Witam .. jestem tutaj bo jest coś co przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu .. są to moje blizny.. w wieku 4 lat oparzylam się od grila i posiadam blizny na twarzy całej ręce oraz ślady na nogach ponieważ miałam na nich ściągana skórę.. przeszłam wiele operacji plastycznych na chwilę obecną blizny są już stare i bardzo widoczne miałam zabieg laserowy ale nie ma poprawy po tym ... na chwilę obecną bardzo mi to przeszkadza bo w każdym miejscu gdzie jestem ludzie się na mnie dziwnie patrzą niestety makijaż nie jest w stanie mi zakryć blizn na twarzy .. miałam nawet sytuację że pytają się mnie otwarcie co mi się stało.. otrzymywalam też teksty typu .. ze byłabym naprawdę śliczna gdybym nie była tak pocięta na tej twarzy .. ze mam krzywa twarz .. Bardzo źle się z tym czuje ze nie mogę normalnie funkcjonować bo wszędzie na mnie zwracają uwagę.. Jeśli chodzi wlansie o chłopaków to na zdjęciach twierdzą że jestem ładna ponieważ na każdym zdjęciu jest ten retusz żeby nie było widać tymczasem kiedy się z kims spotkam później kontakt się urywa .. Jak sobie z tym poradzić ? Nie mogę normalnie funkcjonować..
1 2017-05-08 21:48:12 Ostatnio edytowany przez Anonimowo17 (2017-05-08 21:50:30)
Terapia? Wsparcie kogoś bliskiego?
Wiem co to znaczy jak blizny spędzają sen z powiek. Może nie mam blizn od oparzeń ale inne. Do dziś pamiętam jak będąc w sklepie grupka chłopaków zaczęła mnie obśmiewać za plecami i mówić że wyglądam jak potwór. Załamka była ale wzięłam się za siebie: mikrodermabrazja, maseczki, peelingi, laser i z makijażem już jest lepiej. Nie da się całkowicie zaakceptować kompleksów ale trzeba próbować. Nie masz możliwości np przeszczepu skóry ze zdrowych miejsc na ciele na twarz? Nikt Ci nie proponował takiej możliwości? A reszta ciała jeśli Ci bardzo przeszkadzają te blizny a jest szansa to może zrób na nich tatuaż?
Może to jest głupia propozycja, ale teraz są te programy np. w TVN, które opisując różne problemy pomagają ludziom np. "Sekrety lekarzy". Nie myślałaś, żeby się zgłosić do czegoś takiego ? Może mogliby Ci pomóc ?
4 2018-02-20 01:42:44 Ostatnio edytowany przez annkar (2018-02-20 01:44:54)
Ech, nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy szydzą z wyglądu innych... MASAKRA.
Jak mocno retuszujesz zdjęcia? Informujesz facetów poznanych przez internet o swoich bliznach, czy dowiadują się dopiero na spotkaniu?
Ciężko tak naprawdę coś doradzić, bo nie wiemy na ile te blizny wzbudzają niechęć, a na ile po prostu coś innego nie zagrało na spotkaniu i stąd ten zerwany kontakt.
Nie chcę bagatelizować problemu, ale jest jakaś szansa, że ludzie gapią się bo są ciekawscy, ale wcale tak surowo cię nie oceniają jak Ci się wydaje. Poza tym jeśli ktoś mówi, że byłabyś piękną dziewczyną gdyby nie te blizny, to - przy całym nietakcie tej wypowiedzi - najwyraźniej widzi, że NADAL masz coś pieknego w sobie, moze oczy, usta itp... Gdyby wszytsko było nieatrakcyjne, to by raczej tak nie powiedział