Nic mnie nie cieszy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Nic mnie nie cieszy

Hej, jak w temacie...Nic mnie nie cieszy,nie umiem znaleźć sposobu,by ruszyć z miejsca. Jestem przemeczona,zdolowana,ciągle płacze. Rzadko są chwile,że czuje się w miarę "normalnie". Częściej udaje ta normalność,byle tylko iść spać,a od rana to samo. Wstawanie rano nawet mnie drażni,bo przecież znów to samo. Potem siedzę myślę o swojej beznadziejnosci,potem obowiązki,pousmiecham się,żeby wydawało się,że jest ok no i czekam na wieczór,by spać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nic mnie nie cieszy

Czy od dawna tak się czujesz? Czy coś się stało złego w Twoim życiu? Na początek idź do lekarza, powiedz mu o tym, zrób badania, być może Twój stan psychiczny jest związany z Twoim zdrowiem.

3

Dzięki za odp.
Tak od dawna. Miałam wiele sytuacji trudnych,do tego rodzina się na mnie wypiela. Uważam,że są toksyczni. Chodzę na terapię,ale nie pomaga,biorę leki,po których tylko śpię..wiecznie siedzę sama i myślę. Każdy dzień taki sam, dom-dzieci-zakupy-gotowanie. Nie ma do kogo buzi otoworzyc. Mąż mnie nie rozumie,wiecznie wszystko muszę tłumaczyć. Tracę już siłę do wszystkiego.

4

Nie musi być każdy dzień taki sam, Ty możesz go zmienić. Pomyśl co możesz zmienić w swoim domu, wprowadzić trochę piękna, jakieś pozytywne akcenty, może zaskoczysz rodzinę niezwykłym obiadem, ciastem. Nie zapominaj o uśmiechu.

5

A czy masz w ogóle czas dla siebie? Na swoje własne przyjemności? Bez przyjemności, a same obowiązki, to nikogo życie nie będzie fajne...
Może za dużo bierzesz na siebie? Czy mąż, dzieci, pomagają Tobie w domu? Nie może być tak, że sama robisz wszystko. Nie jesteś przecież służącą, czy jakąś niewolnicą... Musisz mieć też czas dla siebie, na przyjemności swoje własne, jak i na swój rozwój.

6

Nawet kiedy mam czas,gdy męża i dzieci nie ma w domu to nie mam z kim wyjść,pogadać czy coś. Moimi rozmowcami są głównie dzieci,brakuje mi kontaktu z dorosłymi ludźmi. Gotować lubię,ale już mi się też odechcialo,bo ileż można. Co jakiś czas wpadam w takie doły,że się nie mogę wygrzebac. Co mogę zrobić jeszcze dla siebie?

7 Ostatnio edytowany przez Patito (2017-05-28 15:17:46)

Cześć Lie, z tego co piszesz wynika, iż faktycznie prócz dzieci, męża i domu potrzebujesz zająć się samą Sobą, wyjść z domu, znaleźć bratnią duszę by móc porozmawiać, nie jesteś tylko i wyłącznie matką i żoną, ale również wartościową kobietą i częścią społeczeństwa. Spróbuj zapisać się na jakieś zajęcia poza domem, fitness, kursy językowe, basen, idź do kosmetyczki, etc. tam na pewno poznasz inne dziewczyny/kobiety z podobnymi problemami czy chociażby takie, które wysłuchają twojej historii...Nie możesz zamknąć się w czterech ścianach gdzie na horyzoncie widać tylko dzieciaki i obiad, bo to Cię bardzo ogranicza, na pewno masz jakieś swoje zainteresowania, które mogłabyś rozwijać, a przy tym ważne byś wyszła z domu i poznała innych ludzi. Pozdrawiam

8

Może powinnaś udać się do specjalisty? Często takie zachowania są pierwszymi objawami depresji, a z nią nie ma żartów!

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024