodu przez niecałe pół roku nie pracował.
1 2017-05-09 11:23:18 Ostatnio edytowany przez koniczynka123 (2017-05-09 11:24:11)
Temat: Śmierć mamy- czy uczelnia może przyznać mi zapomogę?
Zobacz podobne tematy :
Odp: Śmierć mamy- czy uczelnia może przyznać mi zapomogę?
Koniczynko, zapytaj w dziekanacie, być może jest możliwość, nawet jeśli już nie z powodu śmierci mamy to z powodu sytuacji finansowej rodziny.
Odp: Śmierć mamy- czy uczelnia może przyznać mi zapomogę?
To prawda, najlepiej popytać na uczelni. Uczelnie często oferują stypendia socjalne.