Witam Kochane,
Wczoraj ginekolog zapisał mi ten Oto lek ponieważ z mężem staramy się o dzidzie a moje cykle są bezowulacyjne,w dodatku mam zdiagnozowaną insulinoopormność i zespół jajników policystycznych.
Lek mam brać od 4 do 8 dnia cyklu i wstawić się na monitoring między 8 a 10 dniem cyklu.
Jakie są Wasze doświadczenia z tym lekiem? chętnie posłucham ![]()
No i przede wszystkim jakie miałyście objawy niepożądane?bo ja po przeczytaniu ulotki,zaczęłam się obawiać... ![]()
Hej
Przede wszystkim powodzenia w staraniach o dzidziusia. Ja brałam Clo z powodu policystycznych jajników i cykli bezowulacyjnych. U mnie sprawdził się genialnie; w pierwszą ciążę zaszłam w 2 cyklu stosowania, w drugą w pierwszym cyklu , a potem znów w pierwszym
Objawów niepożądanych nie miałam.
Hej. Ja jestem po pierwszym miesiacu z tym lekiem. Zaraz zaczynam drugie opakowanie. Biore od 5-10 dc. Skutkow ubocznych nie mialam. Nie zamierzam go stosowac dlugo, moze jakies 4-5 mies. Przyczynia sie on do powstawania torbieli na jajnikach (siostra miala), po drugie zwieksza szanse na ciaze mnoga.
Pozdrawiam, powodzenia.
Mam pytanie do dziewczyn ktore zaszly w ciaze po Clo- w ktorym dniu cyklu byla u was owulacja?
Mam nadzieję,że i u Mnie się ten lek sprawdzi,bo słyszałam o nim wiele dobrego.
Póki co czekam na miesiączkę i zaczne go stosować z zaleceniami lekarza,zobaczymy jak będzie:)