Do kiedy PIT? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Do kiedy PIT?

Cześć mam pytanie. Miałam staż z UP do listopada 2016 roku , potem od grudnia 2016  do lutego 2017 roku miałam umowę o pracę która się już zakończyła. Do kiedy pracodawca musi mi dostarczyć pit do rozliczenia w US?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Do kiedy PIT?

Wszystkie pity za rok 2016 powinnaś dostać do końca lutego tego roku. Czyli za ten staż oraz za pracę w grudniu 2016r - jeżeli wypłatę dostałaś do 31 grudnia.

3 Ostatnio edytowany przez netiaa (2017-03-31 21:53:48)

bbasia napisał/a:

Wszystkie pity za rok 2016 powinnaś dostać do końca lutego tego roku. Czyli za ten staż oraz za pracę w grudniu 2016r - jeżeli wypłatę dostałaś do 31 grudnia.

Za staż się ponoć nie rozliczam. Pytam o obowiazek rozliczenia tego pitu bo w 2016 pracowałam miesiąc, pozostałe dwa miesiące były już w 2017 roku. Do końca lutego nic nie dostałam bo luty jeszcze pracowałam

4

Zapytaj się najlepiej bezpośrednio w urzędzie skarbowym.
Według mnie miałaś dochód więc pit trzeba złożyć. Zarówno ten za staż - tym bardziej, że jeżeli pracodawca odprowadzał za Ciebie podatek, to pewnie wychodzi w picie zwrot tego podatku. Za pracę na umowę pit 11 powinnaś dostać na 100% i z niego musisz się na pewno rozliczyć w picie rocznym. Nawet jeżeli jest na nim dochód 10zł.

5

Jaki mialas staz? Z urzedu pracy czy staz unijny?
Za staz unijny sie nie rozliczasz. Tylko ten urzedowy..

Zadzwon do pracodawcy w sprawie pitu boo rozliczasz sie za caly 2016rok.. aa jednak pracowalas miesiac..

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024