Witam, mam 18lat i tej nocy przeżyłam swój pierwszy raz, był niestety bardzo bolesny i przerywany, pojawiło się dużo krwi. Po stosunku od razu poszłam do łazienki i sikalam krwią, dziś rano również. Co to może znaczyć ?? Dodam że nie byłam zbyt dobrze nawilżona.
Pewnie masz obtarcia, albo pęknięcia błony śluzowej. Idź do lekarza jak się nie poprawi w dzień lub dwa.
Witam, mam 18lat i tej nocy przeżyłam swój pierwszy raz, był niestety bardzo bolesny i przerywany, pojawiło się dużo krwi. Po stosunku od razu poszłam do łazienki i sikalam krwią, dziś rano również. Co to może znaczyć ?? Dodam że nie byłam zbyt dobrze nawilżona.
To był twój pierwszy raz. Nie ma w tym nic dziwnego. Zostałaś pozbawiona dziewictwa i stąd ta krew i ból. Jedne dziewczyny przechodzą rozdziewiczenie(bardzo nie lubię tego określenia) praktycznie bez objawów bólu i krwawienia a inne obficie krwawią i odczuwają dyskomfort. Poczekaj kilka dni a wszystko powinno wrócić do normy. Jeżeli jednak w dalszym ciągu objawy nie będą malały, to nie pozostanie nic jak konsultacja ginekologiczna. Mam nadzieję, że podczas tego pierwszego razu byliście odpowiedzialni i zabezpieczyliście się.
To jest naturalne przy pierwszym razem miałam tak samo:) Studiuje ginekologie także wiele książek na ten temat przeczytałam zresztą mogę ci polecić artykuły na adamed.expert też znajdziesz tam informacje właśnie o życiu intymnym i sporo innych. Ja chyba przeczytałam tam wszystkie artykuły świetnie piszą