...albo wiesz co znajdź mnie na Facebooku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » ...albo wiesz co znajdź mnie na Facebooku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: ...albo wiesz co znajdź mnie na Facebooku

Dzień dobry ślicznym Panią.

Przejdę od razu do rozwinięcia tytułu.
Poznałem pewną dziewczynę, a w zasadzie to ona poznała mnie gdy czekaliśmy na opóźniony transport do domów. Rozpoczęła rozmowę i to ona ją prowadziła do przodu zadając pytania itp. Przez chwilę nie bardzo wiedziałem co się dzieje. Piękna dziewczyna podchodzi do nieostrzyżonego, niewyspanego typa który gapi się w telefon i z początku ją olewa, ale mniejsza o to. Rozmawialiśmy dość długo, zapytałem ją o numer, a ona powiedziała, że zamiast numeru da mi namiary na facebooka. Trochę mnie to zirytowało, ale skoro to jedna opcja to czemu nie.  I tutaj się rodzi moje pytanie do Was dziewczyny.
Często tak robicie, i komu oraz czy są jakieś szanse na umówienie się przez owy portal?

Miłego dnia.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ...albo wiesz co znajdź mnie na Facebooku
pan.da93 napisał/a:

Dzień dobry ślicznym Panią.

Przejdę od razu do rozwinięcia tytułu.
Poznałem pewną dziewczynę, a w zasadzie to ona poznała mnie gdy czekaliśmy na opóźniony transport do domów. Rozpoczęła rozmowę i to ona ją prowadziła do przodu zadając pytania itp. Przez chwilę nie bardzo wiedziałem co się dzieje. Piękna dziewczyna podchodzi do nieostrzyżonego, niewyspanego typa który gapi się w telefon i z początku ją olewa, ale mniejsza o to. Rozmawialiśmy dość długo, zapytałem ją o numer, a ona powiedziała, że zamiast numeru da mi namiary na facebooka. Trochę mnie to zirytowało, ale skoro to jedna opcja to czemu nie.  I tutaj się rodzi moje pytanie do Was dziewczyny.
Często tak robicie, i komu oraz czy są jakieś szanse na umówienie się przez owy portal?

Miłego dnia.

Ty tak na serio się pytasz? o.O
Wraz z doświadczeniem przyjdzie i u Ciebie refleksja że ludzie som różne wink

Chłopie załóż wreszcie spodnie i zrób coś, bo chyba kobieta wystarczająco się natyrała, żeby wyciągnąć od Ciebie jakieś komunikaty. Jeżeli będziesz się tak kiwał to się skończy zabawa, bo dojdzie do słusznego skądinąd wniosku, żeś fujara. Weź napisz do niej, pogadajcie sobie, ale już nie tak żeby ona ciągnęła Cię za język i zaproś ją. Przestań się zastanawiać nad Bóg wie czym.

A ja podaje nieznajomym facetom maila do Allegro big_smile to ze mnie za dziwna baba ...
Wyobraź sobie ze numer telefonu to jednak dla niektórych duzo bo możesz okazać sie namolnym świrem i biedna kobieta musiałaby latać Cię blokować big_smile także bierz sie do roboty i pisz do niej na fejsie

4 Ostatnio edytowany przez pan.da93 (2017-04-04 17:50:45)

Nie no spoko. Nie jestem jakiś lewy. Chodzi o to, że pierwszy raz w życiu dostałem taką opcje. Zazwyczaj kończyło się to numerem i po problemie. Nigdy też nie umawiałem się na randki poprzez sms tylko zawsze dzwoniąc, lub przy najbliższej okazji, jeśli wiedziałem, że takowa będzie. Więc jeśli chodzi o pisanie na początku znajomości to zawsze był z tym kłopot, no ale mniejsza o to.
Nie chciałem mówić na początku ale już kontakt nawiązałem i tak szybko jak się zaczął tak szybko się skończył z niewiadomych mi przyczyn. Wszytko zrobione tak jak należy. Nie jestem jakiś napalony czy w potrzebujący, więc nie mogła tego tak odebrać. Ale mimo wszystko cisza z jej strony po kilku wiadomościach :-) Wydaje mi się, że to kolejna laska która chce podbudować swoje ego czy coś (oczywiście bez obrazy, nie mówię, że wszystkie takie są). Jak by jej zależało to nawet na głupią minkę odpowiedziała by głupią minką wiec na konkretną wiadomość na pewno. tongue tongue Czyli nie pozostało mi nic innego jak olać to, nic na siłę.
No, ale odbiegliśmy nieco od tematu.
Nadal moje pytanie po części pozostało bez konkretnej odpowiedzi. Czy często tak robicie? :-)

5 Ostatnio edytowany przez wpadłamnachwilę (2017-04-04 17:55:31)

pan.da93 napisał/a:

Nie no spoko. Nie jestem jakiś lewy. Chodzi o to, że pierwszy raz w życiu dostałem taką opcje. Zazwyczaj kończyło się to numerem i po problemie. Nigdy też nie umawiałem się na randki poprzez sms tylko zawsze dzwoniąc, lub przy najbliższej okazji, jeśli wiedziałem, że takowa będzie. Więc jeśli chodzi o pisanie na początku znajomości to zawsze był z tym kłopot, no ale mniejsza o to.
Nie chciałem mówić na początku ale już kontakt nawiązałem i tak szybko jak się zaczął tak szybko się skończył z niewiadomych mi przyczyn. Wszytko zrobione tak jak należy. Nie jestem jakiś napalony czy w potrzebujący, więc nie mogła tego tak odebrać. Ale mimo wszystko cisza z jej strony po kilku wiadomościach :-) Wydaje mi się, że to kolejna laska która chce podbudować swoje ego czy coś (oczywiście bez obrazy, nie mówię, że wszystkie takie są). Jak by jej zależało to nawet na głupią minkę odpowiedziała by głupią minką wiec na konkretną wiadomość na pewno. Czyli nie pozostało mi nic innego jak olać to, nic na siłę. tongue:P
Nadal moje pytanie po części pozostało bez konkretnej odpowiedzi. Czy często tak robicie? :-)

Ale przynajmniej Cię zaintrygowała nie? Bo nie dała standardowo numeru telefonu big_smile

Ja nie daje fb ani telefonu jeśli facet mi sie spodoba to mowię fajnie mi sie rozmawiało jeśli chcesz podam Ci mojego maila wink ale nie rozdaje na prawo i lewo dla podbudowania ego tylko jeśli cos zaiskrzyło przy pierwszym kontakcie i chce to kontynuować wink

6

pan.da93 napisał/a:

Nie chciałem mówić na początku ale już kontakt nawiązałem i tak szybko jak się zaczął tak szybko się skończył z niewiadomych mi przyczyn. Wszytko zrobione tak jak należy. Nie jestem jakiś napalony czy w potrzebujący, więc nie mogła tego tak odebrać. Ale mimo wszystko cisza z jej strony po kilku wiadomościach :-) Wydaje mi się, że to kolejna laska która chce podbudować swoje ego czy coś (oczywiście bez obrazy, nie mówię, że wszystkie takie są). Jak by jej zależało to nawet na głupią minkę odpowiedziała by głupią minką wiec na konkretną wiadomość na pewno. tongue tongue Czyli nie pozostało mi nic innego jak olać to, nic na siłę.

No to lipa. Raczej nie podbudowywanie ego, bo kontynuowałaby rozmowy trzymając Cię jednocześnie na odległość. Wygląda na to, że rozmowna kobieta, nawiązuje znajomości w różnych miejscach, bez jakiś szczególnych oczekiwań. Nie dała nr tel bo niektórzy traktują tel jako coś bardzo osobistego i nie wpuszczają na listę tel byle kogo tongue FB to co innego, zwłaszcza jeśli ma się otwarty profil.
Bierz przykład z kobiety i zagaduj na luzie.

7

Acha czyli to jest nagmine zachowanie z waszej strony. Uff ulżyło mi, bo już myślałem, że staje się jakiś dziwny, a najzwyczajniej wcześniej los mi sprzyjał, inaczej niż w tym przypadku. A co do owej laski to wydaje mi się, że może też specjalnie się droczy albo trafiłem w jakiś temat tabu i zamilkła bez odpowiedzi. Nikt nie jest alfą i omegą więc błędy się zdarzają. Na pewno nie napisze ponownie więc na jej miejscu bym na to nie liczył. :-P Moje męskie ego by mi nie pozwoliło :-D

8

Ja np. zawsze mówiłam znajdź mnie na facebooku. Podawanie numeru grozi tym, że ta osoba zadzwoni i trzeba będzie gadać. Rozmowa nie zawsze się klei więc wolałam nie ryzykować big_smile dlatego zawsze mówiłam o portalach, jak rozmowa nie szła, to po prostu nie odpisywałam. Troszkę dziwny jednak jesteś, z innej epoki jakby, ale plus za konkretne nastawienie.

9

w ogóle tak nie robię, bo nie mam fejzbuka wink ale uważam, ze dziewczyna ogarnięta i słusznie nie dała od razu telefonu tylko bezpieczny kontakt przez fejsa.
A dlaczego potem nie była chętna na kontynuowanie znajomości? Może po kilku netowych rozmowach stwierdziła jednak, że nie pasujecie do siebie, że rozmowa z Tobą się nie klei i generalnie brak fluidów. Bywa.

10

adiaphora napisał/a:

A dlaczego potem nie była chętna na kontynuowanie znajomości? Może po kilku netowych rozmowach stwierdziła jednak, że nie pasujecie do siebie, że rozmowa z Tobą się nie klei i generalnie brak fluidów. Bywa.

Po napisaniu 3 wiadomości już by to stwierdziła? Kultura wymaga, że na pytanie się odpowiada, a nie pozostawia bez odpowiedzi. Gdyby to była rozmowa telefoniczna to nasza rozmowa nie trwała by dłużej niż 20 sekund, żeby wymienić te parę zdań. 
Chyba muszę popracować naprawdę nad swoim ego, bo w tym momencie czuję się zażenowany. Ale tak daleko odbiegłem już od tematu wątku, że nie wiem czy znajdę drogę powrotną. big_smile

btw. Miło się rozmawia na tym forum. No no duży plus dziewczęta smile

11

jak żeś ją komplementował w stylu - no, no miło się z tobą rozmawia, dziewczę,  to się nie dziwię big_smile

12

Skoro tak myślisz, to niech ci będzie :-D Nie będę się kłócił na kobiecym forum. Dorastałem z kobietami w domu, więc wiem, że do nikąd to nie prowadzi i nie mam sznas na wygraną. :-)

13

Facet, odpychający jesteś i tyle dlatego zrezygnowała.A tak na przyszłość do Ciebie i innych mężyzn co zastanawiają się dlaczego kobieta dała fejsa, e-maila czy też inne cuda:)Bierzcie i nie marudźcie, te czasy co to tylko komunikacja istniała przez telefon i adres zamieszkania minęły.

14

Summertime napisał/a:

te czasy co to tylko komunikacja istniała przez telefon i adres zamieszkania minęły.

I domofon! Domofon kiedyś rządził! wink "Dryyyyń, dobry, zastałem Jolkę?" wink To były czasy tongue

A w temacie, teraz jest tyle możliwości komunikacji, że sam się powoli gubię - watsapy, fejsbuki, snapy, instagramy, maile, tindery i inne bajery... Każdy kontakt dobry jak potrafi się go odpowiednio wykorzystać wink

Ale do domofonu sentyment pozostał tongue

15 Ostatnio edytowany przez Summertime (2017-04-05 09:53:02)

Domofon, to było miodzio!!!:p

A ja spotkałam teraz niedawno faceta.I on obraził się na mnie, że dałam mu adres e-mailowy.A zrobiłam, to w pośpiechu nie miałam innego wyjścia, bo wyjeżdżałam  ...daaaaleko za górę i za rzekę...., a telefonowanie by mnie z żarło :)Oj chodzą głuptaki po tej ziemi.

16

Qrcze, ja bym nigdy nie podała obcemu człowiekowi mojego FB - dla mnie to bardziej prywatna rzecz niż numer telefonu - przecież widać tam moją rodzinę, znajomych, wszystko co lubię, co komentuję - dlatego FB mam tylko dla wybranych - jakieś 40 najbliższych osób.
Już wolałabym podać numer telefonu - łatwiej zablokować w razie czego no i potem ten ktoś nie ma dostępu do moich znajomych i rodziny.

17

_v_ napisał/a:

Qrcze, ja bym nigdy nie podała obcemu człowiekowi mojego FB - dla mnie to bardziej prywatna rzecz niż numer telefonu - przecież widać tam moją rodzinę, znajomych, wszystko co lubię, co komentuję - dlatego FB mam tylko dla wybranych - jakieś 40 najbliższych osób.
Już wolałabym podać numer telefonu - łatwiej zablokować w razie czego no i potem ten ktoś nie ma dostępu do moich znajomych i rodziny.

Przecież jest coś takiego jak ustawienia orywatności i można mieć bardzo obszerny profil dla znajomych, a dla pozostałych tylko zdjęcie profilowe nawet.

18 Ostatnio edytowany przez pan.da93 (2017-04-05 15:03:46)

Summertime napisał/a:

Facet, odpychający jesteś i tyle dlatego zrezygnowała.A tak na przyszłość do Ciebie i innych mężyzn co zastanawiają się dlaczego kobieta dała fejsa, e-maila czy też inne cuda:)Bierzcie i nie marudźcie, te czasy co to tylko komunikacja istniała przez telefon i adres zamieszkania minęły.

Niesamowicie szybko przychodzi ci ocena nieznajomych, tym bardziej przez internet. Musisz być naprawdę wysoce wysublimowana, skoro potrafisz po paru wpisach ocenić człowieka. Ale skoro, dzięki temu lepiej się czujesz to okej. Wpisałbym sobie to w CV na twoim miejscu, może odezwą się z propozycją zostania jurorem w jakimś telewizyjnym show.Całe szczęście, że los mi sprzyja i nie spotykam takich kobiet na co dzień.

_v_ napisał/a:

Tutaj zgodzę się z tobą w 100%. Z jednej strony jest to jakaś alternatywa dla numeru telefonu, lecz z drugiej, tak jak wspomniałaś dużo więcej informacji można zdobyć. Dla potencjalnego faceta, jest to kopalnia wiedzy, którą można wykorzystać podczas stawiania pierwszych kroków w nowej znajomości. Istnieje wiele punktów zaczepienia, choć np. w moim przypadku nie trafiłem chyba w ten najlepszy na początku smile

Jacenty89 napisał/a:

Przecież jest coś takiego jak ustawienia orywatności i można mieć bardzo obszerny profil dla znajomych, a dla pozostałych tylko zdjęcie profilowe nawet.

No tak ale, skoro dajesz komuś taką propozycję to moim zdaniem jest to równoznaczne z tym, że akceptujesz zaproszenie.

Pozdrawiam

19 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-04-05 15:29:11)

Najlepsze jest to, że cały czas oceniasz postępowanie/wybory tej dziewczyny, a sam zachowujesz się bardzo dziwnie. Masz coś poważnie nie tak ze swoim ego.
Bezpieczniej jest dać namiar na fb, niż telefon - więcej możliwości odcięcia się od niechcianej osoby. Ten drugi może to śmieszne, ale jest bardziej intymną sprawą w tych czasach. Zabawa w dzwonienie do operatora itp. Sama nie mam fb. Jednakże numer telefonu dałabym tylko chłopakowi, który naprawdę by mi się spodobał, a namiar na fb komuś kto wydał mi się po prostu sympatyczny/interesujący (albo pozytywnie, albo negatywnie - wyglądał na potrzebującego pomocy). Pamiętaj, że z fb możesz się wylogować z numerem telefonu to nie tak proste, a mało wariatów/dziwaków na tym świecie?

20

No to ja inaczej to rozumiem. Podać komuś swoje fb to jak najbardziej, ale wpuszczać do grona swoich znajomych tomw życiu.

21

Jacenty89 napisał/a:
_v_ napisał/a:

niby tak, ale skoro i tak mają nic nie widzieć, to po co w sumie mam ich mieć na FB? wink
i właśnie dlatego zamiast kilkuset osób mam 40 - i bardzo mi z tym dobrze
natomiast przed tą czterdziestką nie muszę się z niczym ukrywać, co mi bardzo odpowiada

22

Jacenty89 napisał/a:

No to ja inaczej to rozumiem. Podać komuś swoje fb to jak najbardziej, ale wpuszczać do grona swoich znajomych tomw życiu.

Dokładnie. To tylko bezwartościowy fb, gdzie spora grupa ludzi nie zna własnych znajomych tylko z łapanki wrzuca dla liczby. Bez fb normalnie funkcjonujesz w życiu, bez telefonu nie. Takie są fakty.

23

Leśny_owoc napisał/a:
Jacenty89 napisał/a:

Dokładnie. To tylko bezwartościowy fb, gdzie spora grupa ludzi nie zna własnych znajomych tylko z łapanki wrzuca dla liczby. Bez fb normalnie funkcjonujesz w życiu, bez telefonu nie. Takie są fakty.

ja mam inaczej - predzej odpisze na fb, niz oddzwonie.
poza tym na fb promuje swojego bloga, wspolpracuje z innym serwisem, a przede wszystkim mam w jednym miejscu wszystkie wydarzenia,które mnie interesuja np. kursy kuinarne, wykłady psychologiczne,imprezy w moich ulubionych klubach, grupy dyskusyjne, adoptowanego wirtualnie kota, informacje o darmowych wydarzeniach w mieście (wystawy, seanse filmowe, kursy startupowe) itp itd.

24

Cytuję:)
Niesamowicie szybko przychodzi ci ocena nieznajomych, tym bardziej przez internet.

Każde odniesienia człowieka i zapisanie swoich odczuć w formie postu, tworzy obraz danej osoby, czy Ci się to podoba czy nie,  ale tak jest. Te słowa wychodzą z Twojej głowy i serca, a więc są odzwierciedleniem Ciebie. Przez internet też można wyczuć kogoś. Jesteś nieciekawy i ktoś trafnie tu określił dziwny i doszukujesz się jakiś złych zamiarów w dziewczynie, której wpadłeś w oko. Ona, przestała się interesować, bo to wszystko co i ja czuję od Ciebie jest wręcz zniechęcające do bliższego poznania. Teraz przy fakcie porażki tworzysz wokół siebie teatr  twierdzisz,  że dziewczyna chciała podbudować swoje ego..Skoro jesteś mega przystojny i masz extra furę i kasy jak lodu.... To faktycznie mogła się podbudować. I do tego jeszcze jesteś bez klasy! Mądra laska wyczuła kim jesteś!

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » ...albo wiesz co znajdź mnie na Facebooku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024